1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka psp

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kacprzak_Lca, Styczeń 1, 2010.

  1. kacprzak_Lca

    kacprzak_Lca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ludziska mam pytanko, wiem ze odnosze sie do konsoli, ktorej tematy nie są poruszane na tym forum ale juz naprawde długo siedze sobie na tym forum i wiem ze wielu z was ma ta konsolke:) Otóż na jakiej zasadzie polega sflashowanie tejze konsoli?? Słyszałem ze gry wrzuca sie na karte pamięci i trzeba miec jaką płytke w napędzie, czy to prawda?? Psp mam juz dosc długo ale nie uzywam jej za często i chciałbym wkoncu przerobic zeby miec wiekszy wybor gier bo ceny niektorych to przegiecie.

    PS. Wrazie czego chętnie zamieniłbym sie grami, zalezy mi na AC: bloodlines
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No po przerobieniu gry wrzuca sie na karte pamieci ale zadnej plytki w napedzie nie trzeba miec. I pod bateria masz tzw. data code. Jezeli masz 8B lub nizej(8A, 7D, 7C, 7B itd.) to konsole mozesz przerobic na stale, a jezeli masz data code 8C lub wyzej(8D, itd) to wtedy mozesz przerobic konsole tylko i wylacznie chickhen-em i co kazde wlaczenie konsoli bys musial ja przerabiac na nowo. Nie jest to trudne i mozna wykonac to z poziomu psp
     
  4. kacprzak_Lca

    kacprzak_Lca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    8C mam;/ Ale co z tym przerabianiem, ja moge sobie ją teraz jakos w łatwy sposob przerobic czy dopiero jak ktos mi przerobi to potem bedzie łatwo to przyracac??
     
  5. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przywracac jest bardzo latwo w ciagu 1min mozna to zrobic. A jesli chodzi o przerobienie to na allegro jest pelno takich aukcji. Wyglada to w ten sposob ze koles ci wysyla potrzebne programy czy tam pliki do przerobienia konsoli i dokladna instrukcje do tego oczywiscie po wczesniejszej wplacie na konto. Te przerobki sa tanie nawet za 5zl mozna znalesc :p
     
  6. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Według mnie możesz to zrobić samemu poszukaj tutorial w google napewno znajdziesz nic prostszego.
     
  7. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Heh.. za takie rzeczy płacić? Przecież to jest powszechnie dostępne w sieci. Wystarczy użyć google... >_>
     
  8. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    a ktoś zauważył że to nie ten dział?

    fatke i slimke mogłem przerobić za free :p
     
  9. kacprzak_Lca

    kacprzak_Lca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A dzieki temu ze konsola jest przerobiona i podczas gry naped nie musi chodzic to bateria nie trzyma dłuzej. I znalazłby mi ktos instrukcje jak przerobic. Mam model 2004 nie wiem czy ma to jakies znaczenie
     
  10. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    wpisz przeróbka psp na google.pl i znajdzie :p

    2004 może przerobisz to zalezy od płyty
     
  11. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    po pierwsze kolego to nie dział na tematy typu PS,1,2,3, a jak już koniecznie chcesz się coś dowiedzieć to pisz w dziale Off Topic.
     
  12. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
  13. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    I ty piszesz w dziale xbox 360-sprzęt?? nie poważny jesteś!? przenosze do OT!
     
  14. gruuby

    gruuby Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przerobienie konsolki xbox360 czym ryzykuje siada cos po tej operacji?
     
  15. gruuby

    gruuby Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sorki niewiedziłem!!!
     
  16. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Ja ci polecam forum.pspoland.pl . Zawsze masz tam nie przestarzałe poradniki, sam tam jestem zarejestrowany, przerobiłem dzięki instrukcji i wzystko hula.

    To jest już dosyć stara metoda sprawdzania i nie zawsze się sprawdza. Ja mam 8D i mam przerobioną trwale.
    Z tymi płytkami w środku, to było tak, że gdy pierwszy raz odkryto jak należy odpalać gry z karty pamięci wymagało to, żeby była płya w napędzie, bo inaczej PSP się wyłączało. Teraz używa się sterowników (OE isofs [Tego radze ci nie używać], Sony NP9660 [to radzę ci używać do tych gier, które nie wznawiają się po hibernacji] oraz M33 Driver (najbardziej zalecany, lecz w niektórych grach po hibernacji gra nie chcę sie wznowić ponieważ próbuje wyszukać gry napędzie, wtedy używać do tej gry Sony NP9660)

    Jeżeli masz soft 5.03 lub poniżej to już możesz przerobić nietrwale. Jeżeli masz PSP 3k to już nic więcej nie zrobisz, jeżeli 2k to możesz sprawdzić PSPIdent jaką masz płytę główną, jeżeli inną niż Ta-088v3 tzn. że można ją przerobić trwale, a jeżeli ją masz to nic więcej nie zrobisz. Jeżeli masz PSP 1k to wszystkie są przerabiane trwale.

    Zapraszam na Playstation Portable Poland - forum | Przerabiamy PSP do przeczytania lekturki.
     
  17. Stream

    Stream Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odezwij się na Pw to CI pomoge przerobić mam już przygotowaną całą paczkę z programami tylko będziesz musiał potrzebować karty pamięci
     
Wczytywanie...

Poleć forum