1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka starego x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Blizzard, Wrzesień 27, 2011.

  1. Blizzard

    Blizzard Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początek warto by było się przywitać bo wiele się tutaj zmieniło z tego co widzę, a byłem dawno (vide data rejestracji). Witam. :)
    Podaję specyfikację dotyczącą konsoli, które jak wyczytałem dadzą możliwość ustalenia potrzebnych nam wyników :cool:

    Napęd: hitachi 0059DJ
    firmware przerobki konsoli: iXtreme 1.4
    rok prod konsoli czerwiec 2006

    1.
    Moje pytanie brzmi, czy i o ile się da, mam zaktualizować przeróbkę, aby chodziły kopie zapasowe ?

    2.
    Czy wystarczy spatchowanie obrazów płyt zachowując aktualny firmware przeróbki ?

    3.
    Kolejne pytanie to, czy aby pograć w betę BF3 muszę zmieniać przeróbkę ? Czy działa to jak demo i nic nie muszę zmieniać prócz Live'a na Gold ? :)
    Wtrącenie dot. ostatniego pytania to, czy mógłbym grać w betę jakbym ją ściągnął i wypalił na płytce ? Tak jak miało to miejsce z betą BF:BC.

    Mineło trochę czasu ale liczę na pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nowe gry wymagają najnowszego dasha więc oddaj do przeróbki. Na hitachi jest chyba najnwosza lt+ 1.1 i dash 13599
     
  4. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ten napęd się bardzo łatwo przerabia, wystarczy podpiąć do SATA do komputera i odczytać klucz, wszystko w dziale poradniki > firmware napędów.
     
    NCERT Solutions lubi to.
  5. viroosek

    viroosek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zielona !
    Chwila chwila, a jaką masz wersję dashboardu w konsoli? Może jest to 7371 i jest jeszcze opcja żeby JTAG-a wykonać? Sprawdź, przemyśl, bo odwrotu już raczej nie będzie :D
     
    NCERT Solutions lubi to.
  6. maciejq

    maciejq Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    najnowszy dash i najnowszy iextreme, na tę chwile jeszcze 1.9.1. :)
     
    NCERT Solutions lubi to.
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli miałeś oryginalnie naped hitachi w konsoli do tego model 59 to wystarcza 1.1 bo ten model nie wspiera mechanicznie ap 2.5 ...
     
  9. bubzon

    bubzon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, ze złomu wygrzebałem starego opusa, nie ma wyjścia hdmi.
    Nie wiem czy jest na nim jakaś przeróbka. Trochę dosczytałem i sprawdziłem.

    Mam wersję napędu Hitachi 0059Dj czyli aktualnie można na to wgrać LT + 2.0 i to wystarczy.

    Dashboard to 2.0.16537.0 czy da radę zrobić coś innego np. Jtag?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie da sie zrobić jtag, rgh tez odpada. Można wgrać najnowsze lt

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli to Opus (sprawdź gniazdo zasilacza) to RGH można zrobić.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bo tak jeżeli to opus, ja z góry uznałem xenon

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  13. bubzon

    bubzon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak, to OPus, sprawdzałem własnie po gnieździe zasilacza.
    Czy nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić LT, a później ewentualnie RGH?
    Obejrzałem tutorial na necie, lutownice mam, zdolności manualne też są, chipy za grosze na allegro.

    Jeszcze tylko doczytam czy potrzebuję jakiegoś specjalnego interfejsu do odcztu zapisu.
    Widziałem, że gościu coś na usb miał, ale to może przejściówka lpt czy com.

    Dzięki za informacje.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie tak :), pamięć możesz odczytać po lpt, 40minut no ale jak to nie problem
    M
    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  15. bubzon

    bubzon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    To jeszcze takie pytanko jak ktoś wie jaki chip będzie najlepszy do opusa, tak żebym przez lpt go wymęczył.
     
Wczytywanie...

Poleć forum