1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka x'a kilka pytan

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mefju140, Czerwiec 1, 2011.

  1. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Mozliwe ze byly juz takie pytania ale chcialbym zeby ktos mi to potwierdzil na 100%
    [mam Premium]

    A wiec.

    1.Czy przerabiac x'a ? Na necie nie gram tylko single.
    2.Czy przerobka moze przegrzewac/skracac zycie konsoli ?
    3.Czy jak sciagne gre w pliku iso + dvd musze patchowac czy cos ?
    4.Czy da sie "od przerobic" np gdy konsola mi padnie , wiadomo trzeba do serwisu oddac.
    5.Czy jest jakis program ktory powie mi czy gra bedzie 100% dzialac czy nie ? [Przed czy po nagraniu]
    6.Jakie plyty sa najlepsze do nagrywania ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziombel

    ziombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kołobrzeg
    1. Przerabiaj, skoro nie grasz multi
    2. Nie, jeśli się myle to proszę mnie poprawić
    3. Jak przerobisz na najnowszy Firmware - np. iXtreme LT+, to nic nie musisz patchować.
    4. Tak, da się
    5. abgx360 - do tego odnosi się także pytanie 3. Jak bedziesz miał dobrze skonfigurowany program (tutoriale są na forum) to nie będziesz musiał nic patchować, program zrobi to za Ciebie.
    6. Verbatim DVD+R DL
     
  4. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    1.Jeśli nie chcesz bulić za gry to przerób.
    2.Nie może.
    3.Najnowszy FW nie wymaga patchowania gir prócz tych z ap25.
    4.Można wystarczy wgrać oryginalny FW.
    5.Program ABGX360.
    6.Verbatim DL 8,5GB
     
  5. RajdeN

    RajdeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rojca
    jezeli grasz single to tylko i wylacznie przerobka, po co Ci kupywac gry kosztujace 100zl+ jak mozesz miec KAZDA gre za kilka zł, a reszta pytan chyba zostala wytlumaczona
     
  6. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki wsyzstkim za pomoc widac ze dbacie tu o nowych :D
    W pon daje do przerobki :D
     
  7. Hekko

    Hekko Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pamiętaj żeby sprawdzić czy nagrywarka sama zmienia booktype płyty na - w programach do booktype.

    Jeśli nie będziesz mógł zmienić booktype (w przypadku samsung, lg, może jakichkolwiek innych nagrywarek), to znaczy, że sama zmienia na minus.
     
  8. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bana moge dostac tylko gdy podlacze do Live tak ?
    Bo jak czasem czytam sobie jak ludzie pisza ze wlaczyli gre i ban to wole spytac bo wiecie :D

    Pozdrawiam
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Od kiedy booktype zmienia plyty plusowe na minusowe ?
    Jak juz to zmienia informacje na dvd-rom i plyta jest rozpoznawana jako tloczona z reszta wcale nie trzeba zmieniac booktype zeby taka plyta sie odczytala i nie kazda nagrywarka potrafi zmieniac booktype i zaden program temu nie zaradzi

    Gra moze oflagowac ale nie da bana, w live moze cie oflagowac i z czasem dac bana
     
  10. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A i ostatnie pytanie.
    Skad moge sciagnac dwie gry tylko , bardzo mi zalezy najlepiej ******* [Mortal Kombat 2011 i Borderlands czysty bez DLC]
    Moglby ktos podac jakies fajne stronki na pw czy cos prosze :D
    ALe jak nigdy sie nie polacze do internetu to jak mi zflaguje konsole ?
     
  11. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    mefju pierwsze twoje pytanie moralnie jeśli masz sumienie to nie przerabiaj konsoli kupuj oryginały nie kradnij wiadome że jeśli się tymi słowami nie przejmujesz to przerabiaj lecz pamiętaj że Microsoft poprawia zabezpieczenia i będziesz musiał być czujny aby nie złapać jakiejś muki
    drugie pytanie nikt nie potwierdził i nikt nie zaprzeczył ja myślę że jeśli nie posiadasz dysku twardego i będziesz czytał gry z płyt i tak najlepszych verbatimków to i tak szybciej zużyjesz napęd od oryginalnych płyt chyba że będziesz za pierwszym razem instalował grę na dysk to napęd dvd nie powinien ci się zużyć
    trzecie pytanie jeśli pobierzesz poprawny obraz na obecną chwilę to możesz grać nawet i online jest program abgx360 do sprawdzenia czy płyta nadaje się do grania lecz jeśli nie będziesz miał głowy to i ten program ci nie pomoże bo cały czas ten program nie będzie aktualny jeśli nie chcesz mieć problemów przejdź na oryginały
    hmm czy da się przerobić gdy ci konsola padnie? dziwne pytanie ja rozumiem to tak ze gdy ci się konsola zepsuje to czy będzie można ją naprawić i dalej grac na piratach niestety jeśli nie będziesz posiadać klucza napędu i pieprznie ci płytka elektroniczna w napędzie dvd to będą marne szanse na odzyskanie klucza napędu tym samym marne szanse na wgranie tego klucza do innego nowego napędu i granie nawet na oryginalnych płytach
    piąte pytanie już wspomniałem o programie abgx360 on jest dobry tylko gdy jest aktualny w tym momencie gdy posiadasz najnowszego dashboarda czyli aktualizację iksboxa jest mało przydatny do najnowszych gier z ap2.5 trzeba czytać ze zrozumieniem i być na bieżąco ze wszystkim aby nie wpaść jeśli nie chcesz mieć takich problemów przejdź na oryginały
    szóste już wcześniej napisałem możesz wyciągnąć z tekstu że płyty Verbatim są najlepsze (przynajmniej dla mnie)
    a wy wszyscy co mu odpowiadaliście się schowajcie nie wyczerpaliście jego potrzeby wiedzy do końca i będzie pytał dalej choć ja też nie wyczerpałem do końca lecz myślę że będzie już ogarnięty w miarę żeby się zorientował w temacie co i jak
     
  12. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Dokladnie, nie kradnij czasem ze sklepu. W sklepi sie kupuje, a nie kradnie. A w necie sie sciaga. Za darmo.

    Za takie herezje to stos.

    Trzeba byc debilem, zeby nie ogarnac abgx. 3 opcje na krzyz zaznaczasz i to cale ustawianie. Przy nastepnych razach wczytyjesz wczesniej zapisane ustawienia.

    Faktycznie, nowa wersja wychodzi 8 razy dziennie, wiec trzeba caly czas siedziec na necie i obserwowac sytuacje.. eh..

    Swoim postem za to, Ty wyczerpales wiedze wszystkich. 50kg tekstu i ani jednego znaku interpunkcyjnego.
     
  13. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A offline mogą mnie zbanowac ?
     
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Offline moga Cie tylko oflagowac. Bana dostaniesz dopiero przy fali jak juz
     
  15. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak ale jak nie będę juz podlaczal do netu/live to jak mnie zbanuja ?
    Nie wiem czy przerabiac bo bana bym nie chciał a nigdy na live nie gram dlatego chce przerobić
     
  16. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    Kurde. Szefie. Napisałem przecież, że pierwsze pytanie jest moralne.

    W drugiej odpowiedzi napisałem, że ja tak tylko myślę i nie napisałem, że jest to prawda.

    W trzecim pytaniu chodziło mi o to, że programem nie załatwisz wszystkich spraw, które trzeba wykonać aby działała ci gra np. sprawa z aktualizacjami dashboarda. Teraz np. pobierzesz grę z AP2.5 zaaktualizujesz dasha no i co? Jeśli nawet wgrasz sobie od nowa firmware to i tak nie pograsz w gry z AP2.5 i wątpię, żeby po tym gdy już wyjdzie LT+ 2.0 wszystkie gry z AP2.5 miały od razu zaktualizowane challenge.

    Mój błąd. Nie chodziło mi o aktualność programu lecz o bazę gier. Nie wszystkie gry są obsługiwane i aktualne nie będą np. gdy wyjdzie nowy firmware LT+ 2.0.

    I przepraszam za interpunkcję. Miałem dużo do wklepania i zapomniałem poprawić tekstu.

    PS. Spinasz się o interpunkcję, a sam bezbłędnie nie piszesz.
     
  17. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up sorry ale to nic teraz nie wnioslo do tematu :D

    @bgszef.
    Jak oflaguja mnie offline ? I to 100% ze oflaguja i dostane bana ?
     
  18. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Nie. Mój kumpel ma flage i 2 miechy gra na live.
     
  19. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Moralnosc to kazdego indywidualna sprawa. Niemoralne jest sprzedawanie 6 godzinnych gier za 180 zl.


    Akurat teraz jest patowa sytuacja z tym dashem, ale to tylko chwilowe. Z AP2.5 nie bedzie problemow bo jest juz nowy fw do ripowania gier, ktory robi obrazy razem z AP2.5.
    Z reguly po paru dniach gra jest juz zweryfikowana w bazie.

    To wpierw piszesz posta, a pozniej uzupelniasz o interpunkcje itp? Wygodnie tak?

    Tzn?

    Np jak odpalisz gre z AP2.5 bez LT+. Ponoc tez dostaje sie flage jak atualizujesz do najnowszego dasza z ixtremem w napedzie (nie jest to 100% informacja). Jak bedziesz mial flage to polecisz, gdy bedzie fala.
     
  20. mefju140

    mefju140 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy bedzie jakies obejscie tego ap 2.5 czy cos ?
    A i nie chce grac nawet teraz w te gry , ktore to gry ? AC brotherhood , i ogolnie te najnowsze ?
    Ale ja bede mial LT+ i jak odpale taka gre z ap2.5 to bedzie wszystko dobrze ?
    Np. Jak mi zafalguja kolcka skoro ani nie bede na live ani nie bede aktualizowal dashborda chyba ze bedzie nowa przerobka i bedzie to wymagane ale to mi ten co przerabia zrobi.
    A i wspomnailes ze ak bedzie flaga to przy fali bedzie ban ale jak nie podlacze do live to raczej nie ebdzie ban tak ?

    @edit i czy ma ktos konto xbox-sky.pl lub to drugie xbox sky ? Moze sie podzielic ? PW jak cos mozemy sie dogadac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum