1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka X-a z drugim napędem i obudową - warto ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SebooL12 PL, Styczeń 24, 2010.

  1. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Witam

    Otóż tak czy siak będę przerabiał x-a, ale nie chce łatwo dostać bana i zastanawiam się na takim trikiem.

    Kupić drugi napęd (taki sam jak mam w konsoli) i do tego obudowę. Wyciągnąć klucz z napędu aktualnie zamontowanego w konsoli i wgrać go do tego drugiego razem z iXtreme LT. Przełożyć x-a do drugiej obudowy, grać do najbliższej aktualizacji na przerobionym napędzie po czym włożyć org napęd wgrać aktualizacje i znów powrót do napędu z ixtreme.

    Czy takie działania zmniejszą moje szanse na bana?

    Pozdrawiam
    sebool12
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patrix

    Patrix Banned

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rewal...
    Nie wiem czy może ci się to uda. Wykryte kopie gier zapisują się w kości NAND. Przy aktualizacji na innym dysku nie powinno ci to nic dać... Ale do odważnych świat należy wiec próbuj... Pozdrawiam...
     
  4. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Nie ma co kombinować jak przerobisz to prędzej czy później i tak bana dostaniesz.
     
  5. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Ale w jaki sposób są one wykrywane? Ostatnio widziałem kogoś na forum, tym sposobem przetrwał już dwie fale (nawet tą ostatnią).
    To wreszcie co jest sprawdzane - kopie gier czy fw w napędzie ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kto to wie? pomyśl, prościej niż kupować drugi napęd jest przywracać oryginalne fw chyba co nie? Jeszcze prościej jest nie przerabiać i w końcu zacząć kupować oryginały.
     
  7. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Hmm z tym fw to nie pomyślałem :p, ale to fw to jest w 100% pewne ? Bo przecież tyle czasu nie mogli wyciągnąć tego org fw .

    Ta, chciałem ale jakoś mi się nie widzi średnio 150zł na miesiac ;/
     
  8. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    fajna nawet kombinacja,i przyznam ci się,że ja też miałem taki sam pomysł co ty,ale jakoś z niego zrezygnowałem bo i tak teraz czy potem bana dostaniesz wszystko się w pamięci nad zapisuje i ms ma nad nami pełną kontrolę.
     
  9. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    A to z ta pamięcią NAD to jest w jakiś sposób potwierdzone ? Do czego ona jeszcze służy? Bo wiem, że konsole z homebrew mają możliwość resetu tej pamięci.
     
  10. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    w pamięci nad się wszystko zapisuje,i nie jest rozpracowane. Ms wyczytuje wszystko z pamięci nad,i nawet C4eva sobie z tym tak prędko nie poradzi.
     
  11. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Ja mogę powiedzieć na swoim przykładzie mam 2 napędy jeden orginał a 2 flash i już 2 fale banów przeżyłem jak jest jakaś aktualizacja to zawsze pobieram ją na orginale
     
  12. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Egooo jaki masz napęd w konsoli ? Właśnie gdzieś twoj post o tym czytałem i nie wiem komu wierzyć tobie czy pogłosce o pamieci NAD ;/
     
  13. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co to jest pamięć "NAD" ?? Potem jest kaszana w wyszukiwarce :(. Pamięć NAND n nie "NAD"
     
  14. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    NAD to taka firma produkująca sprzęt audio ;)
     
  15. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Informacje nie mogą się zapisywać bo nie ma gdzie i tyle ludzie to się nadpisuje i nie ma się czym martwić update orginalny dvd (benq) i tyle
     
  16. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rozumiem, że zawsze jak sie podłączasz do XBL (jak grasz oraz jak aktualizujesz dash) , to masz oryginalny napęd podłączony?
     
  17. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No przecież było napisane:
     
  18. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No chyba jednak nie bylo napisane.
    Ps.. podpowiem: Egooo pisze "jest jakaś aktualizacja to zawsze pobieram ją na orginale ", a ja sie dodatkowo pytam o granie.
     
  19. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No z tego co mi wiadomo to nie ważne czy pobierasz aktualizację, czy grasz, to szansa na bana jest taka sama więc nie wiem kto nie czyta ze zrozumieniem ;)
     
  20. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dostałeś kiedyś bana za granie na nieorygnalnym firmwarze w nieoryginalne gry, przy okazji pobierając aktualizacje na nie flashowanym napędzie, że wiesz ??

    Według nie nie ma sie o co spierać, chciałbym tylko ustalić czy Egooo gra na xbl mają podłączony nie flashowany czy flashowany napęd.

    Bo wg. mnie zapis w co sie grało i na czym offline w pamięci NAND to urban legend.
     
  21. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Nie rozumiem Cię... Nie wiem też po co się spierasz. Masz nieoryginalny firmware = ban (nie wiadomo jak z LT). Masz oryginalny = brak bana. Jeśli umiejętnie robisz swapy napędów to Cię nie zbanują, a przynajmniej tak zrozumiałem czytając wypowiedzi innych.

    PS. Jak myślisz? Mam bana czy nie?

    Podpowiedź: sygnaturka
     
Wczytywanie...

Poleć forum