1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przerzucanie gier na dysk twardy Xboxa z RGH z dysku zewnętrznego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez minio4000, Grudzień 5, 2013.

  1. minio4000

    minio4000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Chciałbym sie spytać czy jest możliwe zgranie na dysk twardy xboxa 250 gb (oryginalny) plików podłączając do xboxa z RGH niesformatowany dysk zewnętrzny? Chciałem zgrać na dysk twardy kilka gier niestety nie wiem co zrobić żeby konsola odczytała dysk. Konsole mam od 2 dni więc jestem jeszcze mało ogarnięty w temacie. Prosze o w miarę szybką odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dysk zewnętrzny musi być sformatowany pod fat32, wtedy możesz zgrać gry i podłączyć do xboxa. Możesz przerzucić je na dysk wew albo grać z dysku zew.
     
  4. minio4000

    minio4000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc bez sformatowanego dysku xbox nie odczyta go w ogule? A jest możliwe sformatowanie tylko częsciowo dysku (posiadam też inne dane na nim)?
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dysk ma byc w systemie plikow fat32. najpierw trzeba to sprawdzic. do tego formatowanie nie jest potrzebne.
     
  6. minio4000

    minio4000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak teraz sprawdziłem to ten dysk ma format plików NTFS. A czy jest możliwe zrobić oddzielną partycje i sformatować pod fat32 nie tracąc przy tym plików z dysku?
     
  7. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Podłącz dysk do komputera, kliknij PPM na Mój Komputer i wybierz Zarządzaj. Znajdź swój dysk. Kliknij PPM na swoim dysku i wybierz zmniejsz woluminum. Po zmniejszeniu zakładasz nowe woluminum i formatujesz w FAT32. Tym sposobem zachowasz swoje pliki.

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
  8. minio4000

    minio4000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy formatowaniu moge wybrać tylko opcje NTFS i exFAT. Czy mam sformatować tą partycje pod exFAT? Bo innych opcji nie mam.
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Programem Fat32formatter to zrób.
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    mozna to zrobic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum