1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Przesiadka z 20->60gb PROBLEM z 3 partycja

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez nicon, Marzec 21, 2009.

  1. nicon

    nicon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam czysty dysk 60gb(przerobiony z bevsa 80gb) widoczny pod konsola i mam problem z przeniesieniem profili i save'ów z oryguinalnego dysku..


    Uzywam programiku xplorer360 extreme2 i gdy wybieram opcje extract na 3 partycji to po chwili cały proces zamarza na folderze E0000278FA23B05F.

    Tak wygląda oryginalny dysk pod programikiem http://img24.imageshack.us/my.php?image=msdysk.jpg

    Udało mi sie zgrać foldery "content", "mindex", "$TitleUpdate" metodą chwyć i upuść;P ale pojawia sie problem z "folderem Compatibility" http://img22.imageshack.us/my.php?image=compabality1.jpg

    Olałem to i usiłowałem wgrać to co mam na nowy dysk, otworzylem go przez xplorer360 extreme2 i wyskoczyły mi wszystkie partycje 0,2,3 tylko ze ta ostatnia była pusta(nie wiem czy tak ma być) zaznaczyłem wczesniej zgrane foldery i przeniosłem na partycje 3.

    Podłączyłem do xboxa i lipa zadnej zmiany jedynie mniej miejsca pokazał.

    wszystko robiłem w oparciu o Xbox 360 Hard Drive Upgrade - ivc wiki wybrałem opcje pełnego obrazu czyli wrzuciłem oryginalny obraz na nowy dysk potem jeszcze raz nadpisałem plik bin i wszystko dziala tylko mam problem z profilami savami itd ogolnie 3 partycja. Niech jakiś znawca mi pomoze bo mi sie juz pomysły skonczyły :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    z tego co wiem na 60gb nie dziala ten program



    ale co do twojego problemu:ja musialem pojedynczo wypakowywac(bo mi tez w kolko te same foldery unpackowalo) poprostu weszlem w folder,zaznaczylem pliczki i extract



    PS.AHA-jak zrobisz orbaz 20 i go przeniesiesz na 60tke to w x360 bedzie ci pokazywalo jako 20gb(popelnilem ten sam blad z 120,trza dysk sformatowac i wtedy recznie INSERT FOLDER)
     
  4. nicon

    nicon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobilem przez insert files ale jest jak wczesniej na 3 partycji dalej nic nie pokazuje a w xboxie tylko miejca zzarlo troche, próbowałem tez programem xport 2.2 -widzi pliki na 3 partycji ale jak staram sie całego contenta przerzucic to albo sie wylacza albo gubi foldery ehh - siedze na XPpro z sp2
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    mowie ci,xplorer360 nie dziala z dyskami 60gb...
     
  6. nicon

    nicon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie zauwazyłem, wiekszosc danych przenioslem przy pomocy xport 2.2 tylko nie wiem czemu nie działają savy z ostatniej gry(last remnant)w którą grałem przed przeróbką dysku a reszta starych save'ów śmiga.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    bo niektorych save nie da sie przeniesc albo sie przy przesiadce jakos uszkodzily...zgraj raz jeszcze albo graj od nowa,ja stracilem save do fable 2:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum