1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Falcona na RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez saif3r, Styczeń 27, 2013.

  1. saif3r

    saif3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    posiadam X360 na płycie Falcon i dziś uległ awarii napęd DVD (podmieniłem kabel sata i zasilania i nic się nie zmieniło), więc chciałem skorzystać z okazji i przerobić konsolę.
    Przez wątki które czytam, często przewija się RGH 2.0. Moje pytanie brzmi, czy Falcon da się w ten sposób przerobić? Na allegro widziałem sporo chipów, również Corona Ready, ale z racji tego że Falcon ma swoje lata to nie będę potrzebował chyba tak dobrego chipu prawda?
    W takim razie, jaka byłaby dla mnie najtańsza opcja aby móc korzystać z RGH na tej konsoli? Nie ma problemu abym sam to przylutował, potrzebowałbym tylko w zestawie z chipem okablowanie i instrukcję.
    Czy mógłbym prosić abyście podali mi stronę gdzie taki zestaw mogę tanio kupić?
    Ponadto: czy każdy dysk działający na USB będzie działał? Czy jest możliwość podpięcia dysku w miejsce napędu DVD przez łącze SATA zamiast przez USB?
    Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Przeróbka Falcona na RGH

    Jaki masz dash?

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. saif3r

    saif3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2.0.12625.0
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Przeróbka Falcona na RGH

    To mozesz zrobic rgh, rgh2 jest na dashe od 14699 i sie dluzej bootuje, na rgh jak dobrze zrobisz bootuje od strzała.
    Tak, kazdy dysk na usb dziala, tylko musi byc na fat32
    Tak, mozesz tak podłączyc dysk 3,5.

    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. saif3r

    saif3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź.
    Ok, to poprosiłbym o porady co do wyboru Chipa i metody jego instalacji. Dzięki z góry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum