1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka - jak to w końcu jest?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Marcin_36, Grudzień 17, 2013.

  1. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak to w końcu jest z tym przerabianiem Iksa. Mianowicie: na forum wszędzie jest napisane, że jak ma się przerobioną konsole i podłączy się ja do neta to prędzej czy później dostaniemy bana, a znowu gadałem z takim typkiem i powiedział mi, że on ma przerobioną konsole i ma ją podłączoną do sieci i gra w ten sposób: jak chce grać w gry single playerowe to ściąga grę, wrzuca na dysk (czy tam nagrywa na płytę, tego nie wiem), odpala i gdy pojawia mu się ekran z aktualizacją to odrzuca, odłącza go od Xbox Liva i gra sobie na "legalu", a jak zależy mu na multi to kupuje oryginał i gra normalnie po livie. I powiedział też, że grając w ten sposób nie ma szans na bana.
    Powiedzcie mi proszę, czy to co on powiedział jest możliwe, czy po prostu zbijał się ze mnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobrze gada.
    Bana jak już, to nie dostajesz za przerobiony napęd tylko za granie na kopiach.
    Jednakże banów za to nie było od 2009r, więc jeśli nie będziesz grał w gry przed ich premierą, a najlepiej będziesz je wypalał odpowiednią nagrywarką to bana raczej nie dostaniesz nawet grając online na kopiach.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    A to trzeba wypalac na plytke, czy wystarczy ściągnąć na pendrivea i zrzucić na dysk?
     
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Na RGH na pendrive /dysk zew./ wew.
    Wtedy nie grasz na XBL

    Na Lt 3.0 nagrywasz IHasem na płytkach Verbatim i mozesz grac normalnie na XBL itp.

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  6. pawellos99

    pawellos99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    108
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ban leci nie za kopię gry tylko za przeróbkę napędu.
     
  7. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
  8. Jabar

    Jabar V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3729
    Polubienia:
    1141
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak jak napisałem.
    Na sflashowanym napędzie normalnie możesz grać na grach oryginalnych na XB LIVE.
     
  9. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    452
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak maja być bany to nawet to nie pomoże ze gra się na originalach.

    Wysłane z telefonu L710
     
  10. pawellos99

    pawellos99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    108
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie tak. Oni wykrywają przeróbkę napędu.
     
  11. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    I znowu nic nie wiem ;)
    Mam jeszcze dwa pytania:
    1. Czy każda wypalarka potrafi nagrać takim sposobem zęby Xbox czytał płyte czy musi być jakiś onkretny model?
    2. Jak bym chcial ściągnąć z neta grę Arcade to też musze na plyte wypalać?
    I w sumie to jescze trzecie pytanie: jak to w końcu jest z tymi banami? Za kopie gry czy za flasha?
     
  12. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    1. Juz ci pisałem - iHas, najlepiej rewizja B
    2. Gier Arcade nie uruchomisz na Lt, tylko na RGH

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  13. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1915
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeżeli chodzi o ten live, dają bana za przeróbkę napędu fakt ale wyczają tą przeróbkę tylko i wyłącznie jak źle wypalisz grę. Musisz przed każdym wypalaniem sprawdzić iso programem abgx czy wszystko jest z nim ok no i gry xgd3 nagrywasz nagrywarką z lt maxx np liteon ihash 124b. Jak masz dobrą kopie nie dostaniesz bana.
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Teoretycznie każdą wypalisz, ale nie będziesz miał kopii 1:1 i nie powinno się grać na XBL w takim wypadku.
    Najlepiej jakbyś miał LiteON iHAS 124 rev. B z wgranym BurnerMAX i wtedy wypalasz kopie 1:1 i wszystko cacy.

    Możesz równie dobrze zrobić cross/flash nagrywarki na ihasa.
    http://xboxforum.pl/ihas-241/lista-...ie-do-cross-flashu-ixtreme-burner-max-137951/

    Jeszcze jest inne rozwiązanie. Używać programu Payload Tool.
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/
    Tutaj lista nagrywarek kompatybilnych z tym programem:
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/burnermax-payload-tool-lista-nagrywarek-kompatybilnych-154552/
    Wtedy wystarczy, że wkładasz płytę, włączasz program i klikasz BurnerMAX. Powinno ci wyświetlić "BurnerMAX is Enabled!" i Free Space: 8,7 GB.
     

Wczytywanie...

Poleć forum