1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka DosFlash 1.7

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez OnZiomPL, Kwiecień 12, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. OnZiomPL

    OnZiomPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam napęd BenQ, wcześniej przerobiony, chciałem wgrać LT+ 3.0 przez najnowszego JungleFlashera, lecz nie wykrywało mi napędu. Czytałem tutoriale i ludzie do przeróbki polecają DosFlash 1.7. I tu moje pytanie, czy LT+ 3.0 wgram normalnie przez DOsFlash 1.7, czy będą jakieś problemy ?
    Drugie pytanie tyczy się kolejności wykonywania operacji, czy najpierw wgrywam najnowszy Dashboard, a potem przez DosFlasha 1.7 instaluję LT+ 3.0 ?
    Czy potrzebuję zmieniać napęd na BenQ na LiteON prz instalacji nowego dasha ? Czy jak najpierw zainstaluję LT, a potem dasha to usunie przeróbkę ?

    Mam nadzieję, że każdy rozumie o co mi chodzi. Czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli Ci go wykryje to możesz wgrać przez DosFlash`a.
    Wgrywasz Oryginalne FW - update Dashboard - LT+3.0
    Jeśli już Ci się nie chce tego oryginalnego FW to daj update dashboarda i wgraj LT+3.0.
    Nic nie musisz zmieniać. Zależy jaką masz przeróbke, nawet jak Ci usunie to wgrasz przecież LT+3.0.
    Spoofa nie miałeś ?

    @down
    To wszystko musi śmigać ;)
     
  4. OnZiomPL

    OnZiomPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeśli Spoof znaczy podmianę napędu na inny, to nie podmieniałem :)

    Jeszcze mam pytanie co do wykrywania napędu BenQ, co mam zrobić jeśli nie wykrywa go pod żarnym portem SATA ?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    hmmm... Jeszcze spróbuj odpiąć nagrywarke, wyłącz raid jak masz włączony.
    Jeśli Ci nie wykryje to masz niekompatybilne wejście sata..
     
  6. OnZiomPL

    OnZiomPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, zainstalowałem LT+ 3.0 i najnowszy dashboard (na odwrót też próbowałem) , lecz po włożeniu płyty do napędu jest napisane "Odtwórz płytę DVD", odpalam i pojawia się logo i napis XBOX 360 na białym tle. Próbowałem ze starszymi i oryginalnymi gierkami, przy nowszych np. najnowszym Battlefieldzie jest napis "Zagraj w grę", odpalam, czarne tło i wywala nie do menu głównego konsoli. Czego to wina? jakieś porady ?
     
  7. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A odczytałes najpierw fw z kluczem?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Jeśli wgrałeś plik LT+3.0 bez wcześniejszego przygotowania go w JF tzn należy podać DVD-KEY przygotowany plik wgrać do napędu. Jeśli wgrałeś plik LT+3.0 bez przygotowania go wcześniej to najprawdopodobniej wgrał się z kluczem: FFFF...
    Zgraj fw z napędu i sprawdź bo jeśli tak zrobiłeś to jedyna metoda wydobycia klucza, która ci pozostała to RGH.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Korasy temat 2012 :D

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Arab ale zapłon :D
     
  12. arabek24

    arabek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    UK
    Sory nie spojrzalem na date :smile:
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum