1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka konsoli LT 3.0 czarny ekran po włączeniu gry

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jaco1151, Czerwiec 10, 2014.

  1. jaco1151

    jaco1151 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ustroń
    Witam
    Zakupiłem Xboxa który powinien mieć przeróbkę LT 3.0. I otóż mój problem polega na tym,że po nagraniu gry (zwykłą nagrywarką ale gry są o wadze 7,3GB, przepuszczone przez ABGX i wypalone przez imgburn ) pojawia się czarny obraz po czym wyskakuje komunikat o przetarciu płyty ściereczką i wraca mnie do menu głównego.Moje pytanie brzmi czy ta konsola jest w ogóle przerobiona,jeżeli tak to jaki popełniam błąd
    dash to: 2.0.16537.0
    jest to dokładnie ta konsola: http://allegro.pl/show_item.php?item=4280493453
    Jak co to jestem ,,zielony" w takich sprawach,ale posługiwałem się wieloma forami i poradnikami
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kup nagrywarke LiteOn IHAS-124 rew. E lub EU, mozesz tez poszukac IHAS-124 rew.B. Te nagrywarki nagrywaja kopie 1:1
    No i najlepiej wypalac gry na Verbatimach

    Gdybys nie mial przerobki to konsola nie odtworzyla by gry, zamiast obrazka z gry bys mial tylko napisz Odtworz film DVD, przynajmniej u mnie tak wyswietla :)
     
  4. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przecież napisał że nagrywa gry 7.3 GB wiec po nagraniu i tak będzie miał kopie 1:1 bez ihasa. Ja stawiam że albo źle nagrane gry bo przeróbka napewno jest jeśli wyskakuje komunikat żeby wyczyścić płytę miękka sciereczka

    Sent from my NOKIA using Tapatalk
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No tak, ale pewnie i tak za chwile bedzie chcial pograc w Watch Dogs lub takie GTA V, a one XGD3 ;)

    Wiec warto taka nagrywarke miec, a odnosnie szmatki to mozesz miec zajechany laser w konsoli lub w nagrywarce i wypala z bledami.
     
  6. jaco1151

    jaco1151 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ustroń
    czyli problem leży najprawdopodobniej w tym,że nagrywam na płyty esperanza (z Verbatimami jest ciężko,tylko w jednym sklepie u mnie w okolicy są ale to są zwykłe DVD)z tego co czytałem na jakimś tam forum,że płyty esperanza też sie nadają,ale jak sprawdzić czy laser jest dobry w konsoli?
     
  7. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pozycz od kolegi gre ktora mu dziala w 100%, mozesz tez sprobowac na oryginalnej grze tyle ze na oryginalnej moze ten blad nie wyskoczyc bo plyta jest tloczona, czyli duzo lepszej jakosci.
     
  8. jaco1151

    jaco1151 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ustroń
    ten problem,że tylko jeden mój kolega ma xboxa ale nie przerobionego :(
     
  9. jankowal1111186

    jankowal1111186 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Problem jest w płytach a co do gier xgd 3 to ja nagrywam zwykłą nagrywarką np. gta 5 i chodzi mi bezproblemowo
     
  10. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chyba z MP3 fixem ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum