1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Przeróbka] Sprawdzenie przeróbki

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krygo, Listopad 11, 2009.

  1. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
    Witam! Czy da się jakoś sprawdzić jak mamy przerobionego xboxa?? Czy jest to xtreme czy iextreme. W jakiej wersji itp.

    Co może być wgrane jeżeli był przerabiany w styczniu tego roku najnowszym wtedy softem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kraftu9

    kraftu9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Nie wiem jak sprawdzić ale masz pewnie iXtreme 1.5.
     
  4. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
    To nie jest moja konsola tylko znajomego. Wtedy jak ją przerabiał to nie znał się kompletnie na tym.

    Dzięki za szybką odpowiedź...

    Może ktoś jeszcze się wypowie???
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odczytaj firmware napędu DVD i otwórz go w notatniku naciśnij F3 i wpisz kolejno 1.4 , 1.5 , 1.51 , 1.6 w zależnaości który ci znajdzie to taki masz wgrany
     
  6. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl


    Jak to zrobić?? Tzn. jak odczytac FW?? A co jeżeli miałby xtreme??
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    poszukaj na youtubie filmiku
    dosflashem możesz odczytać
     
  8. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl


    Nic nie znalazłem po polsku, a po ang niezbyt skumam... Nie ma gdzieś instrukcji (najlepiej pisanej) po polsku??
     
  9. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl
  10. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz rozebrać konsolę, podłączyć napęd kablem SATA do PC i w programie JungleFlasher odczytasz swój aktualny FW. To po krótce.

    Możemy się domyślać jeszcze jaka to wersja FW jeśli napiszesz jaki masz napęd i kiedy mniej więcej wgrywany był soft.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak ci chodza gry z wave 2 to masz ixtreme 1.4 albo 1.5
    jak z wave 3 to masz ixterme 1.51 albo 16
    wtedy raczej na bank nie bylo 1.51 i 1.6 wiec masz jedna z tych 2
    jak masz liteona to na bank 1.5 (bo innego softu nie ma na ten naped)
     
  12. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl

    To nie jest moja konsola jak już zresztą pisałem. Nie będę jej rozkręcać bo się nie znam i nigdy tego nie robiłem. Nie wiem też jaki ma napęd. Konsola była przerabiana styczeń/luty tego roku...
    Czy jest możliwość przerobienia go jeszcze raz tzn wgrania najnowszego możliwego iextrema??
     
Wczytywanie...

Poleć forum