1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka z 1.6 na LT 3.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Skillz, Czerwiec 26, 2012.

  1. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Witam, dawno mnie tu nie było, więc troche już nie ogarniam ale, chciałbym przerobić xboxa z 1.6 na LT+ 3.0 mam napęd liteon, key na płytce. Osobiście nigdy nie aktualizowałem oprogramowania, ale powinienem dać rade, tylko jakby ktoś mógł to żeby mi napisał co mam zrobić po kolei albo do jakich poradników się stosować.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak masz 1.6 przeróbkę to możesz użyć opcji key from ixtreme w JF, no chyba że jesteś pewny że masz dobry klucz na CD
     
  5. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    a jest mozliwosc przerobienia przez laptop z wejscia eSATA?
     
  6. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    lepiej oddaj to osobie ktora zna sie z flashach i nie wieźmie wiecej niż 50zł
     
  7. ramjet82

    ramjet82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a spotkaliscie sie moze z takim czyms ? bo mnie to zgarbilo lekko ......
    Otoz historia jest standardowa na pozor ... Gears 3 nie pykaja pod lt3.0 gdzie pod 2.0 smigaly normalnie...po title update odpalaja sie wprawdzie na 1 minute po czym wypluwaja blad autoryzacji dysku. nie pomaga nagrywanie patchowanie abgx i inne tego typu rzeczy....ALE ... moja nagrywarka IHAS-A spokojnie spalila spec ops : the line turncatem i tak samo max payne 3 ...... a gry sie instaluja i dzialaja .... i co Wy na to ?
     
  8. Skillz

    Skillz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorzów - PL
    Ale czytać instrukcje potrafie, rozkręcić xboxa tak samo, chodzi jedynie o to, że nie mam kabla sata zeby podłączyć pod płyte główną do PCta, a ten kabel(ek) przy napędzie w xboxie jest po prostu za krótki, więc kombinuje troche ewentualnie skocze i kupie w najbliższym sklepie sata jak nie można podłączać przez wejście zewnętrzne eSATA...
     
  9. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    kabel sata około 5 zł w sklepach.
     
  10. jooker19

    jooker19 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poradnik masz wyżej , troche poczytaj i napewno przyda Ci sie przejsciokwa usb->sata bo na tym mozna wgrac fw do napedu
     
  11. Hunt3R

    Hunt3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Panowie, podepnę się.

    Konsolka przeleżała u mnie z 3 latka, własnie ją odkurzyłem i usunąłem E74:)
    Mam ix1.61. Czy potrzebuję LT+? Konsola i tak jest zbanowana, jest możliwość patchowania nowych obrazów, aby można było je odczytać napędem z ix161?
    Jeżeli nie, który LT+ lepiej wgrać?
    I czy posiadając napęd BenQ muszę mieć jakiś specjalny dash czy mogę wgrać najnowszy? Jak to się ma do instrukcji dla liteona?

    Dziękuję z góry za odpowiedzi.
     
  12. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    OFW -> najnowszy dash -> najnowsze LT+
     
  13. Hunt3R

    Hunt3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Czy to oznacza, że muszę najpierw wgrać OFW zamiast obecnie wgranego ix161? Z czym to jest związane? Aktualizacja dasha nie przejdzie?
     
  14. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    eh.Nie musisz wgrywać OFW(Original Firmware) Do Lite-Ona.W tym napędzie aktualizacja normalnie bez tego przejdzie.Zaaktualizuj konsolę do dasha 13599 lub wyższy a następnie wgraj LT+ 3.0 i to wszystko.
     
  15. Hunt3R

    Hunt3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kolega wcześniej odpowiadając na mój przypadek, gdzie wgrany jest CFW, napisał "OFW ->", stąd moja wątpliwość.
    Jednak tutaj również odpowiedź nie jest jednoznaczna. Piszesz, że w LiteONie aktualizacja przechodzi bez problemów. Mam Benka. Coś się zmienia?
    Czy o czymś powinienem wiedzieć mając zbanowaną konsolę i nie przejmując się XBL? Przez te lata trochę nowych rzeczy przybyło.
    Chętnie poczytam, tylko proszę nie odsyłajcie do tematów zawierających po kilkaset postów, w których nie dowiem się zbyt wiele z pierwszych postów:)
     
  16. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    możesz po prostu spróbować zaaktualizować.Jeżeli nie pójdzie aktualizacja to wgraj OFW, zaktualizuj, wgraj LT+ 3.0 i po progmlemie.
     
  17. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Tak jak kolega wyżej Aktualizuj małe szansę że się walnie aktualizacja

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  18. Hunt3R

    Hunt3R Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Super, dzięki Panowie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum