1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeróka xbox360, napęd BENQ, chpset ICH7 nie widzi napędu podpiętego pod sata

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez brzytwa21, Grudzień 26, 2010.

  1. brzytwa21

    brzytwa21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Panowie.
    Na wstępie proszę o wyrozumiałość jesli takowy wątek był już kiedyś zapoczątkowany.
    Ale jestem już zbyt slęczeniem przy Google. Dwa dni i dwie noce oraz zero jednoznacznych odpowiedzi zmusiły mnie do napisania postu.
    -Posiadam XBOX360 Falcon data produkcji 207
    -napęd BENQ (dwa kabelki białe, oraz tacka bez dodatkowych wycięć)
    -PC fujitsu siemens esprimo z płytą głuwną na ich7 {odczyt z cpuz-chpset intel i945P/PL/G/GZ, southbridge intel 82801(ICH7/R)}.
    Po podpięciu napędu pod PC jangle flasher nie widzi napędu od x-a,rozpoznaje dysk twardy, nagrywarke ale nie znajduje napędu benq :(
    Teraz najważniejsze pytanie- czy da sie to zrobuic na tym PC? Czy będę musiał kupic karte PCI sata na chpsecie VIA? :confused:
    walczyłem z tym dzielnie ale brak mi już pomysłów, na angielskim forum znalazłem temat na forum w którym kolo napisał że mu się udało ale nie napisał żadnych szczegułów
    dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Karta z chipsetem VIA6421x, przerabiałem ten sam temat :) Powodzenia
     
  4. Nevill

    Nevill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    JungleFlasher nie obsługuje niektórych kontrolerów, jeszcze to jest jakiś oem. Musisz kupić ten kontroler VIA co kolega wyżej napisał.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    spróbuj w dosflashu pod DOS-em
     
  6. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    DOSFlash nie będzie widział napędu. Tylko z karty chipsetem VIA serii VT642x wykryją ten napęd.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nieprawda, benq da sie zrobic.na.roznych chipsetach. Przede wszystkim sprawdz w biosie czy tryb sata jest na.ata czy ahci.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja robiłem benq na nforce i poszło, zrób tak jak dexter mówi bo ja miałem stacjonarnego i jak przełączyłem z ahci na sata to wywalał się windows i komp do kosza
     
  9. brzytwa21

    brzytwa21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc tak -Na wstępie dziękuje wszystkim za zainteresowanie
    VIA i nForce działają sprawdzone i udowodnione.
    Co do AHCI i SATA przełączałem rużne tryby w biosie ale to nic nie daje.
    Nie prubowałem jeszcze tego DOSflasha.
    nie wiem czy to zadziała bo nawet BIOS nie widzi napędu.
    znalazłem cos na angielskim forum :D ale to jakiś hardcore :D oto link
    Dump and Flash the BenQ VAD6038 drive - Scenyx Entertainment Community oraz drugi Benq With Ich7 Not Reading - Scenyx Entertainment Community
    Zabieram sie do sprawdzenia tego dosflasha- (tonący brzytwy się chwyta) :):):):):)
     
Wczytywanie...

Poleć forum