1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Xbox 360 a dashboard

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartek09061996, Sierpień 10, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, mam zamiar przerobić Xbox'a wgrywając LT + 3.0. Przeczytałem właśnie na stronie firmy (serwis konsol), która będzie mi przerabiać konsolę coś dotyczące dasboarda : "Przed wgraniem oprogramowania do napędu, aktualizujemy dashboard, do najnowszego obsługiwanego przez wybrane oprogramowanie"

    Gdzieś coś czytałem na temat dashboardów, że czasami na jakimś danym gra nie odpala czy coś nie jest obsługiwane itp. Dlatego się tym zainteresowałem. Sam mam obecnie jakiś stary dash, nigdy nie aktualizowany. O czym należy pamiętać w aktualizacjach tego typu ? bo nie chcę mieć potem problemów ;) I żeby mi wszystkie gry czytało ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tom1169

    tom1169 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeżeli Lt + 3.0 to aktualizujesz dash'a do najnowszego, przerabiasz konsole i śmigasz w najnowsze gry bez problemu.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A z uruchomieniem starszych gier typu forza 2, call of duty 4 nie będzie problemu?
    A dashboard zmienia interfejs graficzny ?
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Nie będzie żadnego problemu ze starymi, grami,działają jak należy a gry XGD3 lecisz abgx'em, tak najnowszy dash zmienia wygląd graficzny ( już ta morda tej laski z dzieciakami mnie wkurza:D )
     
    1 osoba to lubi.
  6. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam jeszcze pytanie. Czy zwykłą nagrywarka nagram jakieś gry? Dodam że nie mam dysku, gram z płyt.
     
  7. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Pewnie. ja mam jakis szit w laptopie i bez problemów nagrywam. jak masz pare niepotrzebnych groszy to kup LiteON iHas'a ale to nie musowo. potrzebne jest to tylko do niektórych gierek
     
    1 osoba to lubi.
  8. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No na razie kasy nie mam dlatego przerabiam. Mam jedną przy laptopie a druga przy komputerze LG. Także chyba dam radę. A na przyszłość te LT + 3.0 również będzie odczytywać? Bo przy tym odczytuje mi ładnie oryginały. Więc boję się żebym sobie nie pogorszyl ;)
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Tak LT 3.0 odczytuje wszystko , na zwykłej nagrywarce też nagrasz wszystko oprócz Dragons Dogmy , Dirta najnowszego i chyba Forzy 4 bo wywalają błędy autoryzacji , receptą na to jest tylko IHAS albo RGH.
    Pzdoro
     
    1 osoba to lubi.
  10. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A czy napęd się nie zepsuje jak będę grał na takich płytach ( Verbatim - słyszałem, że najlepsze) ? Bo nie mam dysku i u mnie ciągle śmiga napęd ;) Czy może lepiej kiedyś dokupić dysk ? Da się w ogóle zgrywać wszystkie gierki i grać z dysku ? ;)
     
  11. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    da się zgrywać wszystkie gry na dysk i grać z niego ale przy LT+ wymagana jest płyta w napędzie.
     
  12. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Każdy napęd się zużywa, grając z dysku mniej ale płytą musi być napędzie.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  13. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    No wiesz, napęd a w nim laser, ma swoją żywotność. Na Verbatimach najmniej się on zużywa, ale jednak się zużywa. Jak będziesz miał jakiś wolny hajs, zainwestuj w dysk powiedzmy 60 gb i parę gierek będziesz mógł zainstalować sobie i odciążyć przy tym laserek ;) Da się zgrywać na dysk, ale płytka musi siedzieć w napędzie do weryfikacji, tzn parę razy zamieli płytką, i później leci z HDD :)
     
    1 osoba to lubi.
  14. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wiem, że przy uruchomieniu płytka musi być w napędzie. Ale to elegancko w takim razie ;) Patrzyłem na dyski, ale najwięcej jest dysków 20GB a nie wiem czy opłaca się w ogóle kupować tak mały ? Ile zajmuje średnio jedna zainstalowana gierka ?

    A czy po instalacji LT + 3.0 napęd jakoś bardziej się zużywa lub konsola ?
     
  15. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wgranie nie oryginalnego FW nie wpływa na zużywanie się konsoli. To tak jakby zainstalować zamiast Windows 7 powiedzmy Windows XP na kompie(po prostu inny FW i tyle). Jedynie napęd może bardziej się zużywać(chodzi o laser), bo wiadomo, że płytka wypalana to nie to co tłoczona.
     
  16. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No właśnie chodzi mi o te płyty. Bo nagrywane jakoś inaczej odczytuje.. Więc najlepiej byłoby kupić ten dysk ?
     
  17. romecio

    romecio Banned

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dysk to najlepszy wybór !
     
  18. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tylko teraz 20GB to chyba za mało ? Ile zajmuje średnio jedna gra, dla przykładu jedna z nowszych ?
     
  19. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    Koło 8Gb, dysk 20 gb to za mało troszkę ; /
     
  20. Bartek09061996

    Bartek09061996 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Więc przynajmniej 60GB trzeba kupić, tylko na allegro patrzyłem to mało jest dysków 60, najwięcej 20GB.
     
  21. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    Ewentualnie możesz wsadzić dysk 20 gb i kupić pendriva 16 gb ;) To już zawsze coś :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum