1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka po cofnięciu przeróbki :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawol, Lipiec 6, 2011.

  1. Pawol

    Pawol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przez pół roku nie grałem na konsoli.
    Tydzień temu przerabiałem xbox z ixtreme 1.6 do najnowszego lt.
    Wszystko chodziło bez problemu łącznie z ACB. Jednak zachciało mi się grać w Crysis i załadowałem ( z pendriva) (w jakimś miejscu forum wyczytałem że nic nie powinno się stać). Niestety cofneło mi przeróbke i nie czytało nic. Oddałem konsole do ponownej przeróbki.
    Obecnie działają mi wszystkie starsze gierki, jednak mam problem z ACB - pokazuje się czarny obraz. Tutaj jak wyczytałem muszę na nowo ściągnąc ACB i z patchować go.
    Jednak nagrywając np. Virtua Tenss 4 czy Mass Effect 1 zgodnie z instrukcją nie czyta mi płyt. Czy w obecnej sytuacji przy nagrywaniu trzeba pozaznaczać coś innego czy też musiałem gdzieś zrobić błąd. W Abgx miałem wszystko zielone.
    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zgadza się, możesz pobrać jeszcze raz ACB, albo stworzyć obraz z istniejącej płyty i przepuścić przez abgx. Co do innych, starszych gier, to powinny działać. Najnowsze lt przyjmuje wszystkie wave'y i nie trzeba ingerować w obraz, nawet jeśli wcześniej patchowałeś do niższego, to też powinno działać.
     
  4. Pawol

    Pawol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie problem polega na tym że dziś nagrywałem i próbowałem odpalić 3 gry. W przypadku dwóch przeleciałem je abgx a jedną poprostu nagrałem. Niestety wyskakuje komunikat odczytywanie a następnie otwórz napęd. Napewno gdzieś robie błąd tylko nie wiem gdzie. Gry nagrywane jeszcze w listopadzie/grudniu normalnie działają.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nagrywasz plik dvd a nie iso? Pewnie tak, skoro wcześniej nagrywałeś i działało. Jakim programem? W abgx pokazuje wszystko na zielono? nie wysypują się żadne błędy?
     
  6. Pawol

    Pawol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    imgburn - opcja nagrywania obrazu na płytę.
    A abgx (najnowsza wersja) wszystko zielone. Próbowałem na 3 tytułach wszystkie starsze bez AP
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    abgx obecnie paczuje do dasha 13xxx wiec musisz wgrac tego najnowszego dasha ktory oczywiscie cofnie ci przerobke - przerobic jeszcze raz i wtedy powinno odpalic
     
  8. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    a koleś ci na 100% przerobił konsolke
     
  9. Pawol

    Pawol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przerobił na 100% bo gry które nagrywane były kiedyś normalnie działają.
    Więc to albo wina abgx albo nagrywania.

    Ale jak moge wgrywać nowego dasha skoro znowu mi cofnie przerobke... drugi raz już nie zamierzam tego błędu popełniać. Po za tym przykładowo mass effect którego próbuje nagrać bez abgx też nie odpala.
     
Wczytywanie...

Poleć forum