1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka Xboxa pytanie.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Crespo, Lipiec 6, 2010.

  1. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Otoz jestem nowym uzytkownikiem xboxa, wczesniej posiadalem tylko playstation`y. Mam takie pytanie, poniewaz jestem totalnym laikiem i z gorym przepraszam jezeli temat w zlym miejscu.

    Posiadam XBOX`a Elite Jaspera. Zakupilem go na allegro 3 dni temu. Nowy, nierozpakowany, koles mowil ze zakupil 3 sztuki, bo jak byl w UK to byly tanio.

    Data produkcji (to chyba to nie znam sie, ale raczej to) MFR Date : 2009-08-25.

    Odnalazlem na forum temat jak rozpoznac naped [ten temat : http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-sprawdzic-jaki-naped-posiadamy-w-konsoli-7157.html]jaki sie ma w konsoli i wiem, ze to jest : Philips & Lite-on DG-16D2S fw. 74850C

    I tutaj mam pytanie, a w zasadzie prosbe. Chcialbym przerobic go na iextrime LT, poniewaz czytalem, ze bede mogl grac przez internet i jest mniejsza mozliwosc otrzymania bana.
    - Wiec aby przerobic, czy musze najpierw przerabiac na iextrime 1.61 czy od razu moge na LT ?
    - Czy przy przerobce tego napedu dam rade sobie sam ?
    - Czy strace gwarancje przerabiajac ta przerobka ?
    - Czy bede musial ingerowac w jakies podzespoly (lutowanie itp) w srodku w konsoli ?

    I ostatnia prosba, czy mogl by mi ktos podac temat w ktorym jest opisane jak przerobic taka konsole co mam na iextrime LT ? Przegladalem forum,a le jakos nie natrafilem na temat, ktory dotyczy mojej konsoli (pewnie slabo szukalem...)

    Z gory dzieki wszystkim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po pierwsze nie masz jaspera tylko falcona.

    Naped to bedzie liteon v1 - 74850C.
    - od razu na LT
    - jak wzyciu tego nie robiles to daj komus do zrobienia
    - jak wyzej - jak nie umiesz zdjac plomb i rozlozyc to beda slady i po gwarancji
    - nic nie lutujesz w tym napedzie.

    Czy oplaca Ci sie ryzykowac ze cos spieprzysz by zaoszczedzic 50zl na przerobke?
     
  4. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    No 750 to tanio nie było.

    Tak jak wyżej napisane na bank masz Falcona, napęd to liteon v1 potrzeba do przerobienia probe/spera.

    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/jak-wykonac-samemu-probe-spear-do-liteona-tutorial-40125-7.html

    W tym tutku masz opisane jak zrobić swojego spear/probe części cię wyniosą z 2zł, polutować i ma być.

    Jak zdjąć plomby też jest tutek na forum
    http://xboxforum.pl/ogolne-f71/sprzet-zrywanie-plomby-bez-jej-uszkadzania-903.html

    A obudowę też trudno nie jest otworzyć tylko trzeba pomału i delikatnie się za to brać. Nawet kolega wyżej filmik nakręcił jak to zrobić(sam z niego korzystałem dzięki).

    Jak rozłożyć konsolę Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video

    Wykonanie przeróbki tego napędy to poziom średni. Jak czujesz się na siłach to do dzieła w przeciwnym wypadku oddaj komuś kto się tym zajmuje.
     
  5. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Czyli chyba ja sie pomylilem, poniewaz na 100% mam JASPERA. Sprawdzalem wedlug tego tematu : http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-rozpoznac-jaspera-5731.html
    I mam Jaspera.

    Ps. Widocznie sie pomylilem z napedem. Moja tacka wyglada jak ta z samej prawej :
    [​IMG]

    Po zdjeciu przedniego panela, mam tam 2 ZOLTE kabelki ... dlatego napisalem, ze tot aki naped.

    ORAZ TERAZ ZOBACZYLEM ZE POPILNILEM BLAD ! DATA PRODUKCJI TO NIE 2008-08-25 lecz 2009-08-25 !
     
  6. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    A to zmienia postać rzeczy :). To masz jaspera jak dobra data produkcji. A co do napędu to pewnie masz liteon v2 ten co wystarczy tylko pc z sata i Jugnleflasher i potem zacznie się wachlowanie tacką.

    Ale i tak musisz zdjąć obudowę żeby podłączyć kabel sata do napędu w xbox.
     
  7. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Czy moglbys mi podac temat, w ktorym opisana jest dokladnie przerobka ? Poniewaz przegladalem forum, lecz znalazlem tematy stare lub bedace w koszu taki jak ten http://xboxforum.pl/kosz-f53/flash-liteon-83850c-jungleflasher-0-1-66b-wydobycie-klucza-26421.html

    I jeszcze jedno pytanie czy majac Jaspera z liteonem moge normalnie samemu przerabiac konsole czy lepiej wyslac?

    Tutaj znalazlem poradnik (jest on dla v3, ale gdzie przeczytalem ze bedzie ok ... gdzie to juz nie wiem,bo dzisiaj z 50 tematow juz przestudiowalem ;/) => http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/[tutorial]-flash-lite-0n-v3-[83850cv2-93450c]-47607.html
     
  8. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Napęd to pewnie trafiłeś liteon v2. Wystarczy rozebrać konsolę podłączyć napęd pod sata w pc a zasilanie z konsoli będziesz brał, nie trzeba nawet tej plomby na przodzie co trzyma napęd zdejmować. A poradnika do tego to ja czytałem ale taki po angielsku który jest dołączony do Jungleflasher. PL to nawet nie widziałem że ktoś przetłumaczył :).

    MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

    Wyżej masz link do tutka tylko że to eng, tam znajdziesz swoją wersję napędu, dokładnie na stronie 104 zaczyna się rozdział do tego napędu.

    Tak jak w tym tutku na forum co podałeś link, zaczynasz z tacką do połowy wsuniętą, potem w jungleflasher lo83info
    -klikasz ok w okienku a tacka ma być do połowy wsunięta
    -teraz wyskoczy okienko i dajesz tackę otwartą na maxa ręką albo przyciskiem i dajesz ok
    -potem ci wyskoczą pliki które musisz zapisać

    A jak wgrywać fw to tutaj masz poradnik : http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    Najważniejsze to tylko żeby mieć klucz napędu. Potem jest już z górki.


    Tutaj jeszcze masz filmiki: http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=689714
     
  9. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Dzieki wielkie. Malo jest w tych czasach ludzi tak pomocnych jak Ty :) Moze kiedys bede mial okazje sie odwdzieczyc :D

    Chcialbym sie tylko dowiedziec jeszcze czy istnieje jakis latwy sposob do sprawdzenia FW napedu ?

    Oraz czy jak mi np w trakcie przerobki cos pojdzie nie tak, to konsola juz bedzie do kosza czy bede mogl zrobic kolejne podejscie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum