1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka LT 2.0 a DLC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez proven, Lipiec 27, 2014.

  1. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Witam, nie mogłem się doszukać treściwego tematu więc zakładam takowy !
    Mianowicie dręczy mnie połączenie z Xbox Live na przeróbce LT 2.0 z dash'em 16537 w celu pobrania DLC'ków
    Nagrywam CD'ki NoName'ową a na dodatek Xbox nigdy nie był pod siecią :blue:
    Więc wymienię moje pytania po kolei :) :


    1. Czy po podłączeniu konsoli bez żadnej płytki mogę załapać bana? /
    2. Jest różnica, pusty napęd czy oryginał w napędzie podczas podłączania ? /
    3. Istnieje możliwość pobrania DLC'ków bez danej gry w napędzie? /
    :neglected:


    Z góry dziękuje za poświęcenie czasu :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    1. Bana nie dostaniesz lecz, podłączysz, łapiesz cichą i nie będzie Ci działać żadna gra xgd3.
    2. Nie.
    3. Nie.
     
  4. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Pewniej byłoby gdybym zflashował napęd do nowszej wersji LT?
    Z XGD3 nie ma problemu wszystkie mam w XGD2 :p

    Czyli jeśli włożę gierkę, wejdę na xbxlive będę mógł do niej pobrać dlcki? Dobrze rozumiem?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przecież żeby pobrać DLC do danej gry, to nie trzeba tej gry mieć w napędzie...
    Czy jestem w błędzie? o,O

    Wszystkie gry masz w xgd2 ?? - to w co Ty ostatnio grałeś?? Chyba jakieś staroście...
    Może miałeś na myśli, że masz gry pod LT2.0 a nie w xgd2 ?? hmm?? :D
     
  6. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    ostatnio wypaliłem m.in. MotoGP14, WWE14, Thiefa nawiecej przegrane w Horizon :p
    a to dlatego XGD2 jest sprawdzony a z XGD3 nie mogłem smigać z dysku (może dlatego, że xbox się prosił o pamięć podręczną) ;]
    Stara konsolka, stary LT'ek szkoda płyt na testowanie heh.
    Choć nie powiem do GTA V mnie kusi :p

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Podłączony net + Aktualizacja

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Po aktualizacji zniknęła mi przeróbka... minus w ch.j :/
    "Dysk jest nieobsługiwany"

    Co na to zaradzicie?
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    instalacja aktualizacji = raz na zawsze pożegnanie się z xgd3 na lt 2.0
     
  8. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Najwyżej zflas***e na LT 3.0 jak da radę :p

    Chodzi o to że gry XGD2 nawet nie działają, ściągałem wszystkie gry w XGD2 i nic nie śmiga..
     
  9. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Xgd2 po cichej powinny nawet śmigać, może źle wypalasz? Jaki błąd wyskakuje?
     
  10. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Problem leży po stronie gry, Forza Horizon którą pobrałem była XGD2 można było grać z dysku nie było problemu a po aktualizacji i wgraniu DLC'ków ( nie wiem które na to wpłynęło ) nie chce się uruchomić "Dysk jest nieobsługiwany". Sądzę, że zostało mi tylko rozebrać klocka i flashować napędzik na LT 3.0 .
    Czy ten poradnik mi w zupełności wystarczy?
    ooo ten ! :)
    | ~~~~~~~~~(Lecz "Phat LT+3.0 Firmware Package Slim&Phat-All Drives!")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    V ~~~~~~~~(On jest chyba tylko do Liteon'ów. Ja mam napęd Benq / Philips )~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/tutorial-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    skoro masz Benq to dlaczego korzystasz z tutka do liteona ?

    http://xboxforum.pl/artykuly-206/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932/
     
Wczytywanie...

Poleć forum