1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka, internet i kodeki do filmów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hausner15, Marzec 20, 2011.

  1. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Wiem że na to pytanie pełną odpowiedź zna tylko M$, ale myślę że ktoś z większym doświadczeniem w sprawach xboxa udzieli mi wystarczającej odpowiedzi.

    Otóż chciałbym podłaczyć xa do internetu tylko po to by ściągnąć kodeki do oglądania fimów - i tu się rodzi pytanie - czy jeżeli podłączę konsolę do internetu, ale nie będę odpalać gierek tylko ściągnę kodeki i odłączę od neta to szansa na bana jest mniejsza?

    Po prostu czy ms banuje za gre na xbl na przerobionych konsolach, czy nie ważne jest czy się gra czy nie, ważne że jest przerobiona?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. roxes

    roxes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    430
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Planeta Mako
    Kodeki nie zapisują się na dysku trzeba się logować do live za każdym razem a jaka masz przeróbkę ?
     
  4. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ixtreme 1.6, co do tego czy się zapisują to widziałem podzielone zdania - jednym się zapisywały innym nie...
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kodeki zapisują się na HDD :) Nie pisz głupot
     
  6. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Potwierdzam, wystarczy raz sie zalogowac
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wlasciwie nie wiadomo do konca jak to z tym jest.
    Ja np. nie musialem sie laczyc, ale wiem ze sa osoby ktore musza. Nie wiadomo od czego to zalezy.
     
  8. roxes

    roxes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    430
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Planeta Mako
    To czego mi wywala komunikat żeby się zalogować jak chce odpalić jakiś film na avi ?
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    No to wlasnie o tym pisze, ze u niektorych jest tak, a u innych inaczej i nie wiadomo dlaczego tak.
     
  10. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe że zależy to od dasha - w starym dashu może ściągać na hdd, na nowym ms mógł to zablokować - ot by utrudnić życie.

    Ale ponawiam pytanko - bany są raczej za granie na xbl czy za ogólne połączenie się z xbl nawet tylko po kodeki?

    Pozdrawiam
     
  11. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  12. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    jak nie masz flagi to pobierz kodeki
     
  13. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Flagi raczej nie mam bo na stronie microsoftu pokazuje że jeszcze mam gwarancje

    Szkoda że plomba zdarta i naklejona ponownie niechlujnie no wiec z gw nici...
     
  14. Dvdmax93

    Dvdmax93 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja dołączę
    Jak mam LT+ mogę bez obaw ściągnąć kodeki by odpalało avi?
    Xbox 360 odpala płyty wielokrotnego zapisu?
    Kodeki ściąga się tylko raz czy muszę za każdym razem?
    Co to HDD?
     
  15. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1) nigdy pewności 100% nie ma jak mnie przed chwilą koledzy uświadomili
    2) czemu by nie miał?
    3) było wyżej wystarczy poczytać
    4) ... proszę cie użyj google

    Pozdro
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    MS banuje za nieoryginalny firmware napędu (iXtreme).
     
  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, od dasha to nie zalezy napewno.
     
  18. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc podłączyłem do internetu, i przy łączeniu do xbl stwierdził że albo aktualizuje system, albo mnie nie połączy :/

    Powiedzcie mi czy warto mi aktualizować dasha z 9199? Jak już to do jakiego? Czy trace coś? Metoda 3 dashy do grania w gry z AP 2.5 i tak mnie nie interesuje - szybciej wgram LT+ zapewne.

    A może jednak warto zastosować 3 dashe?

    Pozdrawiam.
     
  19. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Metoda 3x dash juz nie dziala.
    Updatuj na najnowszy.
     
  20. hausner15

    hausner15 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli rozumiem 9199 już do niczego mi się nie zda tak? :) wgrywać 12625, czy może ten z bulletsotrma 12611?
     
  21. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Najnowszy wgraj, bo inaczej Ci z livem nie polaczy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum