1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka LT+

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nomad, Luty 19, 2011.

  1. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Chciałem prosić, aby ktoś napisał mi jak przerobić konsole z firmware Lt 1.1 na LT 1.1+. Posiadam klucz napędu i płytke z oryginalnym firmware. Znalazłem na forum juz podobny temat ale tam jakoś inaczej jest. Prosiłbym o podanie odpowiednich linków i w miare dokładny poradnik, wkoncu jest to dla świeżaków. Dziekuje z góry i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. DANMAR

    DANMAR Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak bys podał model napędu było by łatwiej udzielić Ci odpowiedzi
     
  5. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam liteona v2.
     
  6. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie lepiej i nie bezpieczniej jest oddać konsolę w ręce kogoś kto się na tym zna?
     
  7. DANMAR

    DANMAR Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz v2 to możesz zrobic wedle poradnika z postu wyżej a w razie co przygotuj sobie firmware i bootowalnego pendriva z dosflashem tak na wszelki wypadek gdybys zwieche złapał przy wgrywaniu softu. Ogólnie jak masz klucz to jesteś prawie bezpieczny ;)
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    co wy z tym dosflashem??? wszytsko może zrobic w windowsie......nawet jak cegiełke zrobi......
     
  9. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A do tej przeróbki wyżej potzebne jest tylko podłączenie kablem sata napęd i użycie tych programów wg instrukcji??
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak masz plik z kluczem to tylko sata i jedziesz
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Tak kabel sata, i postępowanie według instrukcji...
     
  12. roxes

    roxes Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    430
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Planeta Mako
    Mam key i serial czy to wystarczy żeby wgrać lt+ napęd liteona v1. Tylko z kad wziąć ten dummy.bin.
     
  13. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I podczas przeróbki xbox cały czas musi być właczony i tylko go wyłączyć i włączyć z powrotem w tym odpowiednim momencie??
    Czy podczas takiej przeróbki może coś nie pójść nie tak???
     
  14. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wykasujesz firmware i za wolno wyłączysz/włączysz konsole i ci nie będzie wykrywać program napędu.
    Jak masz klucz to ci to tak naprawde zwisa i się jak by co nie przejmuj. Jak już dojdziesz do metody liteon eraser to będziesz musiał szybko wyłączyć/włączyć zasilanie. Robiąc to przez przycisk włączania od xbxoa nie zdąrzysz więc radze wyjąc kabel zasilający z napędu i go szybko spowrotem włożyć. Jeśli nie zdąrzysz i bedzie coś tam coś tam failed to wciśnij INTRO DEVICE ID i zrób to samo i po kłopocie.
    Dogłębny poradnik znajduje się w programie jungleflasher w .pdf
     
  15. DANMAR

    DANMAR Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Jak będzie mu liteon kompa wieszał to po co się męczyć z windowshetem.Zdecydowanie lepiej zrobic to pod dosem bez żadnego problemu.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak wiesza to wyłączasz raid i już nie wiesza......
     
  17. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale czy xbox ma byc włączony cały czas i potem jak go wyłącze i włącze to normalnie włączyć czy tylko po odłączeniu kablem z powrotem włożyć kabel?
     
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tutaj nie chodzi o xboxa tylko o napęd.
    Skoro zasilanie napędu bierzesz z xboxa no to jak chcesz włączyć sam napęd nie włączając klocka?
    Xbox włączony i przy włączonym wyjmujesz wkładasz kabel zasilający napęd(biała końcówka)
     
  19. Nomad

    Nomad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziekuje wszystkim za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum