1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróbka slima dash 599

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamisco, Grudzień 29, 2011.

  1. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam bardzo proszę o pomoc szukam już kilka dni chodzi o przerobienie napędu w slim fw napędu 9504 po aktualizacji przez internet dash 2.0.13599.0 i fw napędu 0272
    na forum wyczytałem że dash 599 zakłada blokade i trzeba ciąć ścieżki wszystkie linki na forum odsyłają albo do opisu bez cięcia albo do opisu zwykłej 360 nie slim . Jestem elektronikiem samochodowym więc z ścieżkami sobie poradzę sprzęt też mam ale nie mogę znalesc tego opisu mam tylko kilka filmików z youtube ale po angielsku i inne metody niż u was za pośrednictwem dodatkowych urządzeń .
    bardzo proszę o pomoc córa mnie męczy o nowe gry ale brak kasy na oryginały
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    proszę czy ktoś potrafi mi pomóc może ktoś z Grudziądza
     
  4. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  5. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tym sposobem próbowałem jungleflasher widzi napęd ale po kliknięciu slimkey i potwierdzeniu pierwszego komunikatu o zdjęciu blokady wywala błąd podobno niezbędne jest cięcie ścieżek bo nowy dash zablokował pamięć
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  7. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki bardzo sprawdzę wieczorkiem ,jeszcze dwa pytanka jeżeli mam sata w kompie to przejściówka nie potrzebna i jeżeli mam obecnie fw 0272 to tym sposobem nic nie zpindole
     
  8. Darek24

    Darek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie ,wszystko będzie ok, jak zrobisz wszystko z tutka
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    zepsuć się nic nie da nawet jak posiekasz ścieżki to da się to polutować ,problemy mogą być z unlockiem ewentualnie a przy cięciu ścieżki przydatny jest miernik
     
  10. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki Panowie będę próbował
     
  11. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wczoraj zabrałem się do pracy i nici zauważyłem że chyba moje porty sata nie działają z napędem czy to możliwe ? jungleflasher widzi nazwe napędu i fw ale jak nawet próbuję odczytać jaką mam pamięć czyli wprowadzić go w vendor mode(intro device id)to wywala log na dole( sending vendor intro to port 0xEFE0 ) kontrolery mam intelowskie mam fotkę co się wyświetla tylko nie wiem jak wrzucić na forum , i jeszcze zauważyłem że niezależnie co kliknę w jungleflasher wyskakuje to samo czy możliwe że bez adaptera usb\sata nie da rady .
    Napęd rozebrałem i wiem już że jest mxic ale sam fakt że nie mogę tego sprawdzić przez program może być powodem moich problemów z wgraniem fw
     
  12. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem tak samo z kontrolerami. Widziało napęd ale nie dało się nic zrobić z napędem (również kontrolery intel) Spróbuj na innym kompie.
     
  13. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musisz podłączyć napęd do sata usb, po chwili Windows wyrzucić że nie może zainstalować napędu. Wtedy odlaczasz sata usb, podlaczasz sata z PC, klikasz slimkey, dajesz nie i powinno odczytywać. Zdoswiadczenia wiem że nieraz idzie za którymś razem. Sprawdz jeszcze czy twój napęd ma kość winbond czy mxic

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  16. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  17. adamisco

    adamisco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko już ok operacja się udała okazało się że do danego tutorial musi być odpowiedni jungleflassher do tego z filmiku inna wersja 1.84 a z opisu 1.86 i tym 1.86 łatwiejsza procedura bo nie trzeba resetować konsoli na 1 sek dzięki bardzo wszystkim za pomoc 150 zł w kieszeni tyle miałem zapłacić u mnie w Grudziądzu . Temat Zamknięty
     
Wczytywanie...

Poleć forum