1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Arcade'a lt 3.0 problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wojtinios, Grudzień 3, 2013.

  1. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam. Posiadam konsolę xbox 360 arcade i ostatnio zadecydowalem aby ją przerobić. Wczoraj udałem się do serwisu. Ziomek mi powiedział, że zrobi mi lt 3.0 za 100 zł i będzie do odebrania na następny dzień o 16. Dzisiaj wbijam i gosciu mi mówi, że taki syf tam miałem, że jeszcze się z czymś takim nie spotkał:D I że zrobil niby wszytsko tylko laser powinienem wymienić bo ledwo co chodzi, i że takie coś będzie kosztowalo 150 zł. W sumie nie przejąłem się tym, bo moim zdaniem jeszcze jakoś śmigał, wszystkie gry jakie kupowalem to chodziły. Wracam do domu, wszystko podłączam i moim pierwszym zaskoczeniem było to że naciskając na ten przycisk od otwierania napędu wgl nie wychodził. Po paru razach dopiero się udało. Później dla sprawdzenia wrzuciłem spiraconą gre. Muli, muli i nic. Nastepna gra tak samo. A co najlepsze wkładając MOJE gry, które wcześniej chodziły bez zarzutów nagle też przestały być odczytywane. WTF?? Nie wiem teraz co robić, czy to wina tego lasera, bo wątpie, skoro wcześniej wszystko działało. W sumie gdybym miał pewność, że płacąc dodatkowe 150 zł naped będzie działał to bym kupił ale takiej pewności to raczej nie ma :) Bardzo proszę o poradę, może specjalnie coś tam przestawili żebym im hajs płacił? :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie zamienił napędy
     
  4. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    A filmy DVD czyta?

    Być może koleś uwalił Ci napęd, lub podmienił na inny złom.

    Konsola jaka data produkcji?
     
  5. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    DvD też nie czyta. Rok 2008. Jest jeszcze jeden defekt po przerobce. Jak ją wyłączam to zamiast sie normalnie wyłączyć to ta dioda zielona miga, raz sie zapala za chwilę zgasa, tak przez pare sekund, wkoncu sie wyłącza
     
  6. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To ten serwis nie bardzo nie dosyć ,że drogo . Bo kto bierze ,za przeróbke benq 100zl? i za laser co można kupić za około 35zl. Jak to działało przed przeróbka winny jest ten co tam grzebał.
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podmieniony napęd i tyle. Powinieneś iść tam do niego, ale wątpię czy uda ci się z nim pogadać (oddanie hajsu etc.) pewnie będzie chciał dodatkowy hajs na "naprawę" napędu. Cwaniaków nigdy mało.. Widać, że gość z serwisu myśli, że jak ktoś się się nie zna na konsolach to nie skapnie się jak cenę przeróbki / wymiany czegoś tam zwiększy cenę podwójnie albo i więcej.
     
  8. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Przeróbka BENQ za 100zł, Laser za 150zł... facet robi cie w trąbe.
     
  9. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Kurcze, mogłem się spodziewać, ale nie myślałem, że tak się skończy. Tym bardziej że na przeróbkę namówił mnie kolega, który swoją konsolę tez u niego przerobił:D Tylko że mu jakoś działa... No cóż jutro z nim jeszcze pogadam.

    Moge tego xboksa jakoś jeszcze naprawić? Pytanie czy on to wgl przerobił


    // Nie pisz post pod postem, korzystaj z opcji Edycji.ESLORD
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Ok dzięki, mam jakąś 100 procentową pewność, że potem będzie działać? Bo nie chciałbym wydawać hajsu, żeby potem się okazało, że i tak nie działa:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum