1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Xbox slim (nie)możliwa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kofaniutki_misio, Luty 10, 2011.

  1. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Kolega kupił Xboxa 360 slim kinect'em. Oddał do "przeróbki".
    Gość który miał mu to zrobić po tygodniu czasu zadzwonił i powiedział ze nie da się go przerobić inaczej niż przez podłączenie zew. napędu.
    Koszt 320 zł. Zastanawia mnie jedno... Czemu od razu nie powiedział ze tylko taki jest sposób, czytałem właśnie na tym forum ze innego sposobu nie ma. A skoro zajmuję takimi rzeczami powinienem to wiedzieć, prawda?

    Po kolejnym tygodniu, zadzwonił raz kolejny z wieściami że nie da się przerobić. Nie podając powodu. Powiedział ze próbował wszystkiego.

    Moje pytanie brzmi, czy są takie wersje xboxa slim których nie da się w żaden sposób przerobić? Czy to tzw. "fachowiec"...

    Pozdrawiam.

    P.S niestety nie mogę wam udzielić szerszej informacji o konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SeDaN

    SeDaN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrostkowo Nowe
    Xboxa Slima nie da się jeszcze przerobić. Jedynym sposobem jest zmienienie napędu na ten ze starego xboxa.
     
  4. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wersje z kinectem nie do ruszenia w żaden sposób. Nawet podmiana napędu nic nie da.
     
  5. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki panowie.

    Więc albo sprzedać albo czekać....


    a Jeszcze jedno. Jeżeli ten fachowiec do konsoli zaglądał, otwierał to czy już utracił gwarancje sprzęt? Są tam jakieś plomby, nie do obejścia?
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Fachowiec pewnie temu zmieniał zdania ponieważ M$ wprowadzając najnowszy dash uniemożliwił podmianę napędów. Gry nie dają się uruchomić i lipa.

    A fahman jeśli dobry nie powinien zostawić śladów otwierania , jak i z plombami powinien sobie dać rady.
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no pewnie fachowiec musiał sie doszkolic w temacie na tym forum :p i
    dlatego tyle odwlekał.....
    w tej chwili nic sie nie da zrobic ,nawet podmiana napedu nie wchodzi w grę
     
  8. cin_mar

    cin_mar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dokładnie, ale poczekajmy bo w drugiej połowie lutego ma się pojawić możliwość przeróbki slima, może akuart..
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Przerabiający pewnie liczył na to, że pojawi się iXtreme LT+ dla Slima. Dwa - plomb ze Slima nie da się odkleić, ponieważ są to plomby klejone, podwójne. Nie da się rozebrać Slima bez naruszenia plomb.

    No chyba, że już ktoś wpadł na pomysł jak to zrobić, chociaż wątpię.
     
Wczytywanie...

Poleć forum