1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka Xklocka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dogg, Czerwiec 11, 2010.

  1. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Siemka,
    Mam kilka pytań odnośnie przeróbki konsolki od M$:
    1. Czym się różni przeróbka Ixtreme od Xtreme? I co jest lepsze (nie zależy mi na graniu przez XBL, zależy mi na płytkach zwykłych DVD)?
    2. Czy jeśli przerobię konsolę na Ixtreme 1.6 to będę musiał kupować te płytki DVD-DL, czy będą wystarczyły zwykłe DVD?
    3. Czy opłaca się przerobić konsolę na Ixtreme 1.6 za ok. 100zł?

    Jestem totalnym n00bem w sprawach przeróbki. Pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    1. to jedno i to samo inaczej pisane
    2. wymagane sa plytki dvd-dl, inaczej sie po prostu nie zmiesci (obraz gry na x360 zajmuje grubo ponad 7GB, czesto wiecej, czasem mniej)
    3. wydaje mi sie to mniej wiecej standardowa cena ale na to pytanie odpowiem ze nie wiem :) pozdro :)
     
  4. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    1. Co do różnić iXtreme a Xtreme, to nie pamiętam dokładnie więc to zostawie innym żeby odpowiedzieli, nie chcę Cię wprowadzić w błąd, jednak nie ma szans byś grał na zwykłych płytkach DVD - patrz pkt. 2
    2. Musisz kupować płyty DVD-DL bez względu na rodzaj przeróbki. Chodzi o to, że gry mają ok 8GB wielkości, nie ma jak tego zmieścić na zwykłym DVD5.
    3. Zależy jaki napęd, jeśli liteon v3, to myślę że to normalna cena bo trzeba ciąć ścieżki i lutować obejścia - jednak polecałbym Ci wgrać firmware LT 1.1 (nie weryfikuje już Wave'ów więc nie będziesz musiał korzstać z activate.iso albo patchować gier) - w 1.6 niestety to konieczne do odpalenia nowszych gier.


    Edit: Widzę kolega wyżej mnie troszkę uprzedził ;] za wolno piszę ;P Jednak iXtreme i Xtreme to nie to samo inaczej pisane, były tam znaczące różnice, ale nie pamiętam dokładnie więc nie chcę wprowadzać w błąd.
     
  5. darks89

    darks89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2.dvd+r DL do 1.6 potrzeba active.iso jezeli nie chce patchowac gier
    3. jak masz naped lite-on/benq to wgrywaj LT 1.1
     
  6. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    sie nie wypowiadaj jak nie wiesz.

    @topic

    1. do gry offline polecam iXtreme 1.6 No stealth
    2 Musisz kupowac plytki DVD+R DL (pamietaj o ,,plusie")
    3 cena zalezy od napedu, ale cena jest raczej normalna
     
  7. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak sprawdzić jaki mam napęd, bo cośtam kiedyś widziałem jak sprawdzać, ale już nie pamiętam. I jak wgrać ten FM LT? Samemu zrobić trza cczy gdzieś dać. Jak mówiłem jestem strasznym n00bem ;d

    EDIT
    humanix1, a jak przerobię na Ixtreme1.6 to będę musiał jakoś patchować nowsze gry? Tylko proszę bez specjalistycznych nazw bo się nie znam ;d
     
  8. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław

    Kiedy kupiona konsola? Chociaż na 90% masz Liteon'a, a jaką wersje to odczytasz rozkręcając konsolę i na naklejce napędu jest. Jednak jeśli jak mówisz, nie znasz się na tym i nigdy tego nie robiłeś wcześniej, to zleć to komuś kto to robi na codzień. 100zł to nie majątek w porównaniu z tym co możesz spieprzyć ;)
     
  9. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    !ciajus, konsola kupiona 2 lata temu, Arcade.
     
  10. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    To będzie to Liteon, chyba v1 albo v2 ale nie wiem dokładnie, ciężko tak określić bo trzeba sprawdzić date produkcji itp. Najłatwiej to rozkręcić konsolę i sprawdzić na napędzie. Wtedy jest 100% pewność jaki to napęd. Tak czy inaczej polecałbym Ci dać komuś do zrobienia to. Nie jest to takie łatwe i wymaga też odpowiedniego sprzętu. Komputera z płytą która posiada wyjście COM (RS232), kontrolera COM opartego na chipsecie 3232, kontrolera SATA na VIA6421 i trochę zabawy. Daj to komuś i będziesz miał spokój i gwarancję na przeróbkę.

    Co do drugiego pytania. iXtreme 1.6 nie obsługuje Wave powyżej 4, więc konieczne jest patchowanie gier albo używanie activate.iso czyli włożenie specjalnej płytki, poczekanie aż się załaduje i dopiero wtedy włożenie gry. Jest to czasami uciążliwe... Polecam iXtreme LT 1.1 nawet jeśli nie planujesz grać online. Pójdzie Ci wszystko i wszędzie.
     
  11. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.
    LT jest lepszy niz 1.6 non stealth.
     
  12. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Jeśli nie grasz na live to na forum większość poleca iXtreme 1.61 NonStealth. Na forum jest gdzieś linka ale nie mogę go znaleźć.

    Jak konsole kupiłeś 2 lata temu to pewnie masz liteon v1 do przerobienia jest potrzebny dodatkowy sprzęt. Możesz sobie zrobić sam spear korzystając z poradnika na forum. Ja zrobiłem sam a części mnie kosztowały 2zł. Napęd przerobiłem sobie sam.

    A i pamiętaj żeby przed wgraniem zrobić kilka kopi klucza na cd/dvd/mail napędu ponieważ na iX LT ponowne odczytanie klucza można zrobić tylko poprzez cięcie ścieżek.
    Jak ktoś ci będzie przerabiał konsole to poproś o klucz napędu na cd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum