1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróbka RGH - pytania początkującego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dobrzyn22, Luty 18, 2013.

  1. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Jestem świeżakiem zarówno na tym forum, jak i jako posiadacz konsoli XBOX(przeróbka RGH)

    Bardzo byłbym wdzięczny za kilka podstawowych wskazówek/podpowiedzi ,ew. linków do istniejących wątków, gdzie odpowiedź na pewno znajdę(tylko proszę -nie każcie mi czytać wątku, który ma 80 stron ;) )

    Informacje, które znalazłem, odpalając konsolę:

    1.FreestyleDash 2.2 Rev725 - pytanie - co to tak właściwie jest ?? Ogólnie tylko zmienione menu ??
    2.Super by było, jakby ktoś opisał, co można zrobić/ do czego służą kolejne rzeczy w menu(może jest gdzieś jakiś prosty poradnik ??)
    3.Mam zakładkę "Gry-Xbox" - niestety po skopiowaniu na dysk 2-ch gier(stworzyłem nowy folder "gry") - w zakładce tej, nowo dodanych gier niestety nie widać - co jest tego przyczyną?? ( z tego co gdzieś już wyczytałem, należy wrzucać skopiowane gry do folderu "content 000000000"-jakoś tak??)
    Dodam, że od nowości w zakładce "gry-xbox 360" były następujące rzeczy : "XellLaunch", "FreestyleDash".
    4.Jak sprawić, żeby w zakładce, o której piszę powyżej pokazywały się okładki gier?? - czy jest do tego potrzebne połączenie z internetem?? Czy jeśli tak, to jest to"bezpieczne"(nie chcę mieć żadnych problemów z banami itp. - dodam od razu, że nie mam zamiaru grać online
    5.Mam zakładkę "Homebrew" - w której to znajdują się takie cuda;) :FreestyleDash 2.0, Installer, NXE2GOD, XeXMenu1.1 - byłbym bardzo wdzięczny za podstawowe objaśnienie co to jest i jak tego używać :)
    6.Zakładka XlinkKai - do wyboru opcja "zaloguj/wyloguj" -do czego to służy ??

    7.Czy aby nie zostać zbanowanym wystarczy wystrzegać się tylko grania online, czy może jeszcze innych rzeczy?? -chciałbym w pełni korzystać z możliwości tak przerobionej konsoli, ale mam pewne "lęki", ponieważ nie chcę nic zepsuć - dlatego tak ważnedla mnie są wszelkie pomocne opinie i porady.

    8.Co należy zrobić po ściągnięciu gry w formacie.ISOna komputerze, żeby bezproblemowo ruszyła na konsoli??

    Z góry dziękuję za wyrozumiałość dla "świeżaka" i za wszelkie zainteresowanie osób, mającch większą wiedzę i chęć pomocy :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    szczerze mówiąc to na te pytanie znajdziesz odpowiedzi w dziale rgh.

    7.wejscie na rgh do live to ban. to nie LT tu nie pograsz na xbl. do multi uzywa się programów typu link, xlink itp.
    8. przerobic do xex lub god. tutek na forum.

    gier co wrzuciłeś nie widać, bo prawdopodobnie w ustawieniach konsoli nie masz ustawionej scieżki do tych gier, albo nie zostały one przeskanowane po wrzuceniu.
     
  4. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dziękuję za małą odpowiedź :)
    ścieżkę starałem się ustawić - w to samo miejsce, gdzie gry zostały wrzucone...
    natomiast nie rozumiem za bardzo o co chodzi z "przeskanowaniem" po wrzuceniu ??

    EDIT -dotarłm do tego -opcje dobrze zmieniałem, natomiast nie robiłem save'a na koniec -w tym był problem ;)

    Czekam z niecierpliwością na resztę odpowiedzi :)
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    zrób scieżke do Hdd1. bedzie szybciej i prosciej. nie bedzie sytuacji że gry nadal nie widać bo brakuje jakiegoś znaku w scieżce do niej.
     
  6. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki - jak juz napisałem -ten problem został akurat rozwiązany :) Pytanie następne - kopiowanie ściągniętych na kompa gier do XBOXa poprzez przenośny dysk twardy(USB).Mam kilka gier w formacie ISO. Co dalej?? Na konsoli są niby programy, np.ISO2Good, czy jakoś tak, ale w menedźeże plików kosoli wogóle nie widać, że cokolwiek jest do konsoli podłączone(dysk)...
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy aby nie zostać zbanowanym wystarczy wystrzegać się tylko grania online, czy może jeszcze innych rzeczy?? -chciałbym w pełni korzystać z możliwości tak przerobionej konsoli, ale mam pewne "lęki", ponieważ nie chcę nic zepsuć - dlatego tak ważne dla mnie są wszelkie pomocne opinie i porady.

    Ponawiam pytanie - ponieważ na większość poprzednich już nzalazłem odpowiedzi - jadnak na to jednoznacznej nie.

    2.Czy będąc połączonym z internetem i jeśli ktoś korzystający z przerobionej konsoli wejdzie "przez przypadek" w jakiejś grze w tryb online -to czy zbanowanie następuje jakoś automatycznie od razu ??
     
  9. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ponoć ban jest na dzien dobry. zablokuj sobie live w pliku ini. to nie bedzie takich wypadków.

    na rgh nie ma grania online na live, wiec poza banem nie ma sie czego wystrzegać.

    // juz ci to pisałem w 1 poscie omg!
     
  10. jaros1024

    jaros1024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podkarpacie
    Nie wejdzie przez przypadek bo w pliku launch.ini prawdopodobnie masz zablokowane połączenie z XBL.
     
  11. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kolegów ponownie.
    Większość "starych" pytań z tego wątku mam ogarniętych.

    Ale mam świeże :p

    Otóż (wiadomo, konsola przerobiona) mam na konsoli kilkanaście gier. Dzisiaj przegrałem sobie kolejną i przy próbie jej uruchomienia pojawia się komunikat, że jest dostępna aktualizacja...xbox live...i coś tam dalej. Klikam 1x "nie", chwilę później powtórka i następnie wyskakuje na ok. 1 sekundę jakiś błąd (nie ma czasu zobaczyć co to za błąd) -znika i po chwili powtórka komunikatu o aktualizacji...

    Wygląda to w skrócie tak, że jeżeli nie zainstaluję tej aktualizacji, to nie zagram w nową grę (gra z 2014r)...

    Powiedzcie proszę jak najprościej się da :p czy mogę włączyć tą aktualizację bez zbędnych konsekwencji ? Dodam, że nie gram w sieci ( i nie mam zamiaru). Z tego co rozumiem, to jedyną ewentualnością jest to, że zbanują mi konsolę, ale grać tak jak grałem wcześniej będę mógł nadal tak ?
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 7, 2015
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musisz dash zaktualizować.
    Wejdź w ustawienia w NXE i napisz jaki masz.

    Tutki:
    KLIK
    KLIK
     
  13. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za szybką odpowiedź -spróbuję to jutro ogarnąć.

    Co do wersji dash: 2.2 Rev 725 ... to dobrze, czy nie za bardzo ?? :p
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  15. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zgadza się - myślałem, że o to chodzi, przepraszam.
    Już sprawdzam to co powinienem (teraz już chyba prawidłowo):

    interfejs główny:
    2.0.16202.0

    zgadza się ?
     
  16. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Stary dash 16202 - przez to gry nie chodzą..., aktualizuj z poradnikiem .

    Swoją drogą to fsd też już wiekowy;)
     
    dobrzyn22 lubi to.
  17. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki bardzo -jutro walczę, napiszę co zdziałałem ;)
    PZDR
     
  18. karol871

    karol871 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2014
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie wyslalem konsole do przerobki rgh siedze na forum juz od tygodnia i lykam informacje ale nigdzie nie moge znalezc czym roznia sie formaty xex i god. A zastanawia mnie to poniewaz wycztalem przy probie pobrania kilku gier zeby je przerabiac do xex i postepowac zgodnie z instrukcjia... Czyli jesli bym przerobil do god to ta gra juz mi nie pojdzie tym sposobem??? Od razu mowie ze jestem zielony poki co te wszystkie skroty i nazwy to dla mnie czarna magia wiec prosze o wyrozumialosc...pzdr
     
  19. dobrzyn22

    dobrzyn22 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. karol871

    karol871 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2014
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki serdeczne duzo mi to wyjasnilo:) pzdr
     
  21. canarino

    canarino Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mam jeszcze rgh ale będę miał zrobione w poniedziałek i też mam ważne pytanie. Czy posiadając xbox 360 rgh mogę logować się do swojego profilu na którym mam zapisane osiągnięcia z gier kiedy jeszcze grałem w oryginalne gre na nieprzerobionej konsoli ? Czy trzeba jednak stworzyć nowy profil albo wogóle nie można się logować na żadne profile ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum