1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka xboxa 360 S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ToY91, Wrzesień 17, 2013.

  1. ToY91

    ToY91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam w planach przerobić moja konsole ponieważ chcialbym zeby dzialaly gry pirackie. Mam konsole z 30.08.2012r i tego co sie dowiedzialem to flashowanie jej to koszt okolo 400zl a czip 200zl i tu moje pytanie jakie sa plusy i minusy obu przerobek. Czy po flashu bede mogl wykupic live gold i grac w internecie bo w czipie chyba nie. Chcialbym sam przerobic konsole, moze zbyt sie na konsolach nie znam ale jestem bardzo kumaty w sprawach napraw itp. Ktore z tych rzeczy musialbym kupic zeby pasowalo do przerobienia ( Naprawa\Flash Napędów - Games-Box ).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Do tej konsoli trzeba zrobić rgh, póżniej można flash napędu na lt ultimate. I można grać na xbox live. Samemu raczej tego nie zrobisz.
     
  4. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  5. ToY91

    ToY91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie jakie sa plusy i minusy robienia czipa i flasha ?
     
  6. szpachla

    szpachla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy można konsole RGH odpalić w trybie "oryginalnym"?
    I zalogować się do live?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie...
    Potrzebny dual nand do tego

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. ToY91

    ToY91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak dobrze rozumie po flasowaniu konsoli utrace dostep do xbox live chyba ze zrobie ten dual nand ?
     
  9. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    Na rgh nie masz live'a, na lt tak

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tak dobrze rozumiesz że jak zrobisz samo rgh to masz brak dostępu do xbl a jak zrobisz dual nand można grać przez xbl
     
  11. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    RGH brak live'a, ewentualnie RGH + dual nand + LTU i wtedy live działa! Jakby Ci przyszło zakupić cały sprzęt do zrobienia RGH i LTU to zrobienie tego w serwisie wyjdzie z połowę taniej! Naturalnie są jeszcze inne zagadnienia odnośnie samych konsol! Z tego co tu użytkownicy piszą to niektóre sztuki są tak oporne że tylko fachowiec da im radę!
     
  12. ToY91

    ToY91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A macie moze jakies strony gdzie moge kupic to wszystko? I ile by to mniej wiecej kosztowalo gdybym dal do zrobienia z moim sprzetem a ile gdybym dal tylko konsole ? Nie chodzi mi o konkretne ceny tylko w przybliżeniu
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ceny u mnie dla twojej konsoli:
    - samo Rgh 149zl
    - samo LTU 200zl
    - Rgh + LTU 320zl
    - Rgh + LTU + Dual Nand 470zl (pod warunkiem że Twoja konsola to nie wersja 4Gb)


    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. thomas2549

    thomas2549 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @ Dexter Sorry, że wcinam się w temat, ale ile kosztowało by u ciebie zrobienie dual nand, jeżeli mam już RGH + LTU? Xbox S na płycie Trinity.
     
  15. Matt23

    Matt23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @dexter

    Rgh to jest zamontowanie chipu tak?
    Ltu to wgranie nowego softa?
    Po tych dwóch zabiegach można grać online?

    Wysmyrane z mojego GT-I9300
     
  16. ToY91

    ToY91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Są to ceny samych czesci czy wraz z robocizna ?
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    U mnie Dual nand na Trinity za 75zł + Ewentualnie RGH jeśli nie ma
     
Wczytywanie...

Poleć forum