1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

przeruobka lt+ a nowy assasins

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pawelpilawa, Wrzesień 24, 2011.

  1. pawelpilawa

    pawelpilawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam przerubke lt+ a sciaglem teraz krucjate assasinow po wlozeniu gry pyta mnie o aktualizacje z plyty zeby zagrac czy jak zaktualizuje to nie strace przerubki lt+?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zależy jakiego masz dasha i dokładnie jakiego LT.
     
  4. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale to jak to jak zaaktualizuje to straci przerobke i nie beda mu juz piraty chodzily czy jak???
    fifa 12 czy takie nowe gry wymagaja lt 2?? i wszystkie pytaja o akutalizacje???
    i trzeba na nowo przerabiac z lt2 jak sie nie ma tej wersji przerobki i chce sie pograc w nowe gry????
     
  5. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak masz dashboard 12*** bądź starszy to usunie Ci przeróbkę. Co do LT 2.0 to ten fw pozwala na granie w gry z XGD3. Na chwilę obecną XGD3 mają: Gearsy 3, Space Marine i Driver. Co do wyjścia LT 2.0 nie wiadomo może to być kwestia miesiąca bądź więcej lub mniej. Ponoć fifa 12 ma nie mieć XGD3 ale to tylko domysły po tym, że wersja NTSC nie ma XGD3. Zobaczymy jak będzie z wersją PAL.
     
  6. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak przerobię konsole i kupie sobie nową fife 12 orginalną to pójdzie mimo wszystko???
    aha i załóżmy że ide sobie przerobić konsole- jestem zielony w tym temacie- co musze powiedziec dokladnie zeby przerobka była z najnowszą akualizacją(chodzi o te lt +2.0??? czy o co?>??)chcialbym aby wtedy gry działay mi i te najnowsze i te wcześniejsze
     
  7. pawelpilawa

    pawelpilawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam lt+1,9 i czy jak zrobie aktualizacje z plyty to strace przerubke?
     
  8. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mistrz91
    Oryginały działają zawsze nie zależnie czy konsola jest przerobiona czy nie. A co do przeróbki to mówisz gościowi, żeby Ci wgrał najnowszego dasha (obecnie 13599) i firmware (LT 1.9) i wszystko w tym temacie. Możesz sobie zapamiętać te liczby ale koleś z pewnością będzie wiedział o co chodzi. Na chwilę obecną nie ma możliwości odpalenia wszystkich gier które wyszły bo niektóre z nich mają XGD3 (Driver, Space Marine i GOW 3), które ominąć może LT 2.0, które wyjdzie niebawem.
     
  9. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli masz dasha 12*** bądź starszego to usunie aczkolwiek nie aktualizowałem ze starego więc nie wiem. Aktualizowałem z 13146 do 13599 z LT 1.9 i mi nie usunęło.
     
  10. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok, a ten lt2 niedlugo wyjdzie? bo jakbym chciał przerobic to chyba bedzie warto poczekac na niego zeby gry nowe chodzily??(czy jakby mi teraz przerobił to i tak powinno chodzić duzo gier-gta,assasiny, tekkeny itp. ale chyba fifa 12 może nie iśc ?)
    a jakbym mial lt2 to np. za rok jak wyjdzie fifa 13 to powinno pojsc czy znowu bedzie trzeba aktualizacje(te lt czy cos) czyli przerabiac na nowo konsole (BO nie mozna sciagnac jakis aktualizacji przez pendriva wgrac i zeby nie trzeba bylo przerabiac znowu dla nowych gier)

    srry za tyle pytan ale jestem zielony w tym a sie nad przerobka zastanawiam
    aha na oryginałach bez wzgledu jaka przerobke mam konsoli gierka pojdzie??? nie wazne wtedy czy mam lt1.0 czy lt 2.0 itp ??
     
  11. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wyjście LT 2.0 to jedna wielka zagadka i długie strony gdybań na tym forum. Nie wiadomo kiedy wyjdzie ale myślę, że jeszcze się trochę zejdzie (przynajmniej 2-3 tygodnie ale to tylko moje przemyślenia). Co do flashu to ja jestem nie cierpliwy i przerobiłem na LT 1.9 ale jeśli masz w co grać możesz poczekać. Zaoszczędzisz trochę kasy a będziesz grał we wszystkie najnowsze perełki. Co będzie za rok to nikt nie wie. Może wyjdzie kolejne zabezpieczenie i będzie trzeba przerabiać ponownie bądź nie. Nigdy nic nie wiadomo co Microsoft wymyśli.

    A co do oryginałów jeszcze raz powtarzam, że pójdą na każdej konsoli.
     
  12. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no to mozna przerobic i fife 12 kupic orginala a inne gry sciagac z neta:p
    no ja póki co nie mam żadnych gier i się zastanawiam nad przeróbką(bardzo zależy mi na fifie 12 więc stąd martwi mnie to że jak teraz przerobię może nie iśc-rozumiem że dopiero jak wyjdzie POLSKA wersja będzie można stwierdzić czy pójdzie czy nie)
    a to jak wyjdzie ten lt 2 to myślisz że od razu będa przerabiać na ten lt 2? (tu chodzi o jakąs aktualizacje? nie można po prostu jakąś to sciagnac z neta, zaaktualizowac i luz?a nie jak masz starsza wersje przerobki to przerabiac na nowo >)

    ps. fify ogolnie na konsoli gra sie analogiem czy strzalkami(pytanie do fify i innych gier)
     
  13. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak wyjdzie LT 2.0 to raczej każdy sobie przerobi. Nie wiem dokładnie jak będzie ale Miscrosoft też ma jakąś aktualizację w zanadrzu, która ma niby usunąć przeróbkę ale to tylko domysły. Musisz poczekać aż wyjdzie wersja PAL fify a wtedy się dowiesz czy jest w XGD2 czy w XGD3 (kwestia kilku dni albo i juz gdzieś jest). W fifie gra się analogiem. Wszystkie gry, w których kieruje się jakąś postacią bądź zawodnikiem steruje się nią analogiem.
     
  14. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a o co chodzi z tymi aktualizacjami ktore usuwaja przerobke?? bo przez to ze jestem zielony boje sie ze nie chcacy cos nacisne i bedzie po przerobce
     
  15. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli wrzucisz płytkę i gra zawoła o aktualizację zawsze możesz się nie zgodzić i zachować przeróbkę. Microsoft co jakiś czas wypuszcza nowe aktualizacje dashboardu, które usuwają przeróbkę aby utrudnić życie piratom.
     
  16. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    TO LIPA,
    ale to jak sie nie zgodze na ta aktualizacje to gra mi pojdzie i przerobka pozostanie??? (poza tym taka aktualizacja wymaga chyba dostępu do neta na konsoli a jakbym nie miał to co-gra nie pójdzie bo nie będę miał aktualizacji)?
     
  17. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aktualizacja nie wymaga połączenia z internetem choć mogę się mylić bo mam routera a na xbox live nie byłem ale w razie czego można dokonać aktualizacji z pendriva więc o to nie ma się co martwić. Jak się nie zgodzisz na aktualizację to gra Ci po prostu nie pójdzie. Za każdym razem gdy będziesz wkładał płytę do napędu gra zapyta o aktualizację, dopóki jej nie zrobisz.
     
  18. mistrz91

    mistrz91 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli jakbym nawet teraz zrobił przeróbkę, ściągnął fife która będzie wymagała lt2 to gra nie pójdzie(nawet o aktualizacje nie będzie pytać? ) a jakbym kupił nową fifę to zapyta mnie o aktualizacje i będzie po przeróbce?(często tak wogóle trzeba aktualizować jakieś gierki???? bo to sie rowna= straconiu przeróbki rozumiem, a np. jakbym mial przerobke z lt2 to wtedy nawet na nowe gry nie bedzie chyba o aktualizacje pytac?)
    bo nie wiem co robic, przerabiac(ale wtedy lipa bo chce poza starszymi tytulami jak gta, mafia, tekkeny, strzelanki, batmany itp grac tez w nowe jak fifa) , czekac na lt2(z tym chyba o aktualizacje przez ktore strace przerobke pytac nie powinno?), czy grac na nowych grach, wymieniac sie za nie itp. (wtedy wiadomo ze se w wiele gier nie pogram(
     
  19. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak przerobisz i fifa będzie wymagała lt2 to Ci nie pójdzie. Jak nie będziesz miał najnowszego dasha to zapyta o aktualizację i jeśli masz starszego dasha niż 13146 to usunie Ci przeróbkę. Jeśli będziesz miał najnowszego dasha 13599 i lt 1.9 a fifa by wymagała 2.0 to gra nie odpali. W ogóle gry, które wymagają 2.0 na chwilę obecną są nie możliwe do nagrania na płytę DL. Jak kupisz nową fife to Ci zaktualizuję jak nie masz najnowszego dasha ale prawdopodobnie usunie Ci przeróbkę ale gra pójdzie bo jest to oryginał. Aktualizacja wychodzi co 2-3 miesiące więc co tyle czasu trzeba aktualizować ale nie każda usuwa przeróbkę. Zazwyczaj jak wyjdzie nowa aktualizacja to na tym forum można się dowiedzieć czy usunie czy nie i jaką trzeba mieć przeróbkę aby nie usunęło. To czy teraz przerobić na 1.9 czy czekać na 2.0 to należy wyłącznie do Ciebie. Jak jesteś cierpliwy to czekaj a jak nie to przerabiaj ale na 1.9 pograsz tylko w Deusa po polsku, dead island i dość przeciętnego bodycount i oczywiście we wszystko co starsze.
     
  20. Lucky Strike

    Lucky Strike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz bardzo zaawansowany analfabetyzm. Wstyd tak kaleczyć język. Wszystkie inf. o które pytałeś są na forum. Raport.
     
Wczytywanie...

Poleć forum