1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka z lt 2.0 na lt 3.0 wątpliwość

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez emilk, Styczeń 8, 2014.

  1. emilk

    emilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam xboxa 360 slim 4 Gb,Napęd Lite-on model DG-16D4S,chip napędu Mediatek WINBOND,MFR Date 2011-05-25.Konsola jest przerobiona lt 2.0 chciałbym przerobić ją na lt 3.0. Czy konieczny jest adapter sata i specjalny kabel zasilający ? Bo gdy zobaczyłem napęd to jest tam całkiem inny kabel zasilający niz w komputerze,kabel sata pasuje bez problemu od komputera,nie chcę się bawic w kupowanie jakis kabli wiec pytam czy jest to mozliwe bez specjalistycznych kabli ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    SATA podłączasz do płyty w PC, a zasilanie możesz wziąć z xboxa..
    musisz liczyć się z tym ze gry xgd3 nagrane pod lt2.0, nie beda dzialac na lt3.0

    btw. Masz dvd key napedu? jak tak to połowa roboty juz za Tobą, wystarczy wgrać nowe lt
     
    1 osoba to lubi.
  4. emilk

    emilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Gta 5 na lt 3.0 i bardzo mi zalezy zeby zagrac.A klucza nie mam,bede sie z tym bawil.
    Jeszcze jedno pytanie czy jak mam teraz lt 2.0 to nie bede musial sie bawic w lutowanie ?
    Mam zrobionego drilla wiec nie musze :)
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli masz Winbond to będziesz musiał lutować rezystor no i wiercić w chipie. Jeżeli nie czujesz się na siłach to lepiej nie rób tego sam, bo jeszcze coś uszkodzisz.
     
    1 osoba to lubi.
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    nie trzeba lutować nic, przynajmniej na pcb napędu ;-) w dziale LT -> Artykuły masz poradniki jak zrobić flash.
    Podpowiem że wystarczy odpowiedni kontroler sata w kompie.

    W pierwszym poście pisze że to Winbond, a skoro ma LT2.0 to drill już był - przynajmniej na 99% (w konsoli z maja 2011 nie zakładam FW9504), wystarczy wetknąć w dziurkę jakiś przewodnik elektryczny najlepiej wacik nasączony perfumą lub spirytusem.
     
    1 osoba to lubi.
  7. emilk

    emilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz zglupialem z tym kontrolerem sata jedni mowia ze musi byc inni ze wystarczy kabel sata podlaczony do plyty glownej PC,jak to wkoncu jest ?
    I tak samo z tym rezystorem bynajmniej nie zauwazylem zeby byl wlutowany na plytce pcb napedu,musi byc czy nie musi ?
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    sprawdz, czy ten w twoim pc jest kompatybilny, czy wykryje naped
     
  9. emilk

    emilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ok,ale wlasnie ktos pisal ze mam do tego drilla wlozyc wacik ze spirytusem a to przeciez blokuje naped a w turotialach pisze ze trzeba go wlasnie rozblokowac ta metoda.
     
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego do odblokowania uzywasz wacika ze spirytusem a blokujesz w jf no chyba ze osoba ktora przerabiala ci xsa nie zablokowala chipa to wtedy w jf bedziesz mial 0x00 i nie musisz odblokowywac

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  11. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Kolego daj to profesionaliście zapłacisz kilkadziesiąt zł i masz problem z glowy. Ja kiedyś sam chciałem zrobić do lt 3.0 zasilanie podłączyłem z xa a sata z kompa niby wszystko przeszlo pomyślnie ale spalił się mostek południowy od przepięcia. Odradzam

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  12. emilk

    emilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i jest problem podczas uruchamiana Jungleflashera wyskakuje takie cos :Cant install portio64.sys.driver Press F8 at boot to disable driver signature enforcement:OR test sign the driver an run "test mode".Pozniej nastepny komunikat "System windows wymaga sterownika podpisanego cyfrowo".Nastepnie uruchamia sie JungleFlasher ale nie moge nic zrobic.Jak rozwiazac ten problem ?
    Tak latwo sie nie poddam :p
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    jak włącza się system naciśnij F8 i na liście wybierz "Wyłącz wymuszanie podpisów sterowników" (coś takiego, aczkolwiek ostatnia opcja na dole)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum