1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka - Zapoznanie się z tematem przed kupnem X'a.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Djok, Maj 27, 2012.

  1. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będę kupował Xboxa. Początkowo chciałem wsadzić pieniądze w komputer ale oglądając ceny konsol na allegro stwierdziłem że to kompletnie nie ma sensu. Pierwsze pytanie, czy jest w ogóle sens kupowania konsoli za 300zł. Znalazłem fajną ofertę Konsola z HDMI + kable, 2 miesiące gwarancji w cenie 350zł, sprzedawca dopisał informację że możliwe przerobienie (jeszcze nie wiem co i jak, czekam na odpowiedź). Wiem że na forach nienawidzi się laików którzy zadają pytania oczywiste dla was, ale uwierzcie mi, czytając forum kompletnie nie rozumiem zagadnień i tego o czym piszecie. Więc dobra, jeżeli gościu wgra mi iXtreme'a 3.0 będę miał możliwość odpalenia każdej gry? (znajomy rzekomo ma 2.0 i działają mu 100% gier jakie próbował) Zależy mi na tytułach nowszych jak Max Payne, ale chciałbym pograć też w starocie jak GTA czy Gears'y. Konsoli nie mam zamiaru w ogóle podłączać do internetu więc o bana się nie martwię. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

    PS. Jeżeli stwierdzicie że moja wiedza jest zbyt nikła nawet jak na początkującego, proszę o podanie jakichś poradników/faq z którymi mam się zapoznać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Szukaj aukcji z xboxami na płycie jasper. Tych za 300 zł się nie opłaca. Przerabiaj do lt 3.0, jest wymagane do odpalenia maxa payna.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up Wiem że 3.0 jest wymagane do nowych gier, ale czy na najnowszym dashbordzie zagram w starocie takie jak GTA, starsze Forz'y itd.?

    Czy jest możliwe odpalanie gier z pendrive przy przeróbce iXtreme?
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    1 tak
    2 nie
     
    1 osoba to lubi.
  6. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli kupować jeżeli:

    Xbox na płycie jasper (koniecznie? nie może być falcon) z przeróbką LT3.0

    Rozumiem że jeżeli będę miał przeróbkę 2.0 to nic nie zdziałam i nowe gry działać nie będą?
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    tylko jasper/slim

    odpalisz gry na 2.0 ale kupuj z 3.0 bo nie musisz bawić sie z TU
     
    1 osoba to lubi.
  8. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra, to na razie wszystko co chcę wiedzieć. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam
     
  9. DeVil666

    DeVil666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jezeli nie bedziesz gral wgl po sieci to mozesz kupic konsole z rgh
     
  10. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Czym to się różni od iXtrem'e?
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Chipowa przeróbka xboxa, jest droższa (150-200zł) Możesz podpinać wieksze dyski, możesz odpalac gry z dysku (nie trzeba nagrywać) i masz darmowe dlc i arcade
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W takim razie, skoro jeszcze nie kupiłeś konsoli i możesz dołożyć jakieś 200 - 300 zł, to szukaj Jasper'a z RGH albo czystą konsolę, a RGH wgra Ci ktoś inny. Nie będziesz musiał bawić się w nagrywanie. Darmowe DLC, gry Arcade, dodatki awatara itd.
     
    1 osoba to lubi.
  13. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    do gry offline najlepsza opcja to konsola z rgh wydajesz raz kase i swiety spokoj i przy te przerobce masz za darmo dostep do gier arcade i dlc, a przy konsoli z lt 3.0 musisz miec nagrywarke z rewizja b np ihas124b kupno plytek najlepiej verbatima i co jakis czas wydasz 50 -100zl (w zaleznosci jaka konsola) na wgranie nowego lt (mozna samemu to zrobic ale zeby to zrobic trzeba wydac kase na sprzet od tego) wiec jak sobie to wszystko policzysz rgh jest tansze niz lt. z wlasnego doswiadczenia wiem ze grajac offline z biegiem czasu bedziesz zalowac ze nie dales kilka zl wiecej na konsole z rgh.
     
    1 osoba to lubi.
  15. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli rozumiem że jeżeli zakupię konsolę z RGH to będę mógł odpalać wszystkie gry z pendrive i nie będzie takiej możliwości że np. za 2 tygodnie wyjdzie gra która nie będzie odpalała?
     
  16. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Przeróbka - Zapoznanie się z tematem przed kupnem X'a.

    Tak to jest przy Rgh. Raz dobrze zrobić i po kłopocie

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  17. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra. Na pewno zakupię X'a z RGH, jeszcze jedno. Posiadam zwykły monitor z wejściem VGA więc zakupię NOWY KABEL VGA DO XBOX 360 + AUDIO do głośników (2640876375) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. do tego przełącznik sygnału żebym bez problemu mógł przełączać się z PC na Konsole, więc tutaj nie ma większego problemu. Do tego posiadam głośniki CREATIVE Inspire P580 - BOX opinie użytkowników - Cokupic.pl czy jest jakaś możliwość podłączenia ich do Konsoli? Nie posiadam żadnej wierzy ani monitora z głośnikami. Pozdrawiam
     
  18. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel vga najlepiej zakupic orginalny od m$ albo BigBena. Na tanich kablach jest gorsza jakosc.
    Zeby glosniki podlaczyc, nalezy zakupic przejsciowke z 2 chinchy na zenskiego jacka. I wszystko hula :)

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  19. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi o coś takiego? ADAPTER AUDIO JACK 3,5 mm - 2 x RCA Chinch XBOX (2643273788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Czyli kupuję http://allegro.pl/oryginalny-kabel-vga-do-konsoli-xbox-360-bigben-i2668983910.html VGA wpinam do monitora, do przejściówki 2 chinche i do Jacka np. słuchawki? Jaka będzie jakość na monitorze 1440x900 przez taki kabel? Będzie dramatyczna różnica między czymś takim, a HD ready w telewizorze? Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc.
     
  20. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    @up
    Tak, dokładnie taka przejściówka i dokładnie takie połączenie.
    Masz taką rozdzielczość jak ja. Jakość jest dobra (od dołu i od góry mały czarny pasek). Osobiście jestem zadowolony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum