1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka rgh co i jak?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rawison, Styczeń 14, 2013.

  1. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam czy na przeróbkę rgh jest dużo gier?. Chodzi o to czy łatwo jest znaleźć gry.Jeżeli chcę np: ściągnąć grę z torrentów to na co musze patrzeć żeby po ściągnięciu gra mi działa. Sorki za pytanie jestem zielony.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Na rgh masz te same gry co na lt czyli wszystkie przerabiasz tylko obraz iso
     
  4. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok tylko podobno gry na rgh mniej ważą...A skoro na obu przeróbkach działają to znaczy że to kłamstwo :D? . Nie chcę tworzyć drugiego tematu może ktoś podać stronę z instrukcją przeróbki na rgh?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    po przerobieniu iso ważą mniej w dziale jtag masz poradniki jak przygotowac obraz
     
    1 osoba to lubi.
  6. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzięki bardzo mi pomogłeś.. Konsolę dałem dziś do przerobienia w środę ma być gotowa. Ostatnie pytanie jakie muszę zakupić płyty?(8gb)
     
  7. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Co za sens robienia RGH jak dalej chcesz nagrywać płyty. W takim przypadku należy zakupić sobie HDD.
     
  8. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Przeróbka rgh co i jak?

    Jak robisz rgh to z plyty nie wlaczysz, nie,ma lepszej gorszej metody konwersji obrazu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzięki a jaki konkretnie muszę kupić dysk do slima 4 gb ?. Może być pendrive czy coś ?. Jeżeli chodzi o dysk to musi być do xboxa czy może być taki pod usb jak do komputera ?
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dysk obojetnie jaki przy rgh nie ma znaczenia moze byc na usb ,może tez byc pen
     
  12. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O to dobrze że można nawet pendrive. Ile zalecacie kupić ? bo nie wiem ile dokładnie gry ważą.

    Ps: Czyli jeżeli zrobię według poradnika wszystko i wrzucę na pendrive a potem na konsolę to wszystko powinno działać?
     
  13. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Taka 1 płyta Red Dead Redemption 6,70 w XeXie. Kup sobie dysk i podpinaj pod kompa. Najlepiej 250tka, miejsca nigdy za mało ;]
     
  14. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi o ten dysk przenośny tak?. Bo na 250 do slima to mnie nie stać na razie :D

    Ponawiam jeszcze ostatnie pytanie :D
    ,,Ps: Czyli jeżeli zrobię według poradnika wszystko i wrzucę na pendrive a potem na konsolę to wszystko powinno działać?"
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    czy uwazasz ze poradnik jest napisany po to aby nie działało????
     
  16. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorki za podwójny post ale nasunęło mi się kolejne pytanie mój kolega ma przerobioną konsolę nie RGH tylko tą drugą nazywa się lt (chyba nie znam się).Ma gry na płytach. Czy jest jakaś szansa że z tej płyty mógłbym zgrać na dysk i na mojej przeróbce zagrać czy to odpada?

    Pozdrawiam.
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Przeróbka rgh co i jak?

    Tak, mógłbys zgrac na dysk i na konsoli przepuscic przez program nxe2god i bedzie bez plyt chodziło
    Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
     
  18. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3708
    Polubienia:
    1120
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Edytuj posty , a nie pisz jeden po drugim !!!!!

    Zgrać możesz na dysk PC, potem przerobić i wrzucić na swój dysk w konsoli, chyba że masz w konsoli i RGH i LT to wtedy sobie zrzucisz grę z płyty na dysk na XBOX'sie. pozdr
     
  19. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Zgrywasz płytke na kompie do ISO np CloneCD , przepuszczasz przez Iso2God i do konsoli.
     
  20. rawison

    rawison Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok a jak taką grę gdy już wszystko zrobię odpalić na xboxie?. Tzn będzie już w menu czy muszę wejść na dysk w xboxie i tam coś kliknąć?
     
  21. cast

    cast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wszystko jest w poradnikach na forum...
     
Wczytywanie...

Poleć forum