1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szczepan997, Grudzień 7, 2011.

  1. szczepan997

    szczepan997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    182
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam wszystkich,
    Mam kilka pytań, co do przeróbki RGH

    1.czy można ją zrobić samemu?
    2.czy po przerobieniu można też wypalać płyty z grami czy tylko wgrywać na dysk?
    3.Czy po przerobce RGH można wrócić do oryginalnego systemu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Mozna zrobic samemu jesli masz choc troche pojecie o elektronice i lutowaniu.
    Nie mozna z pirackich plyt uruchamiac tylko z dysku
    Oryginalny dash w dalszym ciagu bedzie na konsoli mimo ze masz RGH, do tego mozesz wgrac sobie FreeStyle Dash (FSD)
     
  4. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Orginalny czyli jaki ?? ... znaczy że dasha można bezproblemowo aktualizować do najnowszego i nie bedzie z tym problemu ?
     
  5. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Jak wyglada aktualizacja oryginalnego dasha to szczeze powiedziawszy nie wiem ale napewno nie wolno wziasc oficjalnego Dasha i zaaktualizowac go z pena jak i z live, nie wiem jak wyglada aktualizacja go . Chetnie sam bym sie dowiedzial jak aktualizowac oficjalnego dasha...
     
  6. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A Panowie powiedcie mi, czy istnieje jakaś sieć lub serwery zastępujące te od Microsoft-u które pozwalają na grę online mając RGH ? Czy też wówczas jesteśmy totalnie skazani na grę w samotności w zaciszu swojego domu ?. I dalej takie pytanko bo chyba nie padło tutaj na nie wyczerpująca odpowiedź. Czy po rezygnacji z RGH możemy wrócić to orginalnej konsoli w chwili gdy tego zapragniemy ?
     
  7. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Mozna grac online na XLINK KAI, no jak se wymontujesz czipa to bedzie tak jak przed przerobka...
     
  8. lejtek

    lejtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1. Czy po przerobieniu konsoli napęd staje się całkowicie bezużyteczny? Czy można grać np. prosto z oryginalnej płytki?
    2. Jak się ma sprawa z kinectem? Działa?
    3. Co z internetem? Tzn. jeżeli mam RGH i podłącze kabel to co się stanie? Będą jakieś korzyści? Czy mogę dostać bana?
     
  9. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Mozna grac w oryginaly, kinect nie wiem pewno dziala, internet mozesz podlaczyc ale nie mozesz polaczyc sie z XBL bo dostaniesz pewno bana, ale np mozesz pograc na xlink kai, we FSD posciagac sobie okladki do gier, zakladka pogody musi miec polaczenie z netem itp
    Dostep do XBL mozesz zablokowac na haslo w ustawieniach kontroli rodzicielskiej czy cos w tym stylu
     
  10. lejtek

    lejtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A FSD jest instalowane razem z przeróbką czy samemu trzeba to ogarnąć? Bo jeśli dobrze rozumiem to coś jak dashbord? Vegeto dzięki za szybką odpowiedź.
     
  11. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Fsd sam instalowalem nie jest to trudne.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  12. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
  13. pawel288

    pawel288 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na tym x linku graja ludzie ??? czy ciezko tez pograc ? i na jak dlugo moze starczyc rgh ? tak ja jtag ?
     
  14. spongecake87

    spongecake87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    właśnie na jak długo starczy RGH? Czy jest to dożywotnia gwarancja grania w gry? Nawet te, które wyjdą powiedzmy za rok lub dwa lata:confused:
     
  15. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jtagi mają od 2006 roku i M$ nic nie dał rade z tym zrobić. Jak wiemy rgh = jtag więc przypuszczam że i to będzie nie do ruszenia.
     
  16. Freelander

    Freelander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ta. Jak nie zagrasz w gre na iksa za dwa lata to koleś Ci kasę odda. Co za ludzie.
     
  17. quebec18

    quebec18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja właśnie dzisiaj odebrałem konsole z RGH i to pytanie na pewno juz tu na forum padało ale dla upewnienia sie prosze niech ktoś jasno powie samo podłączenei konsoli przez WiFi do internetu nie spowoduje połączenia z M$ ? dopiero jak na XBL wejdziemy ;> i najlepiej zablokowac go w ustawieniach kontroli rodzicielskiej ;>
     
  18. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    taa podlacz sie normalnie przez wifi tylko wpierw zablokuj mozliwosc polaczenia sie do xbl w ustawieniach rodzinnnych czy cos takiego
     
  19. lejtek

    lejtek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pytanie odnośnie dysku. Mam twardziela zewnętrznego z zasilaniem z sieci 1TB, którego teraz używam z komputerem. Ma on jedna wielką partycję NTFS i jest w połowie zapełniony. Jeżeli zmniejszę rozmiar partycji NTFS i zrobię obok FAT 32 (bo z tego co mi wiadomo taka musi być) to czy będę mógł jej używać na ixie? I na jakiej zasadzie? tzn pokaże mi się cały dysk czy tylko partycja FAT 32? Czy muszę mieć jakieś konkretne foldery np. 1 folder na gry 2 na dodatki itd? Czy sam będzie wiedział co, gdzie i jak?
     
  20. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakie macie temperatury w RGH na konsoli slim we fsd 2.2 na automatycznych ustawieniach wiatraków. ???
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    fsd nie wspiera slim. nie zoaczysz prawdziwej temperatury

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum