1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerwane ścieżki na płycie głównej. Help.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez peruszka, Listopad 22, 2011.

  1. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mianowicie zakupiłem uszkodzonego xboxa 360 na allegro z błędem 0110. Jest to błąd ramu i byłem święcie przekonany że sobie z nim poradzę. Tymczasem okazało się że kość obok gpu jest lekko uszczerbiona i obok niej są przerwane 3 ścieżki na płycie głównej. Da się coś z tym zrobić? Ew. mogę dodać jakieś zdjęcie. help
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XboxArcade18

    XboxArcade18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
  4. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Zrób zdjęcie, ścieżki można zrekonstruować, kość może być uszkodzona, ale wcale nie musi.
     
  5. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak jestes elektronikiem to poradzisz sobie jesli amatorem odpus sobie nie fachowa naprawe ze swojej strony
     
  6. madzixon

    madzixon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam...

    To nie są kości ram tylko GPU kiedy w to zrozumiecie nie macie doświadczenia i piszecie takie głupoty i wprowadzacie ludzi w błąd.

    Zrób zjecie przerwanej ścieżki .
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    GPU Graphics Processing Unit czyli koprocesor graficzny (potocznie karta graficzna) jeśli to masz nadkruszone to zniszczone ścieżki to pikuś, ścieżki naprawi ci pierwszy lepszy elektryk ale GPU to już inna bajka.
     
  8. elektroxpc

    elektroxpc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pokaż zdjęcie, to ocenię czy da się naprawić czy nie. Jestem elektronikiem więc coś na ten temat wiem.
     
  9. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ścieżki połączyłem, wszystko ołrajt tyle że kolejny problem. przestał się wyświetlać 0110 a zaczął 0020 ;/ co jest nie tak?
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie styk na gpu , użyj hot air
     
  11. elektroxpc

    elektroxpc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Reballing gpu.
    Nic innego nie da rady zrobić aby konsola trochę pożyła.
     
  12. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    szkoda pieniedzy bo rrod i tak wróci a jest drogi, ewentualnie hot air i tak troszke to pochodzi i lepiej się nie bawić w jakieś naprawy tego ewentualnie sprzedać
     
  13. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to odpalam stacje grzewczą. Pochwale się później czy pomogło.
     
  14. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    I to jest właśnie sposób na ubicie układu graficznego i posłanie konsoli na śmietnik. Brawo za pomysłowość i fachowe porady <brawo>

    Reballing jeśli ktoś robi dobrze to daje gwarancję na kilka miesięcy a hot airem możesz konsolę naprawić na około 2 tygodnie bo po tylu padają zazwyczaj po hocie. Później będziesz chciał zrobić reballing i okaże się ze układ do wymiany więc koszty wzrosną o jakieś 100-150zł także zastanów się czy chcesz zapłacić za naprawę i pograć czy już myślisz o nowej konsoli to wtedy weź hot air.
     
  15. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Chyba reflow bo jak robi reballing i dobrze to nie boi sie dac na rok gwarancji
     
  16. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Pisząc to opierasz się doświadczeniem reballingu xbox 360 i PS3??
     
  17. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wstrzymałem się z grzaniem gpu, przyjrzałem się dobrze konsolce i dostrzegłem urwany kondensatorek obok ramu. wlutowałem od starej płyty głównej i działa lecz kolejny problem. konsola uruchamia się i po włożeniu oryginalnego gear of war konsola zmienia rozdzielczość i wyskakuje komunikat " to play this disc put it in an xbox 360 console" po podłączeniu napędu od starego xboxa 360 jest to samo. jest taka możliwość że gość który mi to wysyłał wsadził nie oryginalny napęd? i czy przyczyną może być to że nie mam dysku do niego ani karty pamięci.
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jaka data konsoli jaki naped tam jest i jaki wsadzasz sprawdzales na inny grach??
     
  19. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie posiadam innych gier tylk tą jedyną. Na starym zrrodowanym xboxie działała do końca więc gra jest sprawna. Data konsoli to 2006 11 23 a na napędzie w niej zawartym jest data listopad 2005 i napęd to hitachi
     
  20. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    wygłada jakby był wgrany niepoprawny klucz jego brak
     
  21. peruszka

    peruszka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    da sie coś z tym zrobić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum