1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróbka xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Blehehehe, Listopad 30, 2010.

  1. Blehehehe

    Blehehehe Banned

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema mam pytanko mam zamiar kupić drugiego xboxa przerobionego ponoć nie dostane bana na profil ani na konsole jeśli będę uzywał do piratów przerobioną a nie przerobioną do x live i nie podłączał do neta przerobionej i mam takie pytanie .
    umiem rozebrać xboxa oraz posiadam komputer z sata i czy mogę samemu z aktualizować ixtreme ? albo wgrać LT ?
    konsola jest niby z 11.03.2009 jaki to napęd ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    W konsoli masz litka v2. Najprostszy z litków do zrobienia (metodą zabawy z tacką). Co do przeróbki samemu: jak umiesz czytać ze zrozumieniem tutki to nie powinno być problemu z flashem :)
     
  4. Blehehehe

    Blehehehe Banned

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a mam jeszcze jedno pytanie czy muszę mieć to cudo RJ coś tam ? albo exurtator ? czy coś takiego ?
    oraz dowiedziałem się że facet nie ma klucza napędu czy coś takiego (orginalny soft) czy mogę z aktualizować softa ?
    oraz jeśli posiadam stary napęd benq czy Hitachi to mogę go wymienić w tej konsoli i przerobić jak już ten hitachi czy benq jest przerobiony w innej ?
     
  5. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanko, nie zakładam nowego tematu bo chyba nie jest to konieczne.

    Mam problem z flashem konsoli, a konkretnie z podłączeniem jej do kompa.
    Na co dzień używam laptopa i nie chce mi się go rozkręcać aby podłączyć napęd z xboxa do niego. Więc chce to zrobić przez kompa. Niestety złącze SATA mam tylko jedno i mam je podłączone do HDD a napęd DVD mam podłączone przez starsze łącze.
    I moje pytanie jest takie, jeżeli odpale linuxa takiego przez USB a złącze z HDD wykorzystam do podłączenia napędu z xbox'a to czy na linxie uda mi się flash napędu? :D
    Dla uściślenia napęd mam SAMSUNG a linux którego zamierzam użyć to Linux Slax
    Przerabiał będę tym sposobem
     
  6. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    z ciekawości masz LT+ do samsunga?
     
  7. Blehehehe

    Blehehehe Banned

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie ale można ściągnąć posiadam stary napęd hitachi i myślę żeby go wymienić zamiast tego liteona i przerobić tylko problem w tym że on jest już przerobiony (hitachi) tak samo ten liteon ale koleś nie ma klucza napędu orginalnego (oprogramowania) ... więc ?
     
  8. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Najlepiej zrobić flash przez dosflash odpalisz z pendrive i dysk Ci tutaj nie jest do niczego potrzebny
     
  9. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oki już czaje, mam filmik w którym Dexter pokazuje jak to się robi. Tylko teram takie pytanko. Dopinam napęd DVD od kompa oraz dysk i czy teraz na płycie głównej przepinam gdzieś złącze SATA czy może zostać tak jak było podpięte przy HDD?
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odłączasz kabelek od DVD z kompa i wpinasz w napęd konsoli. A tamten mały kabelek z napędu wypnij cały
     
  11. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już pisałem :p Złącze SATA mam tylko przy HDD a napęd DVD mam podpięty złączem ATA ;) Zastanawiam się tylko czy uziemienie konsolki jest konieczne.
     
  12. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Napęd z innej konsoli nie będzie działał, chyba że podmienisz w nim klucz.
    Do flash napędu v2 potrzebujesz tylko kompa z sata :) ale żeby zrobić flash to musisz wyciągnąć z niego klucz. Jeżeli masz inną (starszą) przeróbkę niż LT to z kluczem nie będzie problemu :)
    Poszukaj na forum i poczytaj. Tutek jest na pewno
     
  13. Frantic

    Frantic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po poszukiwaniach muszę chyba przerobić samemu tą konsolkę. Więc mam takie pytanie, jak podpiąć Xboxa 360 do złącza SATA w laptopie Samsung R510? Wie ktoś? Bo tam nie ma kabla tylko jest wtyczka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum