1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka-Pytanko

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Alf1966, Październik 14, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    Witam. Posiadam Xboxa fat przeróbka Ixtreme 1.6 i słyszałem, że któraś tam aktualizacja cofa przeróbkę. To jeśli bym zaktualizował nią to XboX był by bez przeróbki i odblokowane bym miał Xbox Live, bo wcześniej miałem bana. Chodzi mi o to czy mógłbym coś ściągnąć z marketplace itp, a jak by mi się znudziło to znów XboXa przerobić do LT 2.0 i by wszystko śmigało ? I teraz kolejne pytanko, bo do tej pory gry odpalałem przez activate Iso po przerobieniu będę mógł je odpalać bez tej płyty czy w ogóle nie będą działały i będę musiał nagrywać od nowa ?? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ban jest na zawsze
    Po przeróbce na 2.0 wszystkie gry działają
     
  4. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    OKey. Wielkie dzięki. Skoro już jest ten temat to mam jeszcze pytanko. Gra przez neta mnie nie interesuje, a mam Xboxa 360 Jaspera z dyskiem 20GB i czy da rade go przerobić Jtagiem? Z czym to się wiąże chodzi mi o korzyści czy warto i czy mi to nie uszkodzi XBoxa czy coś w tym stylu oraz cena jaka jest tego ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12087
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie możesz. Maksymalny dash 2.0.7371.0 data produkcji max 16 czerwiec 2009 r.
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    akir ale przecież były posty z informacjami że jtaga można robić na każdej konsoli i na każdym dashu
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie Jtag tylko RGH !!!
     
  8. Alf1966

    Alf1966 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Trzebiatów
    Oey dzięki. A czym się rożni Jtag od tego RGH ? Bo o tym drugim pierwsze słyszę.
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Bo tego drugiego jeszcze nie ma
    Odpalanie gier z dysku/usb na dowolnej konsoli/dashu
    Miesiąc-dwa zapewne jeszcze trzeba poczekać
     
  10. Ankur

    Ankur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To i ja się podłączę pod temat, bo pewnie podobnie bym go zatytułował ;). Nie bardzo znam się na Xboxie 360 i nie mogę znaleźć odpowiedzi (którą bym zrozumiał :p) na nurtujące mnie pytanie.

    Generalnie chcę pograć w Batman Arkham City ściągnięte z neta i nagrane na płytkę. W ogóle nie interesuje mnie granie w internecie, wszystkie gry dotychczas patchowałem spowrotem do wave'a 2 żeby mi na pewno działało. Czy jeśli nie interesuje mnie gra w necie, to też muszę aktualizować konsolę? Czy mogę pograć w Batmana jak zmienię go na wave 2 bez konieczności patchowania?
    A druga sprawa, jeśli muszę spatchować, to czy wgranie tego nowego dasha nie cofnie mi jakoś przeróbki?

    Przepraszam za banalne pewnie pytanie, ale wyrywam sobie włosy z głowy próbując coś zrozumieć. Prosiłbym o w miarę prostą odpowiedź, z góry bardzo dziękuję :).

    edit.: Aha, mam bodajże Xbox360 wersję 1.51 (albo 1.5), jeśli to ma jakieś znaczenie.
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz oddać do przeróbki na LT+ 2.0 i wgrać najnowszego dasha
    Nagrać tą grę również w troche inny sposób.
    Wszystko na forum
     
  12. Ankur

    Ankur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, to jeszcze jedno pytanko. Czy przeróbkę opłaca się zrobić już teraz, czy cały ten nowy Lt+ 2.0 jest jeszcze w fazie rozwoju?
    Chodzi mi o to, czy jeśli zrobię przeróbkę np jutro, to czy będę miał święty spokój na jakiś czas (tak jak przez ostatnie 3 lata) czy będę musiał znowu zrobić jakąś przeróbkę w najbliższym czasie? ;)
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. wilkuzord

    wilkuzord Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam to może żeby nie pisać nowego tematu to zadam pytanie tutaj, chcę przerobić xboxa i nie wiem które LT mam wgrać? czy najnowsze 2.0 czy najpierw
    jakieś wcześniejsze??

    ktoś wie???
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Od razu wgrywasz LT+ 2.0, ale przed flashem musisz zaktualizować dasha w konsoli.
    Jeśli masz przerobioną konsole to wgrywasz STOCK firmware, podłączasz do neta -> aktualizacja, a potem flas***esz LT+ 2.0 Na forum pełno opisów.
     
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum