1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka jtag/rgh czym sie rozni, gdzie przerobic

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vegeto, Listopad 18, 2011.

  1. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Witam czym rozni sie jtag od rgh ?
    Czy jest oplacalne zamontowanie czipa? czy dzieki temu kazda najnowsza gra bedzie mi odpalac i bede mogl aktualizowac dashboard bezproblemu nie martwiac sie ze strace przerobke lub cos zepsuje ?

    Moge uzywac linuksa i przegladac normalnie internet w przegladarce itp ?

    Ile mniej wiecej to kosztuje i czy na konsoli z 2009-12-29 da rade to zainstalowac ?
    Czy na gieldzie w Katowicach robia taka przerobke na miejscu w jakiej cenie? Lub ewentualnie gdzie w katowicach mozna tak przerobic konsole ?

    Zeby grac to wystarczy obraz plyty skopiowac na dysk i mozna grac ? czy trzeba jakos obraz specjalnie modyfikowac itp ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli chodzi o możliwości, to jest to praktycznie to samo. Z tym, że RGH można odpalić na większej ilości modelów Xboxa (Zephyr oraz większość Falcon, Jasper i Slim). Jtag jedynie na starszych konsolach wyprodukowanych do początku stycznia 2009 i z odpowiednim dashboardem. Procedury odpalania programów oraz całej obsługi są dokładnie takie same jak w przypadku jtag.

    Jest opłacalne. Za ok 250zł chodzą wszystkie gry, a najnowsze zabezpieczenia Microsoftu bardzo często w ogóle nie dotyczą RGH. Dodatkowo gry XBLA oraz dodatki DLC chodzą bez żadnego problemu. Minusem jest brak możliwości grania po sieci xbox live. W tym celu już tylko xlink Kai bądź XBSlink, czyli programy emulujące połączenia LAN przez internet. Jednak oczywiście dużo mniejsza ilość tytułów posiada opcję takiej gry.
    Najłatwiejszym sposobem korzystania z przerobionej konsoli jest alternatywny dashboard. W tym wątku znajduje się opis jak należy go instalować oraz przy okazji sposób na aktualizowanie pod nowsze gry: http://xboxforum.pl/oprogramowanie-f13/%5Btutorial%5D-poradnik-swiezego-jtagowca-104876.html

    Koszt zależy od miejsca, ale tak do 250zł powinieneś coś znaleźć. Aby sprawdzić, czy konsolę da się przerobić należy zanieść ją do serwisu i zrobić zrzut NAND, a następnie mieć nadzieję, że CB jest różne od 6752.

    Żeby zagrać należy ISO zmodyfikować jedną z dwóch metod. Opis na forum: http://xboxforum.pl/oprogramowanie-f13/%5Btutorial%5D-wypakowanie-bad%BC-konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943.html
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  4. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    No i to jest dobra pomoc dzieki.
    Jeszcze pytanko czy jesli dzis przerobie konsole na iXtreme LT+ v2.0 i bede miec najnowszy dashboard to potem bez problemu bedzie mozliwosc wlutowania czipu ?
    Potem wszystkie aktualizacje do tego czipa idzie samemu wgrywac?

    no i ktos sie orientuje gdzie w katowicach, zabrzu, rudzie slaskiej, chorzowie zrobil by taka przerobke?
     
  5. Nevered

    Nevered Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, u goroli zrobisz, u nas niestety z tym ciężko (ale kiedyś też coś słyszałem o giełdzie, trzeba popytać :))

    pzdr
     
  6. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mnie przerabiając konsolę wręcz sami wgrali najnowszego dashboarda i LT 2.0, więc na chwilę obecną w niczym nie przeszkadzają one we wmontowaniu chipa. Podobno RGH nie można zablokować z poziomu dashboardu ani żadnej innej aktualizacji od Microsoftu, jednak część osób podejrzewa, że mimo wszystko jest taka możliwość, więc przed aktualizacją dashboardu najlepiej się trochę zorientować na forum. Co do LT, to w żaden sposób nie wpływa na RGH i nigdy nie będzie.

    Tak, aktualizacje RGH robi się podpinając pendriva z odpowiednią zawartością do konsoli, więc jak najbardziej można to robić samemu. Do przygotowania pliku potrzebny będzie oryginalny NAND, więc jeżeli zdecydujesz się na przeróbkę, to koniecznie poproś żeby w serwisie przegrali Ci go na pendriva albo płytkę.
     
  7. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Znalazlem goscia z sosnowca troche kawalek ale lepsze to niz wysylac konsole. Jeszcze sie z nim dogaduje...
    Z przerobki lt+ raczej zrezygnuje, wystarczy ten RGH, 250zl za przerobke chyba taka przecietna cena?
    On pisze ze mi wgra jakis nowy dashboard.

    I co to sa Xellous, freeBOOT, XeXMenu szukam po google ale nie widze jasno opisanego kazdego zapytania.
    I jak sie wgrywa gry przez ftp trzeba tez cos instalowac by przesylac ?

    Gosciu nic nie pisze o "CB jest różne od 6752", pisze ze da sie przerobic moja konsole na 100% mam nadzieje ze nie bede tam na daremno jechal...
     
  8. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam...

    I ja sie dołącze z jednym pytaniem..

    Jesli mam przeróbke 1.92 i przerobie poprzez RGH to juz moja przerobka nie bedzie miala nic do tego jak bede uruchamial gry z dysku ?
    (Nie chce przerabiac na 2.0 bo mam jeszcze kilka dobrych starszych tytułow do przejscia, ak przerobie na 2.0 to niektore moga sie nie uruchomic)
     
  9. Haremhaton

    Haremhaton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To oprogramowanie potrzebne do uruchamiania samej zhahowanej konsoli jak i gier na nią. Do samych gier potrzebować będziesz jedynie XeXMenu (otwieranie gier, narzędzi do emulacji oraz korzystanie z połączenia ftp), ISO2God i jakiegoś programu do odblokowania gier DLC, XBLA na konsoli (XBLA-Unlocker-v1.6, XM360-v1.8d) oraz programów do wypakowywania ISO do plików XeX (takie pctowe 'exe' dla konsoli xbox).
    Bardzo fajny tutorial jak należy to zrobić [Detailed] How to FTP into your JTAG - Se7enSins Forums. Sam z niego korzystam. Jeżeli nie znasz angielskiego daj znać i przepiszę na polski.
    Mimo wszystko przerabiając konsolę będzie musiał zwrócić na to uwagę. Xbox-Scene News: 360 Multi Builder v0.2 podaje co następuje:

    * Dodanie wsparcie do Jaspera z CB 6751 (przy użyciu CB 6750 jako dawcy)
    * Proszę zwrócić uwagę, że Jaspery z CB 6752 nie mogą zostać przerobione nawet, jeżeli utworzony zostanie obraz
    * Dodanie wsparcia dla Zephyra z CB 4578 (Program współpracuje teraz zarówno z 4578 jak i 4579)
    * Dadanie informacji o Falconie z CB 5772 "przeróbka niemożliwa"

    Flash napędu nie ma żadnego znaczenia przy RGH. Oznacza jedynie jakie płyty będą odczytywane przez konsolę. Jednak na RGH można wszystkie gry wgrywać na konsolę za pomocą połączenia FTP (przy użyciu zwykłego "kabla od internetu") oraz pamięci USB (pendrive lub dysk zewnętrzny).
     
  10. kanurwa

    kanurwa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Vegeto daj znac jak ci "gorole" przerobili i czy jestes zadowolony, jesli tak podaj namiar ;)

    Pozdrawiam
     
  11. teru87

    teru87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bedzin
    witam ja tez bym prosil o namiary bo juz jednemu gosciowi z sosnowca zostawilem konsole i sobie nieporadzil z rgh
     
  12. kacperqqq

    kacperqqq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mi przerabiał gościu z sosnowca wszystko działa a cała sprawa trwała z 4 h 501302041
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak coś bielsko biała

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    W Katowicach na giełdzie od reki robią, były przynajmniej dwa stoiska elektroników.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nieźle, ale jak coś nie idzie to czekasz kilka godzin albo 2 dni?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. micu91

    micu91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    inne pytanie. Jeśli mam zrobione LT na Slimie, ale nie mam RGH, to czy moge jakos odciazyc naped i zgrywac gry z plyty na ten dysk,czy w takim razie dysk bedzie zupelnie nieuzywany?
     
  17. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Grę możesz zainstalować na HDD i będzie ona się wczytywać z niego , lecz do uruchomienia musisz DVD umieścić w napędzie. Pokręci chwilę i się wyłączy.
    Na marginesie to pomyliłeś tematy i nie użyłeś szukajki. Odpowiedzi na tego typu pytania padły milion razy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum