1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka Przez przejsciowke SATA(laptop)

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez weplausss, Grudzień 2, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam Zakupilem sobie kontroler z przejsciem SATA zeby przerabiac xboxa na laptopie.
    Ale JungleFlasher nie widzi napedu tylko sam kontroler Screen:[​IMG]

    Na Pudełku kontrolera pisze:

    USB 2.0 to IDE/SATA Combo 2.5"/3.5" SATA,ATA/33,ATTA/66,
    ATA/100ATA/133.2,5"HDD,DVD-ROM,CD_ROM,
    CD-RW,COMBO,DVD-RW Adapter ATA/SATA do USB 2.0

    Prosze o szybka pomoc poniewaz gosciu w sklepie powiedzial ze moge odniesc jutro gdyby mi nie dzialalo :{
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jaką konsole będziesz przerabiał oraz na jakim chipsecie masz ten kontroler? Powinno być napisane na chipie na kontrolerze
     
  4. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co się orientuje to na takim kontrolerze nie przerobisz napędu... tylko na kartach pcmcia z chipsetem da się przerobić..
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Dokładnie taki sam Chiński szajs zakupił żeby zrobić sobie zasilanie do napędu. Doskonale sprawdza się do podłączania dysków hdd oraz przeganiania akwizytorów, jednak nie ma opcji flashu na tym "produkcie".
     
  8. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jak mam przerobic na laptopie bo wiem ze ludzie to robia
     
  9. machos89

    machos89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli Twój laptop ma złącze sata np od napędu DVD to wyciągasz napęd podlączasz kabel sata( po uprzednim przerobieniu go - jest na forum taki temat, lub kupując przedłużacz usb) następnie dowiadujesz sie czy Twój chipset jest na liście układów umożliwiających flashowanie, następnie Jungle Flasher i do roboty.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zanim zepsujesz sobie laptopa, to najpierw sprawdź czy twój chipset nadaje się do Flashu. Tutaj masz listę kompatybilnych chipsetów Compatible Chipsets
     
  11. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. machos89

    machos89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przez esata nic nie zrobisz, a w tym lapku aby dobrac sie do napedu to nalezy ściągnąć cały kadłub, ost takiego robiłem. pozdr.
     
  13. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    No to kapa : ] kupiłem taki sam shit aby do lapsa podłaczyć IHASA 124 kazdy wie po co :)

    Liczyłem po cichu że zacznę sam flashować, a tu mnie koledzy na ziemie sprowadzili.
     
  14. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ktoś się chwalił że flas***e przez e-sata...
    Nie wiem ile w tym prawdy
     
  15. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    będzie dobre !
     
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Będzie dobre tylko bezużyteczne w środowisku dosa.
     
  18. Piotr Daszke

    Piotr Daszke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    E-sata nie różni się niczym od wewnętrznego sata. Podłączając dysk do tego portu uzyskasz dokładnie taki sam efekt jakbyś dobrał się do tego na płycie. Potrzebujesz tylko odpowiedni kabelek...kosztuje jakieś 6zł. Dodam, że sam w ten sposób przerabiałem własny napęd na płycie z ICH7 pod Win7.
     
  19. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  20. Piotr Daszke

    Piotr Daszke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie taki kabel. Polecam jednak krótszy. Teoretycznie powinien działać nawet dwumetrowy, jednak w praktyce na tak długich potrafią występować zakłócenia.
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nawet przy dwóch metrach nie powinno być zakłóceń, no chyba że kolega mieszka przy elektrowni, lub posiada w domu kryptonit
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum