1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka CFW a xbox

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez nadrat24, Maj 24, 2011.

  1. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Niewie ktoś czy scena/kto inny pracuje nad cfw do xboxa 360? Ew. czy niemożna wziac uaktualnienia dasha i pliki z dashem podmienic na CFW a pliki z licencjami itp. zostawić? Taki pomysł na dziś
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a bardziej po ludzku???? :)
     
  4. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Nie ma szans :) na CFW dla normalnej konsoli :) Tylko dla Jtag'owców :)
     
  5. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak sie zastanawiam czy wy wogole wiecie co to jest CFW? bo patrzac po poscie jtaga to chyba nie.

    Ps. scena pracuje nad nowymi cfw do kazdego napedu
     
  6. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ty chyba nie wiesz.
    CFW oznacza Custom Firmware, i nie jest to tylko soft do napędów ale np. też do telefonów.

    Autorowi tematu chodziło o CFW dashboardu.
     
  7. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    CFW w odniesieniu do xboxa oznacza tylko i wyłącznie zmodowany firmware napędu.
    Nie ma czegoś takiego jak CFW dashboardu. Firmware i dashboard do dwie zupełnie inne rzeczy.
    Tak wię to na pewno ty nie wiesz czym się różni firmware od dashboardu.

    Co więcej piszesz ze firmware to soft do telefonów, i znowu sie mylisz nie odróżniając firmware od oprogramowania systemowego.
    Tyle w temacie
     
  8. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    LOL
    Wiem, że nie ma.
    Auto tematu tylko sugerował, żeby ktoś zrobił CFW.

    Skoro CFW nie można być softem to telefonu, to wytłumacz tutaj ludziom, że są w błędzie
    Zmodyfikowane Firmware - Forum iPmart Polska
     
  9. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Cóż niech nazywają to sobie jak chcą, zauważ tylko że nokia nigdy nie nazywa tego firmware
     
  10. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Firmware – oprogramowanie wbudowane w urządzenie, zapewniające podstawowe procedury obsługi tego urządzenia. Nowsze urządzenia posiadają często możliwość aktualizacji tego oprogramowania, dzięki zapisaniu go na przykład w pamięciach typu flash lub EEPROM.


    I juz sie nie podniecaj wiecej.
     
  11. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    szefunciu chyba nie rozumiesz co to są "podstawowe procedury obsługi urządzenia".

    I już się nie podniecaj bo:

    Jak znasz angielski to, cytuję z twojej wikipedii:
    "In electronics systems and computing, firmware is a term often used to denote the fixed, usually rather small, programs and/or data structures that internally control various electronic devices. Typical examples of devices containing firmware range from end-user products such as remote controls or calculators, through computer parts and devices like hard disks, keyboards, TFT screens or memory cards, all the way to scientific instrumentation and industrial robotics. Also more complex consumer devices, such as mobile phones, digital cameras, synthesizers, etc., contain firmware to enable the device's basic operation as well as implementing higher-level functions.

    There are no strict boundaries between firmware and software, as both are quite loose descriptive terms. However, the term firmware was originally coined in order to contrast to higher level software which could be changed without replacing a hardware component, and firmware is typically involved with very basic low-level operations without which a device would be completely non-functional. Firmware is also a relative term, as most embedded devices contain firmware at more than one level. Subsystems such as CPUs, flash chips, communication controllers, LCD modules, and so on, have their own (usually fixed) program code and/or microcode, regarded as "part of the hardware" by the higher-level(s) firmware."
     
  12. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Tak chodziło mi żeby zostawić licencje itp. a zamiast plików dasha włożyć np. freestyle dash
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    musialbys zlamac szyfr MS co zajelo byc jakies 100000000 lat
     
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Tak sie sklada, ze mieszkam w Polsce i uzywam polskiej wikipedii. To co Ci wkleilem bylo wlasnie z niej.

    ps.Ja sie nie podniecam trollowaniem na forum
     
Wczytywanie...

Poleć forum