1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka xbox slim 250GB 2011.07.11

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mmarko1, Grudzień 28, 2011.

  1. mmarko1

    mmarko1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, czy można przerobić slima 250GB
    Czy trzeba rozebrać konsole żeby sprawdzić jaki to napęd
    Jaki musiał bym mieć sprzęt/oprogramowanie żeby w grać lt 2.0 lub lt 3.0
    i czy mogę najnowszą aktualkę zrobić przed przeróbką

    Za odpowiedź bardzo bym podziękował
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    można przez drill . trzeba rozebrać konsole napewno lub tutaj luknąć Xbox 360 Drives - List
    flas***esz jungleflasherem lub dosflashem po unlocku oczywiście i wyciągnąć klucz trzeba
    możesz wgrać dash wcześniej jest mniej problemów z wgraniem go.
    co do drilla polecam serwis bo łatwo popsuć a koszt flasha około 150zl
     
  4. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na 99 procent to 16d4s wiec da się przerobić drill. Ale z tej serii były również napędy hitachi więc nie dowiesz się puki nie otworzysz konsoli
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jak tacka w środku jest idealnie prosta to litek jak ma wycięcia to hitachi ale takie napędy to naprawde liczne sztuki
     
  6. mmarko1

    mmarko1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to znaczy jak bym zakupił
    Kod:
    [url=http://allegro.pl/usb-probe-v3-pro-przerob-sam-xboxa-ostatnie-szt-i2002762169.html#delivery]USB Probe v3+PRO Przerób Sam XBOXa OSTATNIE SZT (2002762169) - Aukcje internetowe Allegro[/url] 
    to nie dam rady przerobić ? jeżeli jest 16d4s
    A koszt flesha to aż około 150zł

    U mnie jest taka tacka

    [​IMG]
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    klucz co najwyżej tym wyciągniesz w tym modelu drill i bez serwisu ani rusz chyba ,że chcesz popsuć
     
  8. mmarko1

    mmarko1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok
    Rozumiem że gwarancję się utraci po takiej przeróbce
    Czy to znaczy że miał bym w grany Lt 2.0 czy 3.0
    A gdybym kupił inny napęd który można podłączyć (o ile można) i przerobić
     
  9. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na razie do tych napędów tylko 2.0. LT 3.0 wyjdzie po nowym roku na slima więc radzę zaczekać.
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    gwarancje się traci odrazu ,innego napędu nie możesz kupić , możesz sobie odblokowana elektronike kupić a cena jak za cały napęd lub czekać na lt 3.0 bo po co dwa razy płacić
     
  11. mmarko1

    mmarko1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok
    Dzięki, poczekam na Lt 3.0

    Wesołego Sylwestra i Nowego Roku Wszystkim Życzę
     
  12. mmarko1

    mmarko1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie
    Czy jest może już LT 3.0 na slima Data: 2011.07.11 jezeli posiadm a niewiem napęd Lite-On 1175 DG-16D5S
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewe masz 16d4s tu jeet lt+ 3.0
    Na 16d5s nie ma nawet ixtreme 1.0;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum