1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróbka

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez turysta, Lipiec 22, 2010.

  1. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    Witam! chciał bym sie dowiedziexc jaka mam wersje przeróbki, czyta mi tylko kopie jedna bez płyty nie działają. Da sie jakoś zrobi zeby działały kopie bez płyty? Czy potrzeba nową przeróbke? Jest to jasper z konca 2009 roku
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Żeby grać bez płyty musisz zrobić JTAG ale do tego konsola musi mieć dash 7371 lub niższy i produkcja do czerwca 2009.

    Jedynie co możesz zrobić to flash napędu. Jaką masz wersję przeróbki to możesz sprawdzić nagrywając grę z wave:

    wave 2 - 1,5
    wave 3 - 1.51 / 1.6
    wave 4 - 1.61 / LT
     
  4. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    nie ma innej mozliwosci grania bez plyty, a czy to takie trudne wlozyc te plyte do napedu???
     
  6. turysta

    turysta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
    no niby nie ale prościej by było jak by mozna było z dysku odpalac. Pady są bezprzewodowe żeby nie chodzic ale zeby zmienic grę zawsze trzeba isc do konsoli zmienic płytę :p
     
  7. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Najprostszy sposób to pozbycie się konsoli i kupienie takiej która nadaje się do jtaga. Teraz są wyprzedaże starych modeli i całkiem sporo staroci z kwietnia-maja (przeważnie bundle) zalega w marketach typu rtv euro/auchan itp.

    Sam wyrwałem taką konsolę a do halo i cod na live kupię slim arcade :)

    I oczywiście do jtaga/freeboota nie potrzebujesz nagrywać płyt, więc tutaj masz oszczędność czasu i pieniędzy na nośniki :D Konwertujesz iso do postaci games on demand i puszczasz po ftp na dysk.

    To jest 100% jtag jeżeli nie była grana jako pokazówka w nowości Xbox 360 Arcade + gry - Konsola Xbox 360 Xbox 360 w RTV EURO AGD jak widać zalega tego trochę w kilku miastach :))
     
  8. drew

    drew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak rozpoznać dobrą konsolę po pudełku, jest data? pójdę tam dziś i sprawdzę jak coś kupię i pytanie bo w obecnej konsoli napęd hitachi przerobiłem sam, czy tutaj też jest szansa samemu zrobić ten Jtag? czy lepiej oddać komuś... w obecnej konsoli niestety zaktualizowałem w marcu soft :( co uniemożliwia przeróbkę bo tak to bym coś z nim najlepiej zrobił...
     
  9. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Data musi być coś około czerwca 2009 i dash niski 7371. JTAG raczej sam nie zrobisz i lepiej dać to komuś do zrobienia. Kolega Dexter robi JTAG i wgrywa xbr do niego możesz się zgłosić. Na nowej konsoli nie aktualizuj softu jak będzie się o to pytać przy włożeniu jakieś gry. Najlepsze pod JTAG to sa Jaspery czerwone nowe. Data produkcji ze stycznia 2009 niski CB maja a do tego dash też niski.
     
  10. bartex95

    bartex95 Banned

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    A czy jak jest z flaszowany napęd i np. gram na orginalnych to moge dostac bana na xbl??
     
  11. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Bana dostajesz za flash napędu, nie ważne czy grasz na kopiach czy oryginałach. Jak masz JTAG czytałem że ban w kilka godzin a niektórzy dostali już przy rejestracji konta. Na LT możesz grać pewnie do fali banów na jesieni a potem polecą bany jak co roku.
     
  12. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dostaniesz bana, bo sflashowałeś napęd, na to nie ma reguły - albo dostaniesz go przy rejestracji, albo pograsz godzinke, albo rok. Osobiście nie chciałbym grac z piratem na XBL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum