1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka BenQ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek25, Październik 1, 2012.

  1. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Zabieram się za przeróbkę napędu BenQ z LT2 na LT3, ale najpierw wolę się popytać i upewnić, czy dobrze robię. A więc dash w Xboxie jest stary (13 coś chyba), w związku z czym aktualizacje dashboardu na 15574 powinienem zrobić na samym początku, po czym zflashować na LT3, dobrze myślę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokładnie tak. Najpierw Dash, potem LT+ 3.0
     
  4. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za pomoc. Mam jeszcze dwa pytania:

    1. Jak wiadomo zrobię up dasha, ale LT2 się nie usunie, więc LT3 z jakim numerkiem mam wrzucić? Lub inaczej, do jakiej wersji dash 15574 updatuje firmware w napędzie Benq?
    2. Będę robił również Lite On'a, dash'a 15574 już wgrałem, czyli LT3 mam wsiąść w wersji 0251?

    EDIT. Co do Lite On'a to zapomniałem że gdy podłączę napęd to wyskoczy aktualny fw, ale co do BenQ to nadal nie wiem.
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Przeróbka BenQ

    Jak podlaczysz i wykryje ci napęd to fw sobie w paczce znajdziesz bez problemu jak umiesz czytać :-D

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak, ale w BenQ jest LT2 i dash 13xxx, czyli jak podłączę go to pokaże mi LT2, a z tego co wiem to dash aktualizuje fw napędu, więc muszę wgrać odpowiedni, lecz nie wiem do jakiej wersji fw aktualizuje dash 15574.

    PS. Czy to będzie 0442? I jeszcze jedno pytanie dla upewnienia, przy aktualizacji dash'a z 13xxx do 15574 przy wgranym LT2 nie usunie go, tak?
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Przeróbka BenQ

    Nic się nie stanie.Aktualizuj.jak wykryje ci napęd to będziesz miał napisane jakie numer fw potrzebujesz z paczki c4eva, katalog firmware

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  8. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK, dzięki za pomoc. Jeszcze dla upewnienia, przy LT2 i update dash'a z 13xxx do 15574 firmware zostanie nietknięty, czy wgra się oryginalny? Wolę się zapytać dwadzieścia razy, niż coś zepsuć.

    PS. Czyli przy BenQ mam zrobić update dasha do 15574, i gdy podłącze go do JF wtedy wyskoczy mi jaki mam wgrać, dobrze myślę?
     
  9. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  10. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wielkie za pomoc.

    @gruby33 - Tak a propo poradnika, czy gry na LT3 chodzą tylko po przepuszczeniu ich przez ABGX360? Mógłbyś mi wyjaśnić co dokładnie robi ten programik?
     
  11. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Program zmienia topologie gier żeby działały pod LT 3.0 . I wtedy nagrywasz .
     
  12. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli wszystkie gry trzeba przepuścić przez ten program, czy tylko XGD3?
     
  13. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przepuść wszystkie. Przecież to trwa 3min, a masz wtedy 100% pewności
     
  14. bartek25

    bartek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze dla pewności zapytam, czy przy flash'u BenQ należy:

    1. Włączyć napęd
    2. Wysunąć tackę
    3. Wyłączyć napęd
    4. Zamknąć do połowy (ręką, nie żadną siłą woli)
    5. Włączyć i przytrzymać tackę aby się nie zamknęła
    6. MTK FLASH 32 - BenQ unlock

    Dalej to już wiem, a pytam się o to bo kiedyś musiałem tak robić, a teraz tylko na niektórych filmikach tak jest, i nie wiem czy technika poszła na przód, czy to jest tak wiadome że juz nawet o tym nie wspominają.
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak, wszystko tak jak opisałeś z tym że nie musisz tacki trzymać ręką bo ona się nie zamknie sama.
     
  16. pprzemek

    pprzemek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomocy

    Witam,
    Panowie potrzebuje pomocy przy flashu i wgrywaniu softu do BenQ komp sie zawiesil na wymazywaniu i naped nawet sie nie otwiera a dioda power miga co zrobic ?

    pozdrawiam i dzieki za odp
     
Wczytywanie...

Poleć forum