1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Sipot, Styczeń 5, 2009.

  1. Sipot

    Sipot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie. JEśli przerobie konsolke, i bede gral na kopiach zapasowych. Nagle wyjdzie FIFa10, kupie oryginal i bede gral [pzez siec . czy dadza mi bana na konsole? Wykryja ze mam przerobioną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    jak masz przerobioną konsolę to zawsze może być ban, nigdy nie możesz być pewien że go nie dostaniesz, nawet nieprzerabiane dostawały bany czasem. Więc albo podejmniesz ryzyko, i będziesz grał w kopie, albo się powstrzymasz. Polecam Tobie lekturę w dziale XBL i poradnikach bo jest tam co nie co o banach.
     
  4. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bany dostaje się nawet za zmianę wiatraków więc trzeba uważać co się robi z konsolą. Naprawdę spokojni mogą być tylko ci co mają oryginały i plomby a konsola nigdy nie była otwierana.
     
  5. sawyer-pl

    sawyer-pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w jaki sposób MS jest w stanie wykryć zdalnie, że wymieniliśmy sobie wiatrak na jakiegoś Talismoona np ??
     
  6. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Inne napięcie lub pobór prądu?....
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Z wentylatorami to przesadzasz sam zamontowałem 12v coolery:)
     
  8. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy ja mówiłem że nie można montować??
    Mówię o rezystancji i kontroli obrotów bo po tym możesz dostać bana.
    Bana można dostać za ingerencje w konsole nie ważne czy jest to zmiana firmware czy wiatraków.
     
  9. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Nie no pzesada z tymi wiatrakami. A może bana też się dostaje jak obok XBOX'a stoi PS3 ?
    Lubie piszcie fakty a nie bo ktoś gdzieś słyszał że ktoś coś o kimś powiedział.
    Bana zrozumiem za przeróbkę flasha ale za wymianę wentylatora ?
    Skoro niby sprawdzają rezystancję ( buhahahaha ) a także prędkość obrotową wiatraka to znaczy że jak CI się zakurzy oryginalna konsola - co za tym idzie prędkość spadnie to można dostać BANA :)

    Dawno się tak nie ubawiłem :)

    A może są czujniki sprawdzające stan PLOMB :) i jak ją zdejmiesz to BAN :)
     
  10. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsola prowadzi logi.
    Skoro cię to śmieszy pozostań przy swojej wiedzy.
     
  11. pauleta150150

    pauleta150150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce (EPKT)
    A ja mam do was pytania:
    -czy jest opcja żeby na nowo załozyc plombe
    -czy jest sposób na usunięcie BANA
    -?????

    Dzieki
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1. Tak istnieje taka możliwość.
    2. Nie ma (nie wyskakujecie mi z Infectus'em). Tylko wymiana płyty głównej lub kupno nowej konsoli zapewnia unban :)
    3. warn ??
     
  13. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Może i prowadzi logi...
    Ale bez przesady nie przy wiatraczkach...
    A może też sprawdzają czy masz oryginalny PAD czy może podróbka.

    Przy samej wymianie wiatraczka nie można dostać BANA jeśli ktoś mi to udowodni to kupie mu konsole.
     
Wczytywanie...

Poleć forum