1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka chyba się usuneła Pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariob20, Listopad 16, 2014.

  1. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowy tutaj. Pożyczyłem Xboxa od kolegi 360 jest to wersja Jasper .Szukałem dużo w necie ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Miał go przerobionego działały mu starsze gry np fifa 10 Gta IV . Nie działała mu fifa 14 bo sprawdzałem i gta V . Ale chciałem pograć w fife 15 i pożyczyłem od drugiego kolegi oryginał i wyskoczyło mi że wymaga zaktualizowania oprogramowania to zaktualizowałem i od tej pory nie działają mu gry przerobione te co wcześniej działały wersja oprogramowania to: 2.0.16537.0 . Nie mam pojęcia jaką posiadał przeróbkę ale rozkręciłem konsole aby zobaczyć jaki jest napęd i jest to DG-16DS2s-09c . Wiecie może jak to cofnąć co potrzebuję do naprawy ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Więc jeśli update'owałeś Dash'a z oryginalnej gry - prawdopodobnie cofnęło Ci przeróbkę LT - i (jeśli rzeczywiście) tak się stało - nie będziesz mógł uruchamiać nieoryginalnych gier - tylko oryginały.

    Czy jakiekolwiek kopie gier idzie teraz odpalić ?
     
  4. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nie idzie odpalić Lt 2.0 gry wczesniej tez nie chodziły od innego kolegi więc musiał mieć jeszcze starszą wersję . jego gry co działały to samo nic , co mam teraz zrobić ? aby wgrać może to lt 3.0 najnowsze chyba
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    więc jeśli on miał tam LT2.0 - a teraz wgrasz mu LT 3.0 - to nie odpali tych starych gier także, gdyż gry wypalane pod LT2.0 nie uruchomią się pod 3.0

    najlepiej byłoby wgrać LT2.0 - żeby miał po staremu (chyba że wiesz że życzyłby sobie nowszy firmware)

    Ale sprawdź czy na 10000% że żaden pirat się nie odpali - to potwierdzi że usunęło LT z DVD-ROMu ( bo jeśli jakakolwiek nagrywana/kopia/pirat się odpali to nie oznacza że usunęło LT)

    Koszt wgrania LT to do 50zł - chyba że kupisz odpowiedni sprzęt i sam wgrasz.
     
  6. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie on nie miał lt 2.0 bo inny kolega miał fife 14 na lt.2.0 i inne gry i też nie śmigało czyli musiał mieć jeszcze starszą wersję . Ale jak wgrać to lt jest jakiś sposób aby samemu to zrobić? . Podasz mi konkretny temat do mojego napędu ? Wgrałbym chyba najnowsze lt aby miał już na zapas
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    więc jeśli miał po prostu LT - to najlepiej mu flashnąć do LT2.0 - bo to kompatybilne LT ( tylko LT3 potrzebuje od nowa nagranych płyt).

    Jeśli chcesz to robić samemu musisz niestety zaopatrzyć się w sprzęt (probe) do wyciągnięcia klucza.

    Jeśli chcesz to robić samemu - to poczytaj najpierw TUTORIAL: http://xboxforum.pl/artykuly-206/tutorial-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/

    Ja robiłem 2 lata temu wg tego poradnika - jednak i tak jak nie masz probe - to musisz wydać trochę kasy na ten sprzęt - więc nie wiem czy nie będzie opłacać się oddać komuś kto to zrobi od ręki - za około 50 zł
     
  8. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To bez tego probe nie da rady jakoś inaczej tego klucza wyciągnąć ? . Trochę jestem widzę narażony na koszta a chciałem to zrobić za grosze . Nie ma innego sposobu ?
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Można zrobić to wg tego TUTORIALU i użyć do wyciągnięcia klucza PROBE-SAMORÓBKI np: https://www.youtube.com/watch?v=O-3Zwirxg2c

    generalnie - to PROBE tylko potrzebujesz 1 raz - do wyciągnięcia klucza. Później nie jest potrzebny.

    Jakbyś miał klucz od tego napędu - to mógłbyś to zrobić bez jakichkolwiek dodatkowych narzędzi - tylko komputer PC + xbox
     
  10. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to jest interesujące ale odpowiedz mi czy na 100% się uda bo nie chcę mu niszczyć kabla na marne :D . Jak zgram klucz to przystępuje do wgrania flashowania napędu z jakiego linku mam skorzystać aby pobrać LT 2.0 ?. Bo w tamtm linku nie ma nic o tym wspomniane. I chyba pomijam krok dashboardu bo mam najnowszy bo konsola sama zaktualizowała z płyty , czyli ładuje klucz i ładuje LT 2.0 (którego nie posiadam) i po zakończonym flashowaniu każda kopia będzie już działać z 2.0 i 1.0 ?
     
  11. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    mam potwierdzone że robione wg tego video które podałem - działa na 100%

    LT2.0 pobierzesz np. tutaj: http://www.se7ensins.com/forums/threads/release-c4evas-ixtreme-lt-2-0-and-jungleflasher-1-89.586282/

    tak - najważniejsze jest wyciągnięcie klucza - dzięki niemu - możemy zawsze zflashować napęd bez konieczności używania dodatkowych narzędzi -np. PROBE

    po tym jak do napędu wgrasz LT+ 2.0 - to będziesz mógł odpalać wszystkie kopie nagrane pod LT 2.0 i wcześniejsze

    gry pod LT3.0 niestety nie pójdą
     
  12. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W sumie nie wiem po co ma wgrywać lt 2.0 a nie 3.0. Jeśli nie ma kopii z xgd3 pod lt 2.0 nagranych a tylko jakies starsze z xgd2 to niech wgrwa lt 3.0.
     
  13. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej dzięki wielkie za odpowiedź . Jest możliwość uszkodzenia napędu niepowodzenia ? . Jeśli będę wszystko robił według poradników ? . Bo okażę się że będę chciał przyoszczędzić na flashowaniu i zamiast stracić 50zł stracę 400 na całą konsolę . Co o tym sądzisz ?
     
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Szczerze to chyba bym wolal zaplacic serwisowi ok 50zl i jakby cos nie pasowalo to wgraja na nowo, a jak sobie uwalisz naped to musisz sobie z nim potem radzic sam :)
     
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli wszystko by robił według tutoriali to naprawdę cieżko żeby coś zepsuł...
    Pisałeś że masz liteona, jeśli chciałbyś sam przerobić, musiałbyś zrobić/kupić dodatkowo probe.
    Jeśli byś sam wykonał probe to jeszcze byś na tym zaoszczędził, jeśli kupił to lepiej już dać do serwisu bo koszt podobny.
     
  16. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  18. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli takie probe mogę zrobić ( sam przełącznik łączący przewód ) + przewód masa MPX01 ?
     
  19. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak mozesz zrobic sam
     
  20. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak możesz - jak czujesz się na siłach to zrobisz sam

    jak jesteś niepewny - to lepiej kup ale: cena probe = cena zrobienia u profesjonalisty
     
  21. mariob20

    mariob20 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem napęd pod kompa w biosie widzi go ale w programie tym (JungleFlasher v0.1.92 Beta (304)) nic nie widzi nie pisze model nic wiecie może co jest źle ? . Oczywiście Windows włączony prawidłowo uruchomione jako administrator napędu nie widzi też w menadżerze urządzeń .
     
Wczytywanie...

Poleć forum