1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Lt 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ralin, Marzec 29, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mógłby mi ktoś pomoc w przerobieniu mojego xboxa mam w nim Lt 2.0 i najnowszego dasha chciałbym wgrać lt 3.0 i tu zaczynaja sie schody dodam ze mam wyciagniety klucz napedu(kolega wgrywał mi właśnie tą przerobke 2.0 i zgrał mi wszystko na płytke te pliki ) .Patrzyłem w dziale Lt oraz pobrałem paczke która tam sie znajdowała rozpakowałem są tam foldery : Stock firmware,Firmware, 0800_BenQ and phat Lite-on v3, oraz to 0800_samsung_SSv2_Only_No_AP25 i co teraz jak przerobić po co tyle tych folderów nie powinien byc jeden plik tylko. Jestem zielony w tych sprawach a chce spróbować sam przerobić proszę o pomoc?????????? (szukałem na forum są odnośniki ale szkoda bo otatnio żadne nie działają tylko odsyłają do strony głównej )

    -=SETH=- //10.Odświeżanie swojej wiadomości można robić nie częściej niż co 24h. Odświeżanie tematu polega na usunięciu swojej ostatniej wiadomości i napisanie jej jeszcze raz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    jaki to napęd?
     
  6. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro masz wszystkie pliki od swojego napędu i najnowszego dasha to olej punkt 3 i wgraj od razu lt 3.0
     
  8. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale ponoć mówią żeby najpierw wgrać oryginalny firmware a dopiero później 3.0 ???????????????
    Wiec jak to jest ???
     
  9. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    problem z wgraniem dasha jest czasami ale wgrać lt 3.0 jakby dash nie chciał się zainstalować wtedy ofw
     
  10. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A to nie ma nic jak wgram 3.0 i bede mogł normalnie na live grac????
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeżeli miałbyś starszego dasha to można wgrać oficjalne fw, zrobić aktualizację dasha i potem wgrać lt.
    Ale skoro masz najnowszą aktualizację to po co miałbyś wgrywać ofw.
     
  12. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha czyli odrazu 3.0 zapodać dzięki , ale jak będę grał na live to normalnie mozna grać
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    normalnie mozna grac
     
  14. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nigdy nie masz pewności, że nie dostaniesz bana, mając przerobiony napęd. Nie graj przed premierą.
     
  16. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze jedno pytanko mam wydobyty klucz lecz nie wiem który to jest plik , dodam ze wcześniej kolega mi klucz zapisał oto co mi wysłał:
    -Identifi.bin
    -inquiry.bin
    -KEY.bin
    -Secinq.bin
    -serial.bin
    -soruce.snp
    -soruce_dummy.bin
    Wydaje mi sie ze to ten plik o nazwie key , ale wole potwierdzić swoje przypuszczenia , może ktoś by opisał co to za pliki i do czego są ?????
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    używaj tylko i wyłącznie soruce_dummy.bin
    key.bin można użyć jak robisz spoof w JF.
     
  18. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak ale do wgrywania flasha 3.0 to co mi jest potrzebne z tych plików ?????
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z tych "soruce_dummy.bin" (klucz napędu). Ściągasz paczkę Ixtreme LT i postępujesz zgodnie z poradnikiem (LT --> Artykuły).
     
  20. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedz
     
  21. Ralin

    Ralin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze jedno pytanie z artykułu http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/ w punkcie 4) wgrywanie firmware, podpunkt 3) po co klikamy spoof przy wgrywaniu flasha????? , tak jak kolega wyżej napisał "używaj tylko i wyłącznie soruce_dummy.bin ,key.bin można użyć jak robisz spoof w JF."
    wiec jestem teraz w kropce nie wiem co robić ??????czy ten spoof jest konieczny???????????????????????????
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum