1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka przy pomocy latopa

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez sidewalker, Lipiec 5, 2012.

  1. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, kolega chce sobie wgrać LT+3.0, ma lite-ona z konsoli phat. Pytanie jaki kontroler via będzie odpowiedni do podłączenia napędu? Bo to, że potrzeba probe v3, to wiem, ale co z tym kontrolerem? Bo słyszałem, że nie wszystkie działają poprawnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyrzucone pieniądze w błoto, bo nie zrobisz tego na przejściowce sata-USB, jedynie na SATA na pcmcia.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nawet nie próbować jak juz przyjdzie? Dlaczego nie będzie działać? Swoją drogą mógłbyś podać jakiegoś linka co bym dokładnie potrzebował żebym 2 raz nie kupił źle?

    Swoją drogą nie mam pcmcia w moim lapku ani esata. Może w starym mam musze sprawdzić.

    Chcąc sprawdzić czy adapter jakimś cudem zadziała to jak sprawdzi to zeby niczego nie zepsuć?

    EDit:

    Mój laptop
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-5740G.31545.0.html

    Mam też drugi stary nie pamiętam (jestem w pracy) dokładnie modelu..sprawdzę w domu.

    Tapnięte z telefonu
     
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    ryyyAv - podłącz napęd z konsoli poprzez ten adapter do laptopa.
    Zasilanie napędu bierz z USB Probe V3.

    Jeśli wykryje napęd [ w co wątpie ] to się ciesz. ; )
     
    1 osoba to lubi.
  7. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, dzięki na pewno spróbuję i dam znać. Musi się udać heh bo nawet szukając pod starego lapka tego sata pcmcia jakoś na allegro nic, a ceneo zaledwie to
    4World PCMCIA CARDBUS SATA x2 (04617) - Ceneo.pl

    a to chyba mnie i tak nie urządza? :p

    EDIT:
    Co ciekawe na tablica.pl znalazłem jeszcze to:
    http://tablica.pl/oferta/kontroler-e-sata-pcmcia-ID1ecR7.html#3f5fdacb;r:;s:

    najlepsze jest to że jestem z Katowic więc daleko bym nie miał. Szczerze mówiąc nie wiem czy to jest to co bym ewentualnie potrzebował ?
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak, to jest to. ; )
    Sprawdź wpierw czy wykrywa napęd na tym adapterze.
    Jeśli nie, to dopiero wtedy kup ten kontroler.

    Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. ;D
     
  9. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, dzięki bardzo. Na pewno dam znać jak poszło ;-) W razie jakiś wskazówek to proszę pisać śmiało.
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    idź do jakiegoś kolegi który ma sata na płycie głównej w PC i u niego to zrób :D
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie wykryje tego napędu bo jungle flasher widzi tylko fizyczne porty oraz x360usb pro.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W innym temacie ludzie napisali o różnych adaptera fo prawda nie wiem czy chodzi im o pc czy laptopy no nic, zamówiłem juz zanim ktoś odpisał sprawdze tak czy inaczej ;p jak nie to kupie SATA pcmcia albo pójdę do kolegi

    Tapnięte z telefonu
     
  13. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Potwierdzam, że ten adapter nie działa. Osobiście również używam laptopa do flashowania napędów, a robię to tak, że wyciągam napęd laptopowy i w gniazdo SATA, gdzie jest on podłączony wsadzam taki kabelek(czerwoną końcówkę). Zasilanie biorę z usb probe, a jak go nie miałem, to z konsoli.
     
  14. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    czyli jednak jest na to jakis sposób mogłby ktos to potwierdzic czy na pewno działa?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zadziala jeeli jeet dobry kontroler. Sprawdz przekonasz sie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    No tak jak kolega wyzej napisał wypiac naped z lapka i przy pomocy tego kabla Kabel - przedłużacz SATA DATA M/F DELOCK 1m! (2473271025) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. podlaczyc naped x-a co do kontrolera to chodzi ci o kontroler wbudowany w lapku tak?
    bo mam cos takiego KONTROLER SATA 2+1 + ATA RAID GMB VT6421A (2465218577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale to do stacjonarki czy przez to mam podlaczyc naped?
     
  17. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie doczekałem się dzisiaj adaptera (który i tak raczej nie zadziała wiem) ale doszła paczka z probe. Kupiłem kabel sata - sata i poszedłem do kolegi na PC. Podpiąłem wszystko, programy ściągnięte itd ale było tak:
    Nie wykrywało mi tego napędu i komp się później resetował jak wpiąłem do innego portu. Podczaas ładowania windowsa (XP) tak do połowy dup się wyłączał.. Moim zdaniem to styki na płycie głównej bo później pomiąchałem ją trochę i komp już wstał :p Było już późno rano do pracy więc już nie próbowałem dalej.

    Specyfikacja kompa:
    https://dl.dropbox.com/u/25206831/screens/IMAG0024.jpg

    Macie jakiś pomysł?

    Btw chciałem podpiąć pod lapka ale po wysunięciu kieszeni z napędem widziałem że tam była ta inna końcówka sata.. żeby się bezpośrednio dostać do płyty głównej miałbym trochę pracy i nie chodzi o to że leń tylko trochę się obawiam otwierać tym bardziej nie mając pewności czy to ma sens.
     
  18. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Sterowniki masz zaktualizowane ?
     
  19. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ze sterownikami nic nie robiłem przyznaję. Powiem więcej które? :p z płyty / napędu?

    Tapnięte z telefonu
     
  20. piotr80

    piotr80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozwiazaniem był by lizard
     
  21. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Albo usbpro

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum