1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróbka i gwarancja

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez chmielek, Listopad 7, 2009.

  1. chmielek

    chmielek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam mam do was pytanie. Gadałem z kolegami którzy posiadają xboxy i jedni mówią że to możliwe drudzy że nie i nie wiem komu wierzyć. Otóż planuję przerobić mojego xboxa na ixtreme 1.61 a to dla tego że pewien Pan twierdzi że przerabia bez utraty gwarancji: Przeróbka XBOX 360 Flash iXTREME 1.6 Częstochowa (797654403) - Aukcje internetowe Allegro

    Rozmawiałem z nim i potwiersził tą informacje, a wydaje się być bardzo spoko, i ogarnięty w temacie xboxów. Nasuwa się pytanie, czy to prawda, czy nie?
    A jeżeli to tylko takie zamydlanie oczu to czy opłaca się przerabiać xboxa kupionego w lipcu z dwu letnią gwarancją? Dodam że posiadam Xbox 360 Premium HDD 60 Gb Jasper, data produkcji 09.02.2009 proszę was o rady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Tak to prawda, gość nie zerwie ci plomb i da ci oryginalny klucz z konsoli na maila, w efekcie czego kiedy konsola będzie miała awarię on ci wgra ponownie oryginalny FW. i wyślesz konsolkę do M$ bez żadnych obaw, pozdrawiam :)
     
  4. chmielek

    chmielek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    "FIRMWARE wraz z kluczem napędu potrzebny do przywrócenia konsoli do normalnego trybu (z wyłączeniem napędu liteon) jest wysyłany na Państwa adres e-mail. Do liteona wysyłam jedynie sam klucz (ponieważ nie istnieje możliwość zczytania oryginalnego firmwaru, a jedynie klucza)."
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie istnieje możliwość przywrócenia oryginalnego firmwaru do liteonów, a ja posiadam właśnie ten napęd.
     
  5. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Bardzo prawdopodobne, też mam lite-on i do tej pory do końca nie wiem jak to jest, przyłączam się do pytania :)
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dobrze rozumiecie
    nie da sie bo nie ma takiego firmware zczytanego
     
  7. chmielek

    chmielek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli nie istnieje możliwość gdyby wystąpiła jakaś usterka(odpukać) to wgrać spowrotem oryginalny firmware i ze spokojną głową wysłać do M$?
     
  8. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Wysłać możesz, m$ nie sprawdza firmware, sporadyczne przypadki.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Ale fala jest wiec wsio sprawdzac moga

    @TOP
    nie lepiej ci kupic 2 naped i spoofa zrobic?Czuyli podmiane napedow-z liteona tylko klucz zczytujesz i wgrywasz go razem z IE do nowego napedu,stary naped w razie potrzeby naprawy konsoli wkladasz i po sprawie
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    #miedzianiek ma racje jest to najlepszy sposób i możesz spać spokojnie?
     
  11. chmielek

    chmielek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Fajnie by było ale nie każdy ma tyle kasy by sobie pozwalać na takie wydatki, a jak sądzę nowy napęd to nie mały wydatek.
     
  12. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    naj lepiej kup sobie 2 napęd i przerób go a oryginalny zostaw sobie na gwarancje koszt takiej zabawy to z 150 zł wiec i tak ci się zwraca przy jednej pirackiej grze
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Dokladnie,a i masz pewnosc ze w razie bana mozesz sie z m$ klocic;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum