1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka - pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bleub1, Maj 14, 2010.

  1. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Czy każdy model X360 da się przerobić poprzez flash napędu? Doszły mnie słuchy, że konsole z 2010 roku są nieprzerabialne. Gdzieś indziej przeczytałem, że trzeba wlutowywać chip. Co jest prawdą a co nie ?
    I jeszcze jedno - jak z gwarancją. Wystarczy mieć tylko dowód zakupu, by móc w razie potrzeby skorzystać z dwuletniej gwarancji MS?
    Dzięki za info i pzdr.
    bleub
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kazda konsole da sie przerobic. Od wrzesnia sa liteony v3 w ktorych trzeba lutowac i ciac sciezki.

    Jak masz paragon to gwarancje masz od datty na paragonie, jak nie masz to od daty produkcji
     
  4. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Wszystkie sa przerabialne
    Jak amsz farta to przejdzie, mówi się że MS nie sprawdza FW jednak jeśli dostaniesz bana - przepada gwara
     
  5. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jeszcze jedno.
    Skoro od września weszły nowe napędy, to rozumiem, że wszystkie nowe modele w wersji elite na allegro są właśnie z tym Liteon V3? Ile kosztuje przerobienie konsoli z takim napędem?
     
  6. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
  7. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra, ale nie sądzę, że lutowanie chipu będzie kosztować tyle samo co sam firmware napędu. Czy taka przeróbka jest odpowiednio droższa, czy każdy fachman przerobi mi taką konsolę za normalną cenę?
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Cena oscyluje koło 100zł.
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    v3 - 100,- nie lutuje się żadnego chipu :D
     
  10. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to chyba zdecyduje się na te nowe Elity z allegro.
    Dzięki wszystkim za pomoc.
    Jeszcze jedno - czy do tych Elite z allegro dorzucane są od producenta kable HDMI? Czy to sam sprzedawca na niektórych aukcjach dodaje taki kabel do zestawu?
     
  11. solek97544

    solek97544 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Są w zestawie, tz. od producenta w pudełku są
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nieprawda, nowe elite nie maja w zestawie kabla HDMI.
     
  13. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra. Dzięki za info
    Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia.
    Czy mogę do konsoli podłączyć słuchawki? W ogóle czy istnieje taka możliwość?
     
  14. lewapkon

    lewapkon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz, ale są drogie. Jak podłączysz zwykły headset do pada to możesz jedynie przez niego gadać z innymi, ale nie da się w nich słuchać głosu z gry.
     
  15. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę, podaj mi link do takich słuchawek, bo ja się spotkałem tylko ze zwykłymi headsetami.
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  17. lewapkon

    lewapkon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
  18. dawgrodoburca

    dawgrodoburca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pułtusk
    a przez te podane wyżej słuchawki da się i rozmawiać z innymi i słuchać gry czy tylko jedną z tych funkcji?
     
  19. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam jedno pytanie , poniewaz nie chce robic nowego tematu.

    czy w headsecie z xboxa elte mozna sluchac dzwieku z gry , czy mozna tylko mowic??
     
  20. ques

    ques Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @dawgrodoburca - tak da się.

    @Keres - Nie ... Ten hs jest przeznaczony tylko do rozmowy online ...
     
  21. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Nie można słuchać dzwięku z gry, tylko rozmowy(multiplayer) i "xbox live party"(potrzeba golda żeby móc rozmawiać z kolegami).
     
Wczytywanie...

Poleć forum