1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przeróbka.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez d0nt, Grudzień 21, 2009.

  1. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szukam szukam ale ciągle nie moge znaleźć swojej odpowiedzi.
    Xboxa dopiero zamierzam kupić, ale nie wiem jak to teraz z przeróbką.
    Podobno tych nowych modeli nie da się przerobić, o co bie ?
    Flash najlepszy iXtreme 1.61, a gry nagrywam z jakimś patchem czy jak ?
    Pogubiłem się, kiedyś jak patrzałem to to jasne było a teraz już nie wiem.
    Teraz trzeba też wpuszczać tą płyte activate.iso za każdym razem ? Nie jarze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. wszystkie napędy są już przerabialne
    2. iX 1.61 nie wgrasz do Liteona a nowy Xbox będzie miał liteona
    3. albo czekasz na IX LT albo przerabiasz iX 1.6 i wtedy musisz używać activate.iso lub patchować obraz z wave4 na wave3
    4. Activate.iso używasz za każdym razem

    WSZYSTKO BYŁO!
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to jaki ixtreme wgrasz bedzie zalezalo od napedu jaki bedziesz mial w konsoli. W nowych konsolach sa liteony v2 i v3. Oba da sie sflashowac juz na ix1.6. Ix 1.61 nie ma do liteonow. Jednak v2 przerobi ci kazdy a v3 malo kto.

    Majac ix1.6 musisz albo patchowac gre z wave4 na wave3 albo uzywac activate.iso by odpalic gre z wave4.

    Warto tez poczekac na ixtreme LT ktory to juz nie bedzie wymagal ani patchowania ani activate.iso i lyknie gry z kazdym wave.

    Jezeli chcesz kupic nowa konsole to arcade i elite z dwoma grami maja liteona v3. Natomiast elite z gra forza i dwoma padami (w media taka jest) maja liteona v2, ktory prosciej sie przerabia.

    btw pablooo88 ty to juz chyba masz ten tekst gdzies skopiowany :) bo zawsze jestes o ulamek szybszy niz ja :)
     
  5. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Lepiej poczekać na iXtreme LT, bo przerabiając na 1.6 dasz ~50 zł a lada dzień bęzie LT i wydasz kolejne 50 zł, więc lepiej poczekaj i będziesz musiał tylko sciągnąć i nagrać gre, a nie bawić się z activate.iso.
     
  6. akslow

    akslow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    wszystko tu pisze... wystarczy poszukac sam 3 dni temu zakupilem konsole i przez to przeszedlem...

    ale skoro juz pisze to na pare pytan moge udzielic odpowiedzi

    Przerobic da sie wszystkie modele.
    Jesli bedziesz mial naped liteona (w nowych konsolach praktycznie tylko ten wystepuje) to o ixtreme 1.61 mozesz pomazyc. Do niego da sie wczytac max 1.6 a ten ma problem z wavami dlatego tez musisz plytki przerabiac albo kazdorazowo wlozyc plyte activate.iso przy uruchamianiu gry (ixtreme lt ma ten problem wyeliminowac - jednak nikt nie wie kiedy bedzie)
     
  7. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki dzięki, kupowałbym nowego czystego Elite. Czyli byłby problem ze znalezieniem kogoś kto przerobi V3 ? To jest jakieś bardziej niebezpieczne dla konsoli czy cuś ?
    A patchowanie gry nie jest lepsze niż wkładanie tej płytki co chwila ?
    To polega na zrobieniu czegoś przy nagrywaniu obrazu ta ?
     
  8. akslow

    akslow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    no jest problem z v3 bo z tego co widzialem trzeba ciac sciezki w napedzie i wlutowac pare kabelkow (nie wyglada to jak dla mnie skomplikowanie). Jednak trzeba juz ingerowac bardziej fizycznie stad chyba nie wszyscy sie tym zajmuja ;). Ja na razie swojej nie przerabiam poczekam na LT. Co do gier to mozesz przerabiac ale do gry online mozliwe ze lepiej miec kopie 1:1 (moze faktycznie LT bedzie niewykrywalny sam w sobie - czas pokaze) . A wtedy znow musialbys sie bawic w wypalanie plytek nie przerobionych;). Na forum masz cala procedure przerabiania :p poszukaj troche
     
  9. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie no po fali banów, nastawiłem się tylko na single z bratem :)
    Ale gdyby w sklepie były modele Elite produkowane wcześniej niż Wrzesień 2009 to byłoby git ?
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no to przeciez ci pisalem ze wersje z forza3 i drugim padem maja liteona v2 i nie bedziesz mial problemu z przerobka. warto doplacic te sto pare zlotych. sam pad koszuje 179zl w media.
     
  11. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak spoko, ale chodzi mi o to, że w sklepie mogą mieć starsze wersje na magazynie czystych Elite nie ? Więc gdyby były produkowane przed Wrześniem to byłoby git ?
     
  12. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jezeli chodzi o tansze pakiety z batmanem i pure to watpie
     
  13. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland

    A posiadasz może dokładny opis przerabiania tych napędów?
    Co gdzie trzeba ciąć i lutować?
    jakiego sprzętu do tego użyć?
     
  14. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeczytałem cały ogólny faq, niestety żadne linki nie działają, inne tematy też nie odpowiadają wprost o to co mnie najbardziej męczy. Sory normalnie nie jestem takim botem, wiem, że pytam o jasne rzeczy -,-
    1. Na przerobionym Xie i grze nagranej na dysk również trzeba wkładać płyte ?
    2. Na nowym liteonie, przerabiam na IX 1.6, każdą gre wave1,2,4, pat****e na 3 ?
    3. Wszystkie stealth patche musze osobno szukać do gry ?
    4. Dashboard offline też muszę wgrać odrazu ?
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. tak
    2. pat****esz tylko te z wave4
    3. nie - na ogół już są
    4. Możesz
     
  16. d0nt

    d0nt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a te z wave1 i 2 odrazu działaja ? i tak czekam jeszcze miesiąc, może ukaże się nowy ixtreme jak nie to poszukam gdzieś jeszcze z v2 albo używke. Dzięki za pomoc.
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak działają od razu
     
  18. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Witam ja posiadalem napend z marca i z kwietnia i okazalo sie ze nie dalo sie wyciagnac key wsposobem jak w v2 liteon a musialem wyciagnac metodą ciecia ścieżek dlaczego tak wyszlo 07 miesiac odrazu wychodzi key 06 też a co do tych z 3 i 4 nie udalo sie musialem zastosowac ciecie i powiodlo sie tak wyskakiwaly 000 000 proby wielokrotne . wiec czy jest jeszcze jakas metoda jak nie wysuwanie tacki jak i ciecie zciezek ???
     
  19. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    chodzi o to ze pisza ze od augosta sie da wyciagnac key cieciem a żeczywiscie tak nie ma występuja mlodsze napendy ktore sa identyczne
     
  20. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Raczej nie czekaj jak masz możliwość to kup teraz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum