1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka, xbox live i inne

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BinduS, Grudzień 8, 2012.

  1. BinduS

    BinduS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , w tym poście mam kilka zasadniczych pytań. Wiem, że na forum jest MASA takich postów lecz należe do tego typu osób gdzie muszą być konkrety i jasno trzeba mi coś wytłumaczyć :)

    1.Posiadałem już kiedyś przeróbke. Było to bodajże LT 2.0 (Chodziło mi Call of Duty Black Ops , jeśli to rozjaśnia sytuacje). Włożyłem wtedy Fifę 12 i cofnęło mi przeróbke. Nie miałem żadnych komunikatów , tylko poprostu sciągneło mi aktualizacje i gry juz nie działały (Po włożeniu do napędu pisze Otwórz napęd). Czy to oznacza że moja konsola jest oflagowana/zbanowana? Czy moge spokojnie przerobić na LT 3.0?
    2.Gdy już przerobię konsole na LT 3.0 (jeśli będe mógł) to czytałem, że granie na live jest bezpieczne. Czy to prawda? Czy na bezpieczeństwo ma wpływ kopia gry i nagrywarka? Czy można je nagrać tylko nagrywarką iHas x24b?
    3.Gry z AP 2.5 a XGD3 to np.? Czy na Xbox Live można grać tylko w gry z XGD3 lub AP 2.5, czy są jakieś tego ograniczenia?
    4.Czy najnowsze gry potrzebują do wypalenia szczególnej nagrywarki?

    Z góry dziekuję za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LT 3.0 na razie jest bezpieczne. Aktualizować możesz spokojnie. A ihas najlepszy...innymi nagrywarkami też możesz, ale nie będzie gra już taka bezpieczna (tylko ihas nagra 100%, inne nagrywarki - 97%).
     
  4. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli przerobisz na LT3 to nagrywanie tylko na iHas. Inaczej ci nie pójdzie.
    A XBL? Jak masz przeróbkę to nigdy nie znasz dnia ani godziny...:biggrin:
    Ale ostatnio nie słychać o banach...
     
  5. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Jak będzie fala banów to przeczytasz o tym na forum. Wtedy w ogóle konsoli do LIVE nie podłączaj. A jeśli coś oflaguje ci konsole to też nie podłączaj do XBL i dowiedz się co ci oflagowało konsolkę i usuń flaga bo to prowadzi do bana.

    P.S. To mój 300. post :)
     
  6. BinduS

    BinduS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co jeżeli mam iHas 124 C?
     
  7. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pójdzie ;)
     
  8. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    1. Oflagowala sie dowiedz sie oco chodzi i napraw blad.
    2.LT 3.0 jest narazie ''bezpieczne'' microsoft nie przyklada sie narazie do banowania graczy . Mozna wszystkim chyba ze gry maja instalke wtedy przy instalowaniu gry nagranej zwyklej nagrywarka wyskoczy blad... Przy Ihasie nie ma zadnych problemow i nie bedziesz marnowal plytek
    3.Na xbox live mozna grac we wszystkie gry jesli maja tryb multiplayer. i nie ma zadnych ograniczen poza wykupieniem abonamentu gold.
    4 Nie niewymagaja.
     
  9. BinduS

    BinduS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak zauważam na forach to opinie są pół na pół , albo dzialaja gry wypalone nagrywarkami iHas 24b albo nie. A z tymi grami to mi chodziło o to czy gry jeszcze z przed AP 2.5 będe mógł odpalać na live. Jeszcze jedno pytanie , czy jeśli oddam konsole do przerobienia to problem oflagowania zostanie rozwiązany?
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    nie flaga zostaje jesteś oznaczony a xbox live ale nikt za to ie dostał bana jeszcze ale jest większe prawdobnieństwo
     
  11. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A ja się pozwolę przyłączyć i zapytam, czy przy lt 3.0 nowe gry nagrywając zwykła nagrywarką dam radę wgrać na dysk, czy napęd będzie musiał pracować przez czas grania? Jeśli to drugie to co lepsze: kupić nagrywarkę iHasa czy przerobić na coś takiego jak RGH (ile to kosztuje?)?
     
  12. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    ja użyjesz mp3fix to tak.warto kupić ihas za 70zl i mieć spokój. rgh to jak cie nie interesuje xbox live. Napęd zwykle xgd3 nie chodzi już po 5min ,przy civ dłużej
     
    1 osoba to lubi.
  13. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czemu ihas + mp3fix? :O
     
  14. BinduS

    BinduS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja powtórzę pytanie. Co jeśli mam iHas 24 C?
     
  15. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrasz 97% obrazu. Na.live mniej bezpiecznie.
     
  16. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    nie ma takie ihasa jest 124c? c to nie masz lt max i nie wgrasz lt max.
    to nie jest kopia takie coś to ban wkrótce.
     
  17. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie xbox live mnie nie interesuje bo moja konsola z tego co pamiętam nie ma wifi, a kabla nie będę przez mieszkanie ciągnął. :) Za RGH ile zapłace?

    #down
    Ok, dzięki za pomoc, mam dylemat na jutro. ; p
     
  18. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    około 150zl max zależy xbox płyta itd. trzeba mieć dash 14xxx jak masz wyżej to nie ma opcji rgh . na forum są dobrzy fachowcy
     
    1 osoba to lubi.
  19. BinduS

    BinduS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    97 % czyli jak? Bede gral w gre przejde 97 procent i juz nie bede mógł grać ? Mógłby mi ktoś to wyjaśnić ? :D
     
  20. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie pograsz m.in w forze...która w te pozostałe 3% wkłada tkz "CIV" które konsola później odczytuje. A w inne gry pograsz, ale w offline. (online też, ale "na własne ryzyko")
     
Wczytywanie...

Poleć forum