1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka - jak to w końcu jest?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Marcin_36, Grudzień 17, 2013.

  1. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak to w końcu jest z tym przerabianiem Iksa. Mianowicie: na forum wszędzie jest napisane, że jak ma się przerobioną konsole i podłączy się ja do neta to prędzej czy później dostaniemy bana, a znowu gadałem z takim typkiem i powiedział mi, że on ma przerobioną konsole i ma ją podłączoną do sieci i gra w ten sposób: jak chce grać w gry single playerowe to ściąga grę, wrzuca na dysk (czy tam nagrywa na płytę, tego nie wiem), odpala i gdy pojawia mu się ekran z aktualizacją to odrzuca, odłącza go od Xbox Liva i gra sobie na "legalu", a jak zależy mu na multi to kupuje oryginał i gra normalnie po livie. I powiedział też, że grając w ten sposób nie ma szans na bana.
    Powiedzcie mi proszę, czy to co on powiedział jest możliwe, czy po prostu zbijał się ze mnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobrze gada.
    Bana jak już, to nie dostajesz za przerobiony napęd tylko za granie na kopiach.
    Jednakże banów za to nie było od 2009r, więc jeśli nie będziesz grał w gry przed ich premierą, a najlepiej będziesz je wypalał odpowiednią nagrywarką to bana raczej nie dostaniesz nawet grając online na kopiach.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    A to trzeba wypalac na plytke, czy wystarczy ściągnąć na pendrivea i zrzucić na dysk?
     
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Na RGH na pendrive /dysk zew./ wew.
    Wtedy nie grasz na XBL

    Na Lt 3.0 nagrywasz IHasem na płytkach Verbatim i mozesz grac normalnie na XBL itp.

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  6. pawellos99

    pawellos99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    108
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ban leci nie za kopię gry tylko za przeróbkę napędu.
     
  7. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak jak napisałem.
    Na sflashowanym napędzie normalnie możesz grać na grach oryginalnych na XB LIVE.
     
  9. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak maja być bany to nawet to nie pomoże ze gra się na originalach.

    Wysłane z telefonu L710
     
  10. pawellos99

    pawellos99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    108
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie tak. Oni wykrywają przeróbkę napędu.
     
  11. Marcin_36

    Marcin_36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce/Serbinów
    I znowu nic nie wiem ;)
    Mam jeszcze dwa pytania:
    1. Czy każda wypalarka potrafi nagrać takim sposobem zęby Xbox czytał płyte czy musi być jakiś onkretny model?
    2. Jak bym chcial ściągnąć z neta grę Arcade to też musze na plyte wypalać?
    I w sumie to jescze trzecie pytanie: jak to w końcu jest z tymi banami? Za kopie gry czy za flasha?
     
  12. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    1. Juz ci pisałem - iHas, najlepiej rewizja B
    2. Gier Arcade nie uruchomisz na Lt, tylko na RGH

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  13. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeżeli chodzi o ten live, dają bana za przeróbkę napędu fakt ale wyczają tą przeróbkę tylko i wyłącznie jak źle wypalisz grę. Musisz przed każdym wypalaniem sprawdzić iso programem abgx czy wszystko jest z nim ok no i gry xgd3 nagrywasz nagrywarką z lt maxx np liteon ihash 124b. Jak masz dobrą kopie nie dostaniesz bana.
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Teoretycznie każdą wypalisz, ale nie będziesz miał kopii 1:1 i nie powinno się grać na XBL w takim wypadku.
    Najlepiej jakbyś miał LiteON iHAS 124 rev. B z wgranym BurnerMAX i wtedy wypalasz kopie 1:1 i wszystko cacy.

    Możesz równie dobrze zrobić cross/flash nagrywarki na ihasa.
    http://xboxforum.pl/ihas-241/lista-...ie-do-cross-flashu-ixtreme-burner-max-137951/

    Jeszcze jest inne rozwiązanie. Używać programu Payload Tool.
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/
    Tutaj lista nagrywarek kompatybilnych z tym programem:
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/burnermax-payload-tool-lista-nagrywarek-kompatybilnych-154552/
    Wtedy wystarczy, że wkładasz płytę, włączasz program i klikasz BurnerMAX. Powinno ci wyświetlić "BurnerMAX is Enabled!" i Free Space: 8,7 GB.
     
Wczytywanie...

Poleć forum