1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcinpl25, Styczeń 20, 2010.

  1. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Witam. Mam pytanie czy sam w domu jest możliwość abym przerobił swojego xboxx'a. Napęd liteon tylko nie ma tego hmm max3232 czy jak to się tam zwie. Bez tego nie ruszy. I ocb z kartą w układzie via.Mam sata w kablu na podepnięcie itd
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najpierw dowiedz sie jaka masz wersje liteona, bo sa trzy wersje i trzy rozne sposoby przerobki.
     
  4. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Kontroler rs232 potrzebny jest tylko do litka v1. Ja używam kompa z chipsetem nforce3 i nie mam problemów więc kontroler z via nie wymagany aczkolwiek polecany. Jak masz względne pojęcie i umiesz czytać (chodzi o tutorial) to powinieneś sobie poradzić. Jednakże wskazane co byś dał to komuś co sie zna. Zepsuć nie trudno, a potem rozpacz.
     
  5. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no to com wymagany by wyciagnac klucz. chyba ze masz juz klucz zczytany
     
  7. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Gdzieś kiedyś czytałem (na jakimś forum, ale nie pamiętam) że v1 można bez coma zrobić tylko pkt 707 i 708 trzeba złączyć (zlutować). Niestety nie wiem ile w tym prawdy.
     
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Można, ale jak nie masz wprawy w lutowaniu to nie polecam. Punkty R707 i R708 są miniaturowe. Sam miałem ten dylemat, ale w rezultacie wolałem kupić na Allegro Xtractor. Udało mi się kupić zestaw za 140PLN od razu z kontrolerem VIA na PCI. Nie musiałem nic lutować i wszystko poszło gładko. W przeciągu tygodnia przerobiłem dwie konsole znajomym i 100PLN już się zwróciło, także wydaje mi się, że chyba warto zainwestować. Wcześniej jak kombinowalem z pobieraniem zasilania z konsoli (nie miałem wtedy sprzętu) podczas wyjmowania wtyczki zasilającej z napędu zrobiłem spięcie i spalił się mostek południowy w płycie głównej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum