1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerobka

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mfp0, Wrzesień 20, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mfp0

    mfp0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Mam do was pytanie. w jaki sposob moge sprawdzic jak zostala przerobiona,wiem niestety ze jest ale niemam pojecia co moge wypalac zeby gra ruszyla
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Próbować odpalac różne gry wypalone pod dany flash. A wiesz chociaż mniej więcej kiedy?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. mfp0

    mfp0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wlasnie niemam pojecia co i jak;// niemam pojecia jak to sprawdzic
     
  5. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Kiedy konsola zostala przerabiana?
     
  6. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przecież napisał, że nie wie...

    Nagrywaj gry pod różne przeróbki to się dowiesz :)
     
  7. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Rozbierz konsole gdzieś na napędzie powinno chyba być napisane.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie no, to jest dobre :p

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  9. mfp0

    mfp0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niewiem nie znam sie ale sprawa wyglada dziwnie ban jest,ale mialem gre wypalona jakas od kumpla mam uruchom gre normalnie tylko bez screena gry po czyhm wyrzuca mnie do wyboru profilu ;/ wiec niewiem jak to na tym napedzie sprawdzic??
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Daj do przeróbki masz stara dlatego się nie włącza
    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Mozliwe ze masz LT 2.0 jak ci pokazuje logo i wywala
     
  12. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Ściągnij jakąś grę xgd3 i nagraj na 1 płycie pod lt 3.0 a na 2 pod lt 2.0. Jeżeli wszystko zrobisz dobrze a zadna nie zadziała to masz ixtreme starsze niż 2.0. A najlepiej to po prostu daj do przeróbki na lt 3.0

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  13. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    A co jeśli sie nie wie jaka jest przerobka, ani nie ma kluczu napedu, w serwisie zdobeda klucz? Ja nagryawlem gre pod lt 3.0 sleepikn dogs, uruchom gre i wywala do dashu, gre pod lt 2.0 wyskakuje logo, a ok 3 mies temu byla niby przerabiana, fifa 11 kolesowi przerobka chodzi, wiec watpie zeby to bylo xtreme, stare gry od kolegi mam a on ma chyba ixtreme i tez logo xboxa, mozliwe ze zle nagrywam, czyli mam ten sam problem co autor tematu.
     
  14. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    W serwisie wydobędą klucz z napędu i wgrają LT+ 3.0 (w zależności od napędu)
     
  15. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Liteon lub benq, wedlug ss z googli :p
     
  16. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    jeżeli napęd to benq albo lite-on a konsola była przerabiana ~3 miesiące temu to powinno być LT+ 3.0
     
  17. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Dobra, słuchaj, kolega podał mi takie dane, nagrałem read dead redemption xgd2 pod lt 3.0 ale watpie, zeby to bylo pod lt 3.0, mi sie wydaje lt 2.0 :) bo nagralem sleepin dogs, ale chyba, ze na 99% bo cos tam nie ustawialem i pisalo uruchom gre, a w read dedad redemption i innych grach starszych mam logo xboxa:
    Czy to jest ustawione nagrywanie pod lt 3.0, xgd2 [​IMG]
    BTW. podlaczam sie do live 2 razy, aktualke robilem tez i bana nie ma, ani oflagowana konsola nie jest :p
     
  18. mcmoore

    mcmoore Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    daleko
  19. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    No to chyba juz wiem, to byly pod lt 2.0 tak? Jezeli mam gre xgd2 i chce nagrac pod lt 3.0 to mam wedlug tego ss'a tak samo jak xgd3?? wedlug tego nagralem sleepin dogs, bylo uruchom gre i wywaallo do dashu :p A wedlug mojego ss nagralem takkk red dead redemption i logo xboxa, tak samo stare gry typu fifa 10 od kolegi;p to chyba na to wskazuje, ze mam lt 3.0, a zle nagralem sleepin dogs, moge sie mylic popraw mnie ktos :p
     
  20. mcmoore

    mcmoore Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    daleko
    gry xgd2 nagrywasz tak samo pod lt2.0 i lt3.0. XGD3 rozpoznajesz wedle tego poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ tzn. "2.Po wrzuceniu obrazu do programu Abgx360 z opcjami z poradnika + "Disable writes" (jeśli gra jest przygotowana pod LT 2.0 to wyskoczy The first 12 sectors of topology data are blank, a gdy jest przygotowana pod LT 3.0 Topology data is currently verified)." jezeli masz 3.0 a gra jest pod 2.0 to dogrywasz topologie
     
  21. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Oznaką prawidłowego przygotowania obrazu jest napis Topology data is currently verified Przy grze XGD2 nie ma tego komunikatu, bo dogrywanie "Topologii" jest tylko do gier XGD3. Jak już napisałem wcześniej: sprawdzanie gier XGD2 abgx'em nie jest konieczne. No to sie pogubiłem :D
    Nagrywałem kiedyś w sleepins dogs pod lt 3.0, robiłem tak według tutka, ale chyba nie dałem w agbx level 3 tylko bylo level 1 i pisze uruchom gre i wywala do dasha:D
    1. Wedlug mojego ss jak nagram gre np xgd3 lub xgd2 to nie odpali na lt 3.0 i bedzie logo xboxa, jak to jest gry pod lt 2.0 pod lt 3.0 wyskakuje logo xboxa? :p
    2. Co jesli sie nie wgra topologi, xbox nie odcztuje plyty czy odczyta ale beda problemy z gra?

    odpowie ktos?

    Info Posty staraj się edytować, aby coś do nich dopisać. Nie pisz jeden pod drugim bo łamiesz tym samym regulamin.//Laki88

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum