1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Napedu Samsung Pomoc

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez damiano193, Styczeń 10, 2010.

  1. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema,chciałem zaktualizować ixtreme 1.4 na 1.6 NS
    i mam terazz takie pytanie mam sata wszystko okej wgrałem port 32IO
    ale teraz pojawia sie pytanie czy musze uzywac komenty intro i outro?
    jak mam użyć tego activate iso zeby odblokować napęd?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    rób wszystko pod dosem a nie pod windom bo widzę,że pod windą robisz.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i wgraj sobie Xtreme 5.3 bo jest jeszcze lepsze od NS :p
     
  5. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale mysle ze pod jungleflasherem bedzie mi łatwiej.
    i nie wiem co mam zrobić z tym odblokowaniem napędu,czy on jest odblokowany juz bo raz był przerabiany czy znowu musze go odblokować.

    a czy pod dosem nie bedzie trzeba tego robić?tzn uzywac activate itd?
     
  6. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Komenda Intro sluzy do wprowadzania napedu w tryb Intro. Wystarczy ze wysuniesz tacke do polowy po czym podlaczysz zaslianie do napedu i klikniesz sammy unlock (automatycznie wejdzie w tryb intro) a activate iso nie ma nic wspolnego z wgrywaniem firmware do napedu. Activate wypalasz na plytke DVD DL + (na obie wartswy) i wkladasz do napedu przed odpalniem gry z wave 4 czy tam 5 juz sie pogubilem :)
     
  7. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale podobno tacke do polowy wysuwa sie przy 1.5 w gore
    a ja mam 1.4 więc przy jungleflaszerze musze uzyc activate aby odblokować napęd
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja pierdacze... po cholere ci activate? masz tutek jak to zrobic w dosie bez zabaw a sam znajdujesz sobie problemy. daj komus niech ci to zrobi a nie rob problemow.
     
  9. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dobra spokojnie ja tylko pytam,wydawało mi sie ze lepiej dla mnie bedzie zrobić to w jungleflasherze,bo zanim zbootuje pedraka to mi się zejdzie.
    a tu wydawało sie łatwiej...bynajmniej do punktu odblokowania napędu ;d
     
  10. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zgadzam sie z przedmowca :D jak koles activate chce uzyc przy flashwaniu to ja bym sie za to nie zabieral :D chyba ze przeczyta tutka dokladnie z 10x :D a w JF nic prostszego :D Podpinasz X'a + zasilanie do pc. Odpinasz zasilanie wysuwasz tacke podpinasz zasilanie i reszta to klikanie w programie takze nie wiem co tyle problemu sprawia :)
     
  11. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    okej widocznie ktoś mi źle powiedział,koles co mi przerabiał konsole 1 raz powiedział,ze w JF przy 1.4 potrzeba activate do odblokowania napędu to samo pisze w instrukcji JF po angielsku ze do odblokowania potrzeba activate,w nowszych wersjach fw wystarczy wysuniecie tacki a tutaj nie,ale skoro mowicie ze wystarczy zabawa z tacką no to się tym zajme.
     
  12. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    OMG Activate.iso wypalasz na DVD i dopiero jak sflas***esh naped to przed wlozeniem gry z wave 4 czy tam 5 678910 wkladasz plytke activate .
     
  13. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w takim razie okej,zrobie to przez dosa,musze tylko zbootowac pendrivea.
    da sie cos zrobic aby zapobiec uwaleniu konsoli gdy np wylaczą swiatło ?

    co do activate to jest ono w folderze z jungleflasherem nawet w prawym gornym rogu programu jst odnosnik do pobrania,wiec mysle ze nie jest tam na darmo,w instrukcji flasha pisze ze do odblokowania napedu dla fw 1.4 w samsungu potrzebna jest 'plyta aktywujaca i opcja intro programu' - to cytat przetłumaczony juz oczywiście.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak wylacza swiatlo to bedziesz musial naped "naprawic" w dosie wiec od razu najlepiej tam zrobic.
     
  15. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    okej tak zrobie, czyli to jest taka sama procedura z przerobionymi juz napedami i 'czystymi'? tak samo je sie odblokowuje i tak samo flas***e tak ?

    czyli pocedens opisany przez dextera w poradniku o flashu benq ,bedzie taki sam u mnie na napedzie samsung z wgranym firmware 1.4
    czyli poprostu zamiast zgrania oryginalnego fw zgra mi się firmware 1.4,i jego bede zastepywał 1.6tką ?


    Nie mialem jeszcze przyjemnosci przerabiac 'powazniejszej' konsoli,przerobilem pamietam PSXA i niedawno PSP,wiec mysle ze doswiadczenie jakieś zawsze jest,tylko poprostu chcialem nauczyc sie flaszowac naped xboxa dla wlasnej satysfakcji,a i tak planowalem zmienic fw,ale nie chce placic kasy skoro moge samemu dac rade,tylko potrzebuje waszej pomocy ;p
     
  16. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ma ktoś tutka do samsunga by go w dosie zrobić?
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak jak benq, tylko przy samsungu masz od razu 3 pytanie :p
     
  18. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli mam rozumiec ze omija odblokowywanie napędu?
    odblokowanie napędu jest nie potrzebne?
    npp w JF pisze unlock sammy czyli odblokuj samsunga,wiec juz nie wiem
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    obejzales chociaz filmik? naped odblokowujesz poprzez wyslanie komend ponownie.
     
  20. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    dexter mam pytanie bo samsunga nie robiłem już kupę czasu i zapomniałem sobie czyli jednak w Samsungu to samo co w BenQ odblokowuje się napęd i tak samo te same pytanie co były w dosie pod BenQ są i pod Samsunga?
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    w benq po wykryciu napedu masz 3 pytania (bo na 3 sposoby mozesz naped odblokowac) a w samsungu tylko 1 (bo mozna odblokowac tylko poprzez wyslanie komend), reszta identyczni
     
Wczytywanie...

Poleć forum